miercuri, 15 iunie 2016

Desert dulce de vara~Prajiturele "Zambet cu piersici si nuca"


Eh...Din câte ne spun meteorologii vin zile călduroase numai bune de ieșit la picnic, la piscina, sau în aer liber.
Și ca sa punem in cos si ceva dulce este neaparat sa încercam delicioasele conservele Sun Food, mai ales piersicile perfecte pentru acest desert pe care îl recomand azi cu mare drag.
I-am sus simplu: "zâmbet cu pisici și nuci" un dulce de vara perfect pentru coșul de picnic și nu numai.
Dacă va atrage rețeta și ideea, nu ezitați sa o pregatiti.Aveti totul la indemana, iar conservele Sun Food le găsiți pe site-ul www.sunfood.ro, dar și pe pagina lor de Facebook. 
O săptămână frumoasa va doresc!
Ingrediente:
Aluat:
-250 gr. făină
-250 gr. unt
-250 gr. crema de brânză, sau brânză de vaci foarte fina
-125 ml. apa
Umplutura:
-2 cutii de piersici Sun Food
-100 gr. nuca măcinată
-50 gr. zahar
Mai avem nevoie de:
-zahar praf pentru pudrat
-un cerc de inox pentru decupat
-făină pentru pudrat masa

Mod de preparare:
1.Punem intr-un castron brânza si o amestecam foarte bine cu zahărul pana obținem o pasta fina.
2.Adăugăm untul foarte rece tăiat in cubulete mărunte, făina, apa si framantam repede pana se formeaza un aluat potrivit de moale.
Nota: Aluatul va avea o consistenta mai moale si va fi lipicios.Nu va îngrijorați, asa trebuie sa fie, deci, nu mai adăugați făină.
3.Punem aluatul gata frământat intr-o folie alimentara si il dăm la rece pentru cel putin doua ore.Al meu a stat de seara pana dimineata.
4.Scoatem aluatul de la rece si ii dăm o forma de sul care sa aibă diametrul aproximativ de 5-6 cm.
5.Tăiem sulul format in bucățele egale, cam de 5 cm. lungime.
6.Dam bucatilor rezultate forma de bile si când le-am terminat de modelat le punem din nou la rece pentru cel putin 30 de minute.


*Între timp pregătim piersicile pentru umplutura;
1.Desfacem cutiile de piersici Sun Food si le rasturnam intr-o strecuratoare.
2.După ce sunt scurse bine, taiem fiecare jumatate de piersica in doua.Vom obtine astfel sferturi de piersici.

3.Nuca o amestecăm cu zahărul.

*Asamblare:
1.Pudram masa lejer cu făină.
2.Tapetam o tava cu hartie cerată.
3.Scoatem biletele de la rece si pe rand le intindem in foaie subțire.
4.Decupam foaia cu o forma rotunda de inox.Surplusul îl punem deoparte.

5.Luam fiecare bucata de piersica si o tapetam pe laterale cu nuca si zahar.

6.O așezăm pe marginea cercului de aluat si apoi o acoperim cu cealalta parte .
7.Presam usor colturile.

8.Așezăm preajiturelele in tava si dăm tava la cuptor, la foc iute pentru 15-20 minute, sau pana sunt aurii.

9.Le scoatem cu grija ajutandu-ne de o spatula deoarece sunt foarte fragile. Le lăsăm sa se răcească pe un grătar.
10.După ce am terminat de copt toate prajiturelele si sunt reci, le pudram cu zahar praf.
11.Le servim reci, intr-o atmosfera placuta:)
Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...