marți, 3 decembrie 2013

Tarte festive cu pui, peste si legume

O gustare minunata care pentru mine nu mai are nevoie de nicio prezentare, este perfecta!
Intotdeaua in seara de Anul Nou tartele servite la gustare au fost si sunt un adevarat succes.
Anul acesta voi pregati ceva asemanator tocmai pentru ca sunt atat de minunate.O gustare complexa unde...avem peste, avem pui, avem aspect deosebit, avem gust divin, de ce altceva am mai putea avea nevoie pentru o gustare festiva? Doar de pofta mare:)
Deci, pofta mare tuturor, in special tie Edtih si Sun Food, deoarece aceasta gustare este pentru voi si concursul aniversar de 7 ani Sun Food.
Enjoy!

 Ingrediente:
-650 gr. piept de pui fara os
-sare si piper
Umplutura:
-50 gr. mazare verde Sun Food
-50 gr. boabe de porumb Sun Food
-50 gr.rosii cuburi Sun Food
-1 conserva de sardine in suc propriu Sun Food
-1 conserva de sardine in sos de rosii Sun Food
-1 conserva de ton bucati Sun Food
-4 oua
-50 gr. cascaval ras
-30 gr. branza burduf
-2 linguri de faina
-2 linguri de smantana
-o piscatura praf de chilli
-1 lingura de verdeata tocata
-1 catel de usturoi ras
-1 lingurita de capere
-sare si piper

Mod de preparare:
1.Ungem cu putin ulei 6 forme  rotunde ceramice sau de aluminiu, depinde de care aveti.Le punem deoparte.
2.Portionam pieptul de pui in 6 bucati.Punem fiecare bucata intre 2 pungi si o batem bine, bine cu ciocaniul de snitele pana ne rezulta o foita potrivit de subtire.
3.Condimentam fiecare bucata cu sare, piper si apoi tapetam formele pregatite anterior, inclusv pe margini, pana sus.Punem formele deoparte.

*Acum incepem sa pregatim umplutura asa:
1.Intr-un castron punem legumele din conserve scurse bine, usturoiul pisat, praful de chilli, ouale, faina, smantana, verdeata, cascavalul ras, sardinele in sos tomat, tonul bucati, caperele, sare si piper dupa gust.Omogenizam bine cu un tel sau o lingura de lemn.Bucatile de peste se vor sfarma, dar nu este nicio problema.

2.Umplem fiecare forma cu aceasta compozitie pana sus.
3.Dupa ce am pus umplutura asezam deasupra cate doua bucati de sardine in suc propriu, presaram branza burduf si putina vredeata.

4.Asezam formele intr-o tava mai mare.
5.Dam tava la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, sau pana cand suprafata este rumen-aurie si scobitoarea iese curata.
6.Cand tartele sunt gata oprim focul si luam tava din cuptor.Lasam sa se tempereze putin apoi le scoatem cu grija din forme.
7.Servim tartele calde sau reci, fiecare cum doreste.
Pofta mare va doresc!

12 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...