miercuri, 20 martie 2019

Budinca de tapioca Sano Vita cu lapte de cocos si scortisoara

Dragi prieteni, de azi incep sa va prezint produse din gama Sano Vita, produse sanatoase pentru intreaga familie.
Gama de produse Sano Vita acopera intregul spectru vegetarian si include fulgi, paste si alte derivate ale cerealelor integrale, fructe uscate, seminte, leguminoase, fainuri, bauturi vegetale si produse apicole. Produsele Sano Vita au o inalta calitate si pot fi folosite pentru pregatirea unor preparate simple, sau complexe.
Pe site-ul www.sanovita.ro , puteti comanda introducand codul 'angelsfood' si primesti 15 % de fiecare data.
Acolo gasiti un stoc permanent actualizat necesar pentru achizitii sanatoase.
Misiunea Sano Vita este aceea de a educa oamenii in a consuma alimente sanatoase si de a-i ajuta sa isi formeze deprinderi alimentare corecte, cu beneficii majore asupra calitatii vietii.
~*~
Prima reteta este o delicioasa Budinca de tapioca cu lapte de cocos si scortisoara.
Am folosit lapte de cocos , care este extras din pulpa nucii de cocos, rasa si stoarsa, obtinandu-se un lichid, numit si lapte de cocos ce este bogat in vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6 și minerale ca fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu și fosfor.
 Vedeta retetei este Tapioca perle ,
care,
reprezinta amidonul extras din radacina tuberizata a arbustului de Manioc originar din America de Sud.
Dupa ce radacinile se taie, se curata si apoi se lasa la inmuiat in apa pentru cateva zile. Dupa inmuiere, se taie in bucati si se spala bine in mai multe ape, amestecand bine. In finalul acestui proces, amidonul se va lasa la fundul vasului in care au fost spalate radacinile. Acest amidon este apoi colectat si supus unui tratament termic, in urma caruia se formeaza perlele de tapioca pe care le puteti regasi in magazine.
Un avantaj al consumului de tapioca este faptul ca, spre deosebire de amidoanele continute de celelalte alimente (cartoful, de exemplu), amidonul din manioc nu este absorbit de organismul uman, motiv pentru care nu intervine nici riscul cresterii indicelui glicemic.
Sper ca dupa aceste recomandari, sa consumati cu mare drag tapioca.
Enjoy!
Ingrediente:
-90 gr. tapioca perle Sano Vita
-1 cană de apă rece
-1 conservă lapte de cocos Sano Vita 
-150 ml. sirop de arțar
-1 linguriță scorțișoară
-1 linguriță esență de vanilie  
-puțină sare

Mod de preparare:
1.Pentru început punem perlele de tapioca într-un castron și adăugăm paharul de apă rece.Le lăsăm la hidratat cam o oră.

2.După acest timp,  transferăm perlele într-o craticioară și o dăm la foc mediu.
3.Când începe să fiarbă, adăugăm laptele de cocos, siropul de arțar, scorțișoara, sarea și amestecăm cu o lingură de lemn ca să nu se prindă de fund.
4.Lăsăm să fiarbă perlele de tapioca la foc mic până acestea încep să devină translucide.La mine a durat vreo 15-20 de minute.
5.Când compoziția începe să se ingroase și capătă o textura cremoasă ca de budincă, adăugăm esența de vanilie și amestecăm bine.
6.Oprim focul și tragem cratița deoparte.
7.Lăsăm budinca să se tempereze, după care, o dăm la rece pentru 1-2 ore.
8.Când budinca de tapioca și lapte de cocos este rece, o punem în castronele și o servim cu scorțișoară pudrată deasupra. 
Pofta mare vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...