duminică, 27 mai 2012

Paine in straturi cu branza si seminte

Dupa cum spuneam am facut si varianta sarata,era pacat sa nu o incerc ...cea dulce e prea buna  !!!
Concluzie:textura grozava,miros ispititor si o satietate de invidiat...si asta este doar o mica parte din ce ne ofera painita asta grozava.
Enjoy!
Ingrediente:
-350 gr.faina
-1 lingura de zahar
-1 pliculet de drojdie uscata(10 gr.)
-1/2 lingurita de sare
-2 oua la temperatura camerei
-80 ml.lapte
-55 gr.unt
-60 ml. apa
-100 gr.branza Cheddar
Umplutura:
-200 gr.cascaval(eu l-am amestecat cu branza Cheddar)
-seminte de toate felurile..de in ,de susan, de floarea soarelui,de dovleac,de canepa..etc ,cu cat mai multe cu atat mai bine.

Mod de preparare:
1.Intr-un castron amestecam o treime din cantitatea de faina,sarea si drojdia.
2.Intr-o craticioara punem laptele ,untul si lasam pana se topeste untul .Luam de pe foc ,lasam 1 -2 minute sa se raceasca si apoi adugam apa.Adaugam mixtura la amestecul de faina si amestecam cu o spatula ,sau cine doreste cu mixerul.Adaugam apoi ouale pe rand .Urmeaza sa punem branza si amestecam bine pana sunt combinate.

3.Adaugam si restul de faina ...aluatul va fi usor lipicios ,dar abtineti-va sa mai adaugati faina.Punem apoi la dospit si lasam cam o ora.
4.Dupa acest timp rasturnam aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si il intindem intr-o foaie potrivit de subtire.Ungem toata suprafata cu untul topit si apoi presaram deasupra cascavalul ras amestecat cu semintele de toate felurile.Cu un cutit de pizza taiem patratele egale.

5.Suprapunem patratelele unul peste altul si le asezam intr-o tava de cozonac in care am pus hartie de copt.Mai lasam sa stea la dospit inca vreo 15 minute dupa care dam tava la cuptor la foc mediu pana painea este aurie ...cam 30 -35 de minute.

6.Cand este gata o scoatem ,si calda ,sau rece ,rupem din ea felii si servim .
                                                                    Pofta mare!!!

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mersi Olguta!
      Te mai astept pe la mine ;-)

      Ștergere
  2. O paine foarte reusita si interesanta, felicitari!
    Duminica frumoasa, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super paine!Cred ca e foarte gustoasa! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E gustoasa Alina si e si sanatoasa...eu as zice ca este un mod subtil de a le da copiilor aportul nutritiv din seminte, pentru ca, in alte situatii nu s-ar atinge de ele.
      Pupicel :-)

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. La fel si eu...putine sunt preparatele pe care nu le mananc cu paine,si daca stau sa ma gandesc, le numar doar pe cateva degete.
      Te mai astept.
      Zi faina sa ai ;-)

      Ștergere
  5. ce idee minunata!!! arata tare bine si mi-ai facut o pofta...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...