sâmbătă, 26 septembrie 2015

Budinca Yorkshire cu carnaciori, ciuperci si porumb


O gustare spectaculoasa, extraordinar de cremoasa si in acelasi timp crocanta, care merita pregatita pentru ca este un adevarat festin culinar.
Ingredientele cu care poate fi umpluta aceasta budinca sunt foarte multe, insa eu m-am oprit la delicioasele ciuperci Sun Food si aromatul porumb Sun Food.
Sper sa va placa reteta si daca doriti sa o pregatiti exact ca mine, vreau sa va spun ca produsele Sun Food le puteti gasi pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook.
S-aveti spor si pofta mare!



Ingrediente:
Aluat:
-4 oua
-200 ml. lapte
-200 gr. faina alba
-1 piscatura de sare
Umplutura:
-16 carnaciori de bere
-1 borcan ciuperci taiate Sun Food
-3 linguri de porumb boabe Sun Food
-1/2 ceapa alba
-1/2 ceapa rosie
-2 ardei iuti chilli
-50 gr. cascaval
-8 rosii cherry micute si colorate
-1/2 legatura patrunjel
-sare si piper
-ulei
Decor:
-rosii cherry colorate
-ardei iuti colorati

Mod de preparare:
*Pregatim aluatul:
1.Luam un bol mai incapator si spargem in el cele 4 oua.
2.Batem ouale bine cu un tel adaugand putin cate putin si sarea.
3.Adaugam apoi laptele incorporandu-l usor in compozitie.
4.Punem pe rand faina cernuta si cntinuam sa amestecam cu telul pana nu mai sunt aglomerari de faina si aspectul final al compozitiei este unul foarte matasos.
5.Dupa ce am terminat, dam vasul cu aluatul la rece pentru cel putin 30 de minute.

Nota:Daca aveti posibilitatea sa pregatiti aluatul cu o seara inainte si sa il lasati la rece peste noapte este si mai bine.Ideea finala este ca trebuie sa stea la rece cel putin 30 de minute.

*Acum incepem sa pregatim umplutura.
1.Carnaciorii ii spalam bine si ii crestam usor cu un cutit.Ii punem deoparte.
2.Ceapa o taiem cubulete marunte si o punem la prajit intr-o tigaie in care punem putin ulei.
3.O dam la calit si dupa ce este frumos rumenita, adaugam ciupercile din conserva bine scurse de zeama, rosiile cherry, ardeii iuti intregi si condimentam totul bine cu sare si piper.
4.Punem din nou tigaia pe foc si lasam cam 10 minute la foc lejer pana ciupercile sunt si ele rumenite, iar zeama pe care au lasat-o, s-a evaporat.

5.Adaugam boabele de porumb, mai lasam 3-4 minute pe foc, dupa care tragem tigaia deoparte si punem verdeata tocata marunt.Amestecam lejer si punem tigaia deoparte.

*Cand este gata si umplutura, pregatim tavitele pentru asamblare.
1.Pentru inceput ne pregatim o tava mare de cuptor si 8 forme dreptunghiulare pentru minichecuri, sau o tava normala de 12 briose.
2.In tava mare de cuptor asezam tavitele de aluminiu.
3.Turnam in fiecare tavita (scobituri ale tavii pentru briose) cate 1/2 cm. de ulei.
4.Asezam cate 2 carnaciori per portie si apoi dam tava la cuptor, la foc iute pentru 10 minute pana carnaciorii sunt usor rumeniti si uleiul in care s-au prajit este foarte fierbinte.
5.Scoatem tava cu grija deoarece va fi fierbinte si turnam cate un polonic de aluat peste carnaciori in fiecare tavita.
Nota:Va reamintesc ca uleiul trebuie sa fie foarte fierbinte.In asa fel , in momentul in care veti pune aluatul uleiul trebuie sa sfaraie.
6.Dupa ce am impartit aluatul in mod egal in toate tavitele (sau scobiturile tavii de briose), punem deasupra cate o lingura generoasa de umplutura.
7.Presaram deasupra cascavalul ras.

8.Dam tava la cuptor, la foc iute pentru 20-25 de minute, timp in care incercam sa nu deschidem usa cuptorului decat o data, atunci cand intoarcem tava.
9.Dupa acest timp budincile trebuie sa creasca frumos, aproape sa isi dubleze volumul.
Nota:Cat timp budincile vor sta la cuptor, aluatul va ''impinge'' uleiul si acesta va curge in tava mare de cuptor, asa ca, va recomand ca in cazul in care veti folosi o tava de briose, sa a asezati in alta tava mare de cuptor la fel cum eu am asezat tavitele de aluminiu.
10.Cand sunt frumos rumen aurii, scoatem tava din cuptor, indepartam forma de aluminiu si apoi servim budincile aburinde.Sunt foarte bune chiar si foarte reci.Cum le serviti decideti voi, eu va spun doar ca rezultatul este le fel de bun.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...