vineri, 14 august 2015

Tarta de vara cu rosii, porumb, ciuperci, vinete, dovlecel si morcovi

O tarta de sezon cu multe legume delicioase care merge perfect sa fie servita în compania unor musafiri, sau a celor dragi.
Si in plus, eu zic ca este perfecta pentru a fi servita in aceasta perioada de post.
Aspectul colorat este de mare efect si este bine completat de gustul special al conservelor Sun Food: roșii decojite, ciuperci taiate și porumb dulce.
Toate aceste produse le găsiți pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook.      
Sper ca v-am convins ca aceasta tarta merita pregătită:)
S-aveti spor!

Ingrediente:
(pentru 2 tavi)
-1/2 conserva de roșii decojite cuburi Sun Food
-1/3 conserva  de porumb dulce Sun Food
-1 borcan de ciuperci taiate Sun food
-1 vanata mica
-2 morcovi mici
-1/2 ardei verde
-1 dovlecel mic
-4 căței de usturoi                
-1/2 legatura de pătrunjel verde
-1 pachet de aluat franțuzesc (500 gr.)
-1 ceapa
-2 linguri de faina                
-1 pahar supa de legume (sau apa)
-sare și piper
-ulei de măsline                          
-crenguțe de cimbru        
-frunze de busuioc

Mod de preparare:
*Pentru început pregătim tava;
1.Punem intr-o tava dreptunghiulara (sau rotunda, cum aveți)...câte o bucata de hârtie de copt.
2.Desfacem aluatul franțuzesc din pachet și îl desfășurăm pe masa pudrata lejer cu faina.
3.Îl întindem foarte ușor cu merdeneaua intr-un strat puțin mai subțire ca sa îl nivelam.
4.Tăiem cu un cutit ascuțit o bucata din aluat în așa fel încât sa se potrivească cu  dimensiunea tăvii pe care o avem, dar adaugam la masuratoare cam 3 cm. în plus cat sa ne ajungă sa imbracam si marginile tăvii.
5.Tapetam toată tava cu aluat si il presam ușor cu degetele.
6.Înțepam cu o furculiță aluatul de pe fundul tăvii.
7.Mai taiem 4 fasii de aluat care sa fie atat de lungi si de inalte cat este latimea si inaltimea tavii pe care o avem.
8.Impartim ochiometric tava in 5 parti.
9.Asezam cele 4 bucati de aluat pe latimea tăvii în asa fel încat la final sa ne rezulte 5 compartimente.
10.Lipim bucățile de aluat cu putina apa și le presam ușor cu degetele ca sa stea foarte bine și sa fie drepte.
11.Când am terminat, dam tava la frigider pentru 20 de minute.
12.Dupa acest timp scoatem tava si o dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, sau pana este putin rumen aurie.
13.Apoi o scoatem si lasam tava sa se raceasca complet iar noi intre timp ne continuam treaba.

*Acum începem sa pregătim legumele.Procedam asa:
Rosiile:
1.Punem intr-o tigaie puțin ulei se masline.
2.Adaugam un cățel de usturoi tăiat mărunt și dam tigaia la foc mediu pana usturoiul se parleste puțin.
3.Adăugăm roșiile din conserva, 5-6 frunze de busuioc, sare, piper și lăsăm totul la foc iute cam 5-8 minute pana scade lichidul care s-a format.
4.După acest timp luam tigaia de pe foc, îndepărtăm frunzele de busuioc și punem o alta linguriță de frunze de busuioc tocate deasupra.
5.Punem continutul tigaii deoparte.
        
Ciupercile:
1.Intr-o tigaie punem puțin ulei de măsline,  un cățel de usturoi tocat marunt și îl călim bine la foc mediu.
2.Adăugăm ciupercile Sun Food bine scurse de zeama, 1 crenguta de cimbru, condimentam cu sare, piper și lăsăm pe foc pana acestea sunt bine prăjite.
3.Când sunt gata, tragem tigaia de pe foc, indepartam crenguta de cimbru, adaugam o linguriță de pătrunjel tocat si apoi punem tigaia deoparte.

Morcovii:
1.Intr-o tigaie în care punem puțin ulei de măsline călim 1 cățel de usturoi.
2.Adăugăm morcovul dat prin răzătoarea mare, ardeiul taiat fasii, sare, piper și 2 crenguțe de cimbru.
3.Calim totul bine după care tragem tigaia deoparte, îndepărtăm crenguțele de cimbru și adăugam 1/2 linguriță de frunzulițe de cimbru proaspat.
4.Punem conținutul tigaii deoparte.

Vânăta:
1.Vânăta o spalam, o ștergem și o tăiem rondele fine.
2.Rondelele rezultate le condimentam cu sare, piper, le prăjim in puțin ulei de măsline și adaugam cu un cățel de usturoi taiat rondele.
3.Mai lasam sa se prajeasca putin la foc mare.                           
4.Când vinetele sunt gata le scoatem și le asezam pe o farfurie pe care o punem  apoi deoparte.

Dovlecelul: 
1.Spalam dovlecelul și îl tăiem în rondele fine.
2.Condimentam cu sare, piper feliile rezultate.
3.Prăjim  intr-o tigaie cu putin ulei de masline rondelele de dovlecel si când sunt gata le punem intr-un castron pe care îl asezam deoparte.

Porumbul:
1.Desfacem conserva de porumb Sun Food si scurgem de zeama cam o treime din cantitatea de boabe.
2.Le punem deoparte.


Sosul alb:
1.Punem intr-o cratiță puțin ulei de măsline.
2.Adăugăm o ceapa tăiată mărunt și o călim puțin.
3.Cat timp se călește ceapa, amestecam supa de legume (sau apa) împreună cu faina într-un castronel pana nu mai sunt aglomerări.
4.Turnam peste ceapa amestecul din castronel, dam gust cu sare, piper și lăsăm pe foc pana amestecul începe sa se ingroase.
5.În tot acest timp amestecam constant ca sa nu se afume.
6.Când luam de pe foc, punem 1 lingura de pătrunjel tocat mărunt, amestecam bine și apoi punem cratița deoparte.

*Asamblam tarta.Procedam asa:
1.Scoatem tava de la rece și umplem fiecare compartiment cu câte 2 linguri de sos alb.
2.Deasupra sosului asezam câte un sortiment de legume:
-unul cu feliile de dovlecei,
-unul cu rosii,
-unul cu vinete si porumb,
-unul cu morcovi si ardei,
-unul cu ciuperci.
3.Scuturam usor tava ca amestecul sa se așeze și apoi o dam la cuptor la foc iute pana tarta este bine rumenita.

4.Când este gata o scoatem si o decoram cu crenguțe de busuioc, cimbru si patrunjel verde.
5.Feliem și servim tarta cu legume fierbinte alaturi de o salata verde...cine doreste.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...