sâmbătă, 1 august 2015

Papardelle cu legume si chiftele de curcan

In aceasta reteta am folosit porumbul dulce de la Sun Food despre care pot spune ca a completat cu succes tot mixul de ingrediente.
Cu textura lui dura si indrazneata, porumbul a adus un plus de aroma, dar a completat si textura preparatului.
A fost o mancare perfecta!
Aceasta conserva de porumb aromata o puteti gasi pe site-ul www.sun food.ro, dar si pe pagina lor de facebook.
S-aveti spor si pofta mare!
Ingrediente:
Paste:
-400 gr. pappardelle
-ulei de masline
-sare
Legumele cu sos:
-1/2 conserva de porumb Sun food
-2 morcovi
-1/2 legatura de ceapa verde (partea verde)
-100 gr. mazare boabe
-3 crengute de cimbru
-sare si piper
-unt
-1 cana supa de legume
-150 gr. smantana grasa
-50 ml. lapte
-1 lingura de faina
-1oo gr. branza de capra
Chiftele din curcan:
-500 gr. carne de curcan
-6 catei de usturoi
-3 oua
-1-2 legatura de patrunjel verde
-pesmet
-sare si piper
-ulei de masline
-fire de chives
Decor:
-fire de chives

Mod de preparare:
*Pentru inceput...
1.Punem intr-o oala apa cu sare si o dam la foc iute.
2.Cand apa incepe sa fiarba punem putin ulei de masline, adaugam pastele si le fierbem timp de 5 minute.Pastele trebuie sa fie fierte ''al dente'', altfel vor fi moi si fara gust.
3.Luam oala de pe foc, strecuram bine pastele, le stropim cu putin ulei de masline si le punem deoparte.

*Acum pregatim legumele cu sos.Procedam asa:
1.Punem intr-o tigaie la foc mic 1-2 linguri de unt.Cand acesta s-a topit, punem morcovii curatati de coaja si taiati in cubulete marunte.
2.Ii lasam la parlit cateva clipe amestecand din cand in cand, dar avem grija sa nu se prajeasca prea tare, doar pana untul capata o culoare portocalie deschisa si frumoasa.
3.Adaugam ceapa taiata rondele fine si mai prajim 3-4 minute la foc lejer.
4.Dupa acest timp adaugam mazarea verde, crengutele de cimbru legate cu putina ata, sare, piper dupa gust si 1 cana supa de legume.In lipsa supei puteti pune doar apa.
5.Lasam la foc mediu pana morcovul si legumele sunt bine patrunse si lichidul a scazut aproape de tot.

*Cat timp fierb legumele, pregatim amestecul de smantana.
6.Intr-un castronel punem smantana, faina si laptele.Amestecam energic cu un tel pana se sparg toate granulele de faina si obtinem o pasta mai grosuta.
7.In momentul in care sosul din tigaie a scazut si legumele sunt patrunse, scoatem si aruncam crengutele de cimbru, adaugam porumbul Sun Food din conserva scurs de zeama.Amestecam bine tot continutul tigaii apoi o dam din nou pe foc.
8.Turnam peste legume amestecul de smantana si invartim lejer cu o lingura de lemn pana compozitia incepe sa devina cremoasa.
9.Mai condimentam acum daca este cazul cu sare, piper si mai lasam pe foc 5 minute sa fiarba bine, dar cu grija sa nu se afume.
10.Dupa ce a trecut timpul de fierbere, luam tigaia de pe foc si punem branza de capra taiata in cuburi potrivit de mari.
11.Amestecam cu o lingura cu miscari foarte usoare doar cat sa se incorporeze branza cat de cat...atat...nu mai mult pentru ca se va sfarma de tot...si nu vrem asta:)

*Acum pregatim chiftelele de curcan;
1.Punem carnea la fiert intr-o oala in care punem sare, putin piper, 2-3 crengute de cimbru si lasam sa fiarba totul la foc mediu pana carnea este patrunsa complet.Acest proces dureaza in functie de maturitatea carnii.
2.Strecuram bine de zeama continutul oalei si lasam carnea sa se raceasca.
3.Cand este rece desprindem carnea de pe oase( daca este cazul) si o tocam in bucatele potrivit de mari.
4.Punem carnea intr-un castron, adaugam usturoiul pisat, ouale, verdeata tocata marunt, sare, piper dupa gust si amestecam bine.
5.Adaugam pe rand la compozitia de chiftele cate o lingura de pesmet pana amestecul are o consistenta potrivit de tare si se poate prelucra intre palme.
6.Impratim compozitia in 8-10 parti si modelam fiecare bucata in forma rotunda, care mai apoi o aplatizam usor intre palme.
7.Cand terminam de modelat toate chiftelele, punem intr-un vas putin pesmet.
8.Tavalim fiecare chifteluta in pesmet in asa fel incat sa fie bine acoperita pe toate partile.

9.Cand am terminat si acest pas punem pe foc la infierbantat o tigaie in care adaugam putin ulei de masline.
10.Cand uleiul este fierbinte punem chiftelutele la prajit pe ambele parti doar pana capata o culoare  aurie.
11.Le scoatem apoi pe un servet de bucatarie si le asezam intr-o tava de cuptor in care am pus o hartie de copt.
12.Dam tava la cuptor la foc mediu spre iute pentru 15 minute pana chifletele sunt bine rumenite pe toate partile.
13.Scoatem apoi chiftelele intr-un vas si le punem deoparte.


*Dupa ce legumele si chiftelele sunt gata, punem tigaia deoparte si ne pregatim sa asamblam tava finala.Procedam asa:
1.Ungem cu unt o tava de marime medie.Eu am avut una rotunda cu diametrul aproximativ de 25 cm.
2.Punem pastele in tava si deasupra lor turnam legumele cu sos si branza.Scuturam usor de tava ca sosul sa se prelinga si printre paste.
3.La final, asezam deasupra chiftelele de jur imprejur.

4.Presaram cateva rondele de chives si dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 20 de minute pana tava cu mancare are un aspect bine rumenit.
5.Dupa acest timp o scoatem, decoram cu fire de chives si servim foarte fierbinte.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...