joi, 10 ianuarie 2013

O vedeta intre supe...supa de gaina cu galuste❤

Cred ca nu este persoana care sa nu agreeze supa de gaina.
De cand eram copii si pana in zilele noastre, aceasta este supa care ne desfata simturile de fiecare data cand savuram o farfurie.Are un gust de neegalat si este printre preferatele mele....supa de gaina cu galuste:-)
Galustele sunt pregatite dupa reteta lui Lia,bucatareasa vesela.
Mersi Lia, sunt cele mai bune galuste!!!
Enjoy!


Ingrediente :
Supa:
-1 gaina de casa potrivit de mare(nu batrana)
-1 legatura de morcovi
-1 buc. patrunjel radacina
-1 bucata pastarnac
-1 telina potrivit de mare
-1 gulie de marime mijlocie
-1 ceapa
-1 lingura piper boabe
-sare dupa gust
-patrunjel verde
Galuste:
-2 oua
-12 linguri rase de gris
-1 lingurita de sare
-1 varf de lingurita de bicarbonat

Mod de preparare:
Supa:
1.Punem intr-o oala la fiert cam 4-5 litri de apa si punem gaina curata si transata in portii potrivite.Lasam sa dea un clocot, dupa care luam spuma care se face deasupra cu o spumiera.
 2.Adaugam legumele curatate, spalate si taiate in bucati mari.Ceapa o lasam intreaga.
3.Adaugam sarea, boabele de piper, punem un capac la oala si lasam sa fiarba acoperit la foc mic pana carnea si legumele sunt bine patrunse.
4.Scoatem apoi legumele si carnea din supa, o strecuram bine si o turnam in alta oala curata.O lasam sa stea pana pregatim galustele.

Galuste:
1.Spargem ouale intr-un vas, sau o farfurie mai adanca, si le batem bine cu o furculita.Adaugam sarea, bicarbonatul si mai batem putin.
2.Adaugam apoi grisul si continuam sa batem bine pana compozitia este omogena si are consistenta unei smantani mai groase.
3.Punem o oala cu apa la fiert pe foc si cand incepe sa fiarba rupem cu o lingura galuste din amestecul pregatit anterior.Punem un capac si lasam sa fiarba cam 10 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
4.Dupa acest timp scoatem galustele din oala cu o spumiera si le punem in oala cu supa, strecurata.
5.Decoram cu patrunjel tocat marunt si servim fierbinte.
Cine doreste poate pune in supa legumele si carnea taiate in bucati mai mici, daca nu, le poate servi separat!
Pofta mare va doresc!

16 comentarii:

  1. Si pentru mine este cea mai buna supa. :)
    Delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fix asa fac si eu supa de gaina. Mi-am programat deja pe duminica. Abia astept!
    Prezentarea ta e extraordinara. Atat de dragut arata bolul in cosulet! ;)
    Esti foarte inventiva. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Rita...multumesc frumos!Sa ai spor si pofta pe duminica.
      Te pup cu drag:-)

      Ștergere
  3. chiar e vedeta supa asta! si prezentarea imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vin cu bolu' meu numai sa primesc o portie :)
    Nu cred ca am vazut o supa mai fain prezentata...
    Mii de imbratisari !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai Alex,hai...da' nu zabovi mult pe drum, ca se raceste:-)
      Sa sti ca dintre toate preparatele, supa sau ciorba mi se pare cel mai greu de prezentat...cu greu reusesti sa redai bunatatea lor.
      Te pup cu drag fata scumpa!!!

      Ștergere
  5. este bestiala supica asta, iar pozele......minunate!!!!
    te puuup

    RăspundețiȘtergere
  6. Supa mea preferata! Su cu taietei, dar cu galuste e perfectiunea perfectiunilor. Arata foarte bine, Angelica..mi-ai facut pofta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Offf mai bine ai zis!!!Asa este ...perfectiune perfectiunilor!
      Te pup Corina:-)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...