luni, 16 decembrie 2019

Prajitura cu piersici Sun Food


Bine v-am găsit dragi prieteni în cea mai dragă luna a mea din an:decembrie.
Ador tot ce ține de luna aceasta, ador iarna, ador Crăciunul.
Și pentru ca masa să fie gătată de sărbătoare, azi vă recomand o prăjitură delicioasă cu piersici Sun Food care ar arăta perfect pe platourile voastre cu dulciuri.
Din rețeta dată vă ies cam 30-40 felii de prăjitură cu piersici, sincer vorbind, eu zic că sunt prea puține la cât este de bună 😁. 
Nu e complicată deloc, cu ingrediente la îndemâna oricui, cu un minim de efort și cu un cost estimativ de 60-70 lei, în funcție de ingredientele alese. 
Conservele Sun Food le găsiți pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook.
S-aveți spor dragilor!

Ingrediente:
*Blat:
-3 ouă
-300 gr. zahăr
-135 ml. ulei
-240 ml. lapte
-330 gr. făină
-1 praf de copt
-1 linguriță esență de vanilie
-1 lingură de cacao
*Crema de ganache alb:
-300 gr. ciocolată albă
-250 gr. frișcă
-1 linguriță esență de lămâie
-100 gr. Oreo sfărâmat
-50 gr. biluțe Crispy albe
*Crema de mousse albă:
-1 linguriță gelatină
-1 lingură apă rece
-2 lingurițe apă clocotită
-100 gr. zahăr granulat
-5 linguri suc de lămâie proaspăt
-1 lingură esență de lămâie
-300 ml. frișcă foarte rece
*Jeleul de piersici:
-2 conserve de piersici Sun Food
-100 gr. zahăr
-1 linguriță esență de lămâie
-25 gr. lingurițe gelatină

Mod de preparare:
*Pentru început;
1.Pregătim o tavă (sau două dacă aveți de aceeași dimensiune) și le tapetăm cu hârtie de copt.
2.Pornim cuptorul la 190-200 grade Celsius.
Notă:Ale mele au dimensiunea de 38/27 cm.

*Pregătim crema ganache albă;
1.Într-o cratiță punem la topit frișca si ciocolata.Lăsăm la foc domol până se topeste ciocolata, amestecând continuu cu mare grijă să nu dea in fiert.
2 Când amestecul este omogen și ciocolata complet topită, luăm cratița de pe foc, o lăsăm să se tempereze, apoi o dăm la rece pentru 3 ore.
3.Înainte de a umple prăjitura, scoatem crema de la rece, o punem împreună cu esența de lămâie într-un bol si o batem cu mixerul până devine cremoasă și aerată.
4.Cand este gata, adăugăm bucățile de Oreo, biluțele crispy și le încorporăm ușor în cremă cu o spatulă.

*Pregătim foile de blat:
1.Punem ouăle într-un vas și le mixăm până încep să se spumeze, cam 3 minute.
2.Adăugăm pe rând, cam în 3 prize, zahărul și mixăm totul bine până acesta se topește și ouăle devin albicioase, își măresc volumul și sunt frumos aerate.
3.Turnăm apoi în fir subțire uleiul, ca la maioneză, amestecând bine.
4. Când uleiul este încorporat punem jumătate din cantitatea de făină cerută împreună cu praful de copt și amestecăm ușor.
5.Turnăm apoi laptele, esența și omogenizăm bine.
6.Punem și făina rămasă, amestecăm ușor cu un tel, după care împărțim amestecul în două părți.O parte o lăsăm simplă și în a doua parte punem cacaua și o omogenizăm bine.
7. Turnăm fiecare amestec în câte una din tăvile pregătite anterior și le dăm la cuptor la 190-200 grade Celsius, cam 15-20 de minute.
8.Când foile de blat sunt frumos aurite și trec testul scobitorii, luăm tăvile din cuptor și le lăsăm să se răcească. Le scoatem apoi din tavă și le punem deoparte.

*Pregătim crema mousse de lămâie cu puțin timp înainte de a finaliza prăjitura;
1.Punem gelatina într-un bol, adăugăm peste ea apa rece, agităm ușor și lasăm să stea 10 minute pentru a se hidrata.
2.Adăugăm apoi apa clocotită și agităm din nou până se dizolvă complet gelatina. Amestecul va fi clar.
3.Într-un bol mare punem zahărul, sucul de lămâie, esența de lămâie și amestecăm până zahărul este complet topit.
4.Adăugăm frișca spumată și mai batem la viteză medie până amestecul se omogenizează și crema devine aerată, uniformă.
5.Turnăm apoi în fir subțire amestecul de gelatină și îl încorporăm ușor cu un tel până când totul este bine omogenizat.
6.Dăm castronul deoparte.

*Pregătim jeleul de piersici Sun Food cu puțin timp înainte de a finaliza prăjitura;
1.Desfacem conservele de piersici Sun Food și scurgem siropul într-o cratiță.
2.Piersicile le tăiem în cubulețe potrivit de mari, pe care le punem înapoi în cratița cu sirop.

3.Punem zahărul, esența de lămâie și fierbem totul la foc iute cam 10-15 minute până amestecul începe să devină mai grosuț.
4.Cât timp stau la fiert piersicile, punem gelatina într-un castron cu 2-3 linguri de apă rece și o lăsăm la hidratat.
5.Când am luat cratița de pe foc, punem în ea gelatina și amestecăm ușor până se dizolvă.Lăsăm totul să se tempereze.
6.Cand amestecul este doar caldut, turnam intr-una din tavile in care am copt blatul tapetata bine cu folie alimentara intreg amestecul din cratita.Dam tava la rece pana jeleul se incheaga.

*Asamblăm prăjitura;
1.Pregătim tava în care am copt folie de blat și punem în ea hârtie de copt.
2.Asezam în tavă prima foaie de blat alb și o ungem cu crema ganache albă într-un strat uniform.
3.Deasupra așezăm a doua foaie de blat, (cea cu cacao), o presăm ușor cu palmele și deasupra ei rasturnam foaia de jeleu de piersici pe care am dat-o la rece.
4.Dasupra foii de jeleu, punem în strat uniform și crema mousse de lămâie.
5.Decorăm cu fulgi de ciocolată sau cu ce ornamente pentru prăjituri doriți.
6.Dăm prăjitură la rece până în momentul servirii când o feliem în cuburi, sau dreptunghiuri.
Poftă bună vă doresc!
Notă:Un cost estimativ al acestei prăjituri din care ies cam30-40 de felii tăiate ca și cele din poze, este de 60-70 lei, în funcție de ingredientele alese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...