vineri, 15 martie 2019

Mercimek Köftesi-Chiftelute turcesti cu linte Sun Food si bulgur

Mercimek Köftesi este versiunea vegetariană a chifteluțelor köfte turcești. 
Aceste chifteluțe sunt întâlnite pe tot teritoriul Turciei si sunt servite inclusiv la ora ceaiului, ca gustare în compania câtorva felii de lămâie și salată verde.
Se pregătesc foarte repede, nu este nevoie decât de o fierbere de foarte scurtă durată.
În loc de carne, acestea sunt realizate din linte roșie (Mercimek) si bulgur, iar culoarea roșu aprins vine de la pasta de ardei (în varianta orginală, ardei iute).
Am folosit linte de la Sun Food și sinceră sunt când vă spun că sunt delicioase si în plus, extrem de nutritive.
Chifteluțele din linte, ceapă verde si pastă de tomate, sunt un fel de mâncare ideal pentru vegetarieni si merg de minune ca aperitiv, garnitură, sau rețetă de post.
Găsiți și voi lintea pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook.
Enjoy!

Ingrediente:
*Chiftelute:
-2 cutii de linte rosie Sun Food
-1 pahar de bulgur
-1 pahar de apă fierbinte
-1 ceapă albă mare tăiată cuburi mărunte
-1 legătură de ceapă verde tăiată rondele
-1 legătură de pătrunjel tocat
-1 lingură mare cu vârf pastă de tomate
-1 lingură mare cu vârf pastă de ardei
-1 linguriță de boia
-1/2 pahar mic de ulei de măsline
-sare și piper
*Mai avem nevoie de:
-lămâie si salată verde pentru servire
-frunze de pătrunjel pentru decor
-ulei pentru prăjit ceapa

Mod de preparare:
1.Desfacem conservele de linte și le scurgem bine de zeamă.
2.Le punem într-o cratiță împreună cu paharul de apă fierbinte și le lăsăm la foc iute cam 2-3 minute până încep să fiarbă.
3.Adăugăm bulgurul, mai lăsăm cam 1 minut doar cât să omogenizăm bine ingredientele, după care tragem cratița deoparte și lăsăm să se umfle bulgurul.

4.Într-o tigaie punem puțin ulei și adăugăm la prăjit ceapa albă, o lăsăm până se caramelizează, apoi tragem tigaia de pe foc și turnăm amestecul de ceapă peste cel de linte și bulgur din cratiță.
5.Adăugăm ceapa verde, pătrunjelulul, uleiul, pasta de tomate, pasta de ardei,  sare, piper după gust și boiaua.
6.Amestecăm bine cu o lingura de lemn.În final trebuie să ne rezulte o pastă omogenă și ușor lipicioasă.

7.Luăm câte puțin din aluat, cam cât o nucă mare și îi dăm o formă alungită cu mâna. Modelăm în acest fel toată compoziția.
8.Când am terminat, decorăm cu frunze de pătrunjel la un capăt și servim chifteluțele cu linte și bulgur alături de lămâie și salată verde.
                                                               Afiyet Olsun~Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...