miercuri, 18 decembrie 2013

Taietei lati cu ratatouille si chiftelute din carnat

Rapid, savuros, gustos si satios!!!
Enjoy!

Ingrediente:
-2 carnat de casa proaspeti
-400 gr.taietei lati
-1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
-1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
-1 ceapa rosie curatata si taiata fasii mari
-1 ceapa galbena curatata si taiata fasii mari
-3 fire de ceapa verde taiata rondele
-1/2 dovleac placintar curatat si taiat cuburi potrivit de mari
-150 gr.hribi sau orice alte ciuperci curatate si taiate in bucati mari
-100 gr. rosii curatate de pielita si taiate cuburi mari
-100 gr.mazare verde
-1 fir de cimbru
-4 catei de usturoi
-100 ml.vin alb
-frunze de busuioc proaspat
-ulei de masline
-sare si piper
 

Mod de preparare:
1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline.
2.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie la foc mediu pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile.
3.Cand chiftelutele din carnat sunt aurii, adaugam usturoiul, apoi toate cele 3 tipuri de ceapa, ardeii, ciupercile si calim totul bine vreo 3 minute.
4.Punem apoi dovleacul, rosiile, mazarea, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade si legumele sunt patrunse.Cand sunt gata luam tigaia deoparte.

5.Intr-o oala punem apa cu sare, o punem pe foc si o aducem la fierbere.Punem pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care, le strecuram bine.
6.Punem din nou tigaia cu ratatouille pe foc si infierbantam tot continutul.Cand legumele sunt fierbinti, punem pastele si  amestecam lejer pana pana sunt complet invaluite.
7.Servim pastele fierbinti, garnisite cu busuioc proaspat.
Pofta buna va doresc!

Un comentariu:

  1. ce frumos arata! faci niste poze superbe, de-a dreptul...dar si retetele sunt deosebite! te pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...