Un dulce pe care trebuie, fara doar si poate, sa il incercam in fiecare toamna deoarece nu ne intalnim cu acest gust original si sublim decat odata in an...toamna!
Enjoy!
-500 gr. castane
-400 ml. lapte
-1 lingura de unt
-120 gr. zahar
-1-2 linguri esenta de rom
- Crestam castanele in X pe partea rotunda, dupa care le punem la fiert in apa pentru 20 de minute.
- Le scoatem, le punem rapid sub un jet de apa rece, le curatam de coaja si apoi punem miezul la fiert cu laptele si zaharul pentru inca 20 de minute pana se inmoaie bine de tot.
- Punem amestecul rezultat intr-un blender, adaugand esenta, untul si mixam bine pana piureul devine fin.Lasam apoi sa se racesca.
- Il putem servi simplu, sau, sa il punem intr-o multime de deserturi:-)
wow, super! Imi place mult piureul de castane asa ca salvez reteta ta ;) Pupici!
RăspundețiȘtergereNu am mancat pana acum castane. Am vrut sa cumpar, dar nu stiam cum se prepara. Acum stiu, multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult sa folosesc piureul de castane la deserturi...ce bine ca stiu cum se face si cel de casa :P
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa, pupici!
Daaaaa !!! Si eu il folosesc la deserturi , e grozav de bun !!! Felicitari !!!
RăspundețiȘtergereVa multumesc frumos pentru tot!
RăspundețiȘtergereMusai,da' musai sa-l incercati,este ceva deosebit:-)))
Va pup!
am facut si a iesit fff bun. Sotul meu care este baimarean a spus ca e "mai mult ca perfect"...Multumim de reteta!
RăspundețiȘtergereBine ati venit pe blogul meu!
ȘtergereMa bucur mult ca v-a placut, si noi suntem mari fani piure de castane:)
Multumesc pentru vizita si va mai astept cu drag la la mine!
Zi frumoasa!
Eu sint din israel.....oras mic
ȘtergereNu sint romani si tin minte mama pregatea .
Va multumesc din suflet ca mat intors la copilaria frumoasa (9ani)
Azi am 54 de ani.
Scuzati de greseli de scris
Va multumesc😘
Eu sint din israel.....oras mic
ȘtergereNu sint romani si tin minte mama pregatea .
Va multumesc din suflet ca mat intors la copilaria frumoasa (9ani)
Azi am 54 de ani.
Scuzati de greseli de scris
Va multumesc😘
Trebuie un anumit tip de castane? Cat il poti tine? in frigider sau cum?
RăspundețiȘtergereBuna Alice,
Ștergerenu trebuie un anumit tip de castane, eu le-am luat din piata, dar, cu cat sunt mai mari si ''grase'' cu atat mai bine, miezul va fi mai carnos si mai mult.
Nu stiu daca il poti pastra pe timp indelungat, la mine nu a stat mai mult de 2 luni.Am pastrat borcanele in frigider.
Puuup cu drag!
Buna ziua,
RăspundețiȘtergerela aceasta reteta folosim 500g castane cantarite inainte de decojire sau dupa?
Buna ziua si bine ati venit pe blogul meu.
ȘtergereCantitatea de castane initiala este cu coaja.
Dupa fierbere le curatam.
Va doresc mult spor si va mai astept cu drag pe la mine:)
Multumesc pt.reteta,am mancat in Palma de Mallorca inghetata de castane in amintirea copilariei cand am mancat la Iasi o prajitura la cofetarie,al carei gust mi-a ramas in minte.Am cumparat castane si o sa fac piureul dupa reteta Dvs.Sper sa-mi reuseasca!Multumesc
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta,m-ati lamurit !O sa fac si eu dupa aceasta reteta.
RăspundețiȘtergereCu mare drag!
ȘtergereSa aveti mult spor!
Un deliciu, fara doar și poate.
RăspundețiȘtergereAsa este !
ȘtergereMultumesc!
Te mai astept cu drag pe blogul meu:)
Cele mai bune castane sunt alea mici , 2-3cm , pentru ca au cele mai multe zaharuri , nu mai e nevoie de zahar in piure, eu doar de astea consum. Ale mari intotdeauna au un gust mai putin dulce. Se pot consuma si fierte in coaja sau coapte. Eu sunt din Gorj am o plantate de 2 hectare de castani, am invatat absolut totul despre ele, mâncăruri, cum se aleg, care sunt cele mai bune... Oricum e o rețetă reusită, felicitări si sa aveti poftă.
RăspundețiȘtergere