luni, 29 aprilie 2013

Risotto cu leurda si parmezan

Leurda este primavara la putere,corect,nu-i asa?De aceea, rizotto pe care l-am pregatit a fost inobilat cu gustul si aroma acestei minunate plante.
Pentru ca si Magda o adora si pentru ca face parte din ingredientele cerute luna aceasta pentru Provocarea Dulce Romanie,aceasta reteta va merge direct intr-acolo!
Enjoy!
Ingrediente:
-3 linguri de unt
-3 fire de ceapa verde
-100 ml.vin alb
-200 gr.orez
-500 gr.supa de legume sau de pui
-100 gr.de mazare boabe verde
-1 legatura buna de leurda
-50 gr.parmezan ras

Mod de preparare:
1.Punem intr-o cratita untul si cand se topeste adaugam ceapa taiata rondele fine.
2.O lasam sa se caleasca putin,dupa care adaugam orezul.
3.Il prajim pana devine transparent ,apoi turnam vinul.Amestecam usor si lasam sa fiarba la foc mic.
4.Cand lichidul scade la jumatate, adaugam putina supa de pui.
5.Lasam din nou sa fiarba,si cand scade din nou lichidul mai turnam putin din supa.
6.Cand orezul s-a umflat si este aproape fiert, adaugam ultima cantitate de supa de pui si tot atunci punem si mazarea.
7.Lasam sa fiarba pana este patrunsa si ea,condimentam cu sare si piper,punem leurda,acoperim vasul,mai lasam sa fiarba inca vreo 3-4 minute  dupa care luam cratita de pe foc.
8.Punem parmezanul,acoperim cu un capac si lasam sa mai stea cam 5 minute pentru a se imbina aromele.
9.Servim rizotto fierbinte!
Pofta,mare va doresc!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...