luni, 31 decembrie 2012

Tort ''Lumanare''-La Multi Ani 2013!

Este gata anul...
Azi,in ultima zi ,vreau sa va multumesc tuturor ca mi-ati fost alaturi si la bine si la greu,ca mi-ati apreciat munca si ati impartit cu mine aceeasi pasiune...gatitul.
A fost un an frumos, chiar daca am avut si momente grele, io ma bucur pentru fiecare clipa traita:-)_
Multumesc ca sunteti prietenii mei ,este un lucru care ma face foooarte fericita!
Imi doresc ca la anu' sa ne vedem cu bine,toti sanatosi ,toti inspirati la noi retete,toti plini de spor si toti cu o la fel de mare pofta de viata!Toate cele bune sa vi se implineasca!!!
Alaturi de un tort delicios pentru voi ...va doresc
An Nou fericit si LA MULTI ANI !!!
Love you❤❤❤!!!
Ingrediente:
Blat:
-340 gr.unt
-85 gr.cacao neagra(de la Dr.Oetker)
-500 gr.zahar fin (sau chiar zahar praf)
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 oua
-280 gr. faina
-1 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita de sare
-250 gr.iaurt
Crema:
-400 gr.ciocolata Schogetten alba
-350 ml.frisca
Glazura:
-1 albus de ou(care sa fie la temperatura camerei)
- 250 gr.zahar praf
-putina zeama de lamaie
Decor:
-pasta de zahar alba
-cateva bombonele argintii
-o foaie de pandispan cu cacao din comert
-o lumanare pastila

Mod de preparare:
Blat:
1.Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta.Tapetam cu hartie cerata o tava rotunda cu diametrul de 15 cm. si o punem deoparte.
2.Intr-un bol punem untul ,zaharul ,esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma ,cam 5-8 minute

3.Adaugam apoi pe rand ouale ,batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.


4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .
5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.


6.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le ;incepam cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.
7.Impartim compozitia in 8 parti egale (eu ca sa fiu sigura ca foile vor fi egale, am cantarit compozitia sa fie cat mai la fix) si apoi turnam cate o portie in tava pregatita anterior.
8.Dam tava la cuptor la foc iute pana este foaia de blat este patrunsa .Facem testul scobitorii.Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor,se amareste .Cand este copt,scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.Turnam si celelalte partie si le dam la cuptor.
Nota:Puteti sa coaceti compozitia in doua transe si apoi sa taiati blatul in patru foi.

Crema:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol pana se topeste ciocolata ,dar avem grija sa nu dea in fiert.
2.Cand este topita ciocolata,lasam sa se tempereze si apoi dam vasul la rece pentru cel putin 2-3 ore,sau daca se poate ,pana a doua zi.
3.A doua zi punem crema intr-un bol si o batem cu mixerul pana devine o spuma cremoasa.
Ansamblare:
1.Punem cam 2 linguri de crema deoparte pentru a imbraca si marginile,dupa care,in tava in care am copt blaturile asezam o foaie de blat,o ungem cu crema si tot asa pana se termina toate.
2.Dam tava la rece pentru 2 ore,dupa care scoatem tortul din tava si il ungem pe lateral cu crema pusa deoparte.
3.Imbracam pe lateral tortul cu foaia de pandispan (o idee geniala data de stimata Rita Oarga)si apoi cu o foaie de pasta de zahar intinsa si taiata la dimensiunea tortului dupa care il mai dam la rece pana pregatim glazura.

Glazura:
1.Batem cu mixerul albusurile de ou si treptat adaugam zaharul pudra si zeama de lamaie.Nu adaugam o noua priza de zahar decat dupa ce s-a topit cea adaugata anterior.Vom obtine o bezea ferma,sticloasa si teapana.

2.Scobim putin tortul in partea de sus pentru a face loc lumanarii.

3.Diluam chiar foarte putin bezeaua cu 1-2 lingurite de apa pana are o consistenta putin mai fluida ,dar care curge mai greoi.O punem intr-un pos cu dui subtire si ungem partea de sus a tortului.Turnam glazura si in lateral ,astfel incat se imitam ceara topita a unei unei lumanari.
4.Asezam in mijloc o lumanare si apoi incepem sa decoram tortul pe margine; ''desenam'' fulgi de nea si diferite modele,dupa um va place.Punem si cateva bombonele argintii,dupa care dam tortul la rece pana in momentul servirii.
Pofta mare va doresc si un An Nou fericit!!!

32 de comentarii:

  1. La multi ani! Iti doresc un anou fericit, cu multa sanatate si fericire. Tortul este splendid. Petrecere frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb tortul! ♥ Iti doresc un An Nou Fericit si plin de momente frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani!!! Sa fie un an cu sanatate si bucurii!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULTI ANI DRAGA MEA!!!!!!!!
    Te felicit pentru toate minunatiile pe care le-ai pregatit in acest an si pentru ca le-ai impartit cu noi.
    Sa ai un An Nou minunat, un An Nou in care cele mai indraznete vise ale tale sa devina realitate!
    Te imbratisez cu muuult drag si HAPPY NEW YEAR!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela draga multumesc frumos pentru toata aprewcierea si cuvintele frumoase!
      Un an cum iti doresti si tie!

      Ștergere
  5. La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce tort frumos! La mulți ani, Angelica!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un tort foarte elegant !
    La multi ani, cu sanatate ! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Putin mai tarziu,dar si eu iti doresc un inceput de an nou fericit cu indeplinirea tuturor dorintelor,tortul nu am cuvinte,angelic.GABRIELA.

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani draga Angi!!! Sa ai un an bun si frumos, sa ne incanti cu minunatiile tale! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Te-am selectat pentru blogul anului 2012 http://mmihalache.blogspot.ro/2013/01/blogul-anului-2012-blog-of-year-2012.html

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...