marți, 12 noiembrie 2013

Blidul cosasului...din nou:)

Blidul cosasului, o mancare savuroasa cu iz taranesc care merita pregatita ori de cate ori avem ocazia:)
Enjoy!
Ingrediente:
-300 gr.paste patratele mari (eu am folosit Arnos)
-200 gr.slaninuta afumata de casa
-1 fir mare de carnat afumat si uscat
-150 gr.cas de oi framantat
-150 gr.branza telemea usor sarata
-150 gr.cascaval
-300 ml.smantana
-1 legatura buna de marar
-sare si piper
Mod de preparare:
1.Din bucata de slanina taiem intai cateva bucatele sub forma de creasta pe care le vom pune deasupra caserolei dupa ce este gata mancarea.Restul o taiem in cubulete sau fasii fine.Carnatul il taiem rondele subtiri.Punem slaninuta si carnatul la prajit intr-o tigaie.Cand sunt gata prajite, tragem tigaia deoparte si cu o spumiera luam bucatile prajite.Le punem separat pe un servet de hartie.

2.Punem pastele la fiert intr-o oala cu apa si sare, le lasam cam 8 minute pana sunt patrunse, apoi le scoatem si le scurgem de apa.
3.Amestecam intr-un bol casul de oi framantat, cu branza telemea razuita, si jumatate din cantitatea de cascaval.Restul de cas il dam prin razatoarea mare si il punem deoparte pentru a-l presara la final.
4.Intr-o tava rezistenta la cuptor punem pe fund un strat de slaninuta si carnaciori, un strat din amestecul de branza, un strat de marar tocat fin, un strat de smantana si un strat de paste.Continuam tot asa pana se termina toate ingredientele.

5.Deasupra punem piper proaspat macinat, cascavalul ras,crestele de slaninuta prajita si dam tava la cuptor, la foc iute pana suprafata a prins o culoare rumena, aurie.
6.Servim cu marar deasupra si cu slaninuta prajita!
Pofta mare!

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...