vineri, 21 septembrie 2012

Dulceata de prune aromata

Dulceata de prune...o dulceata care nu trebuie sa lipseasca din nicio camara.
Spor si pofta va doresc!



    
    

Ingrediente:
-2.5 kg. prune
-1.5 kg.zahar
-2 batoane de scortisoara
-zeama de la o lamaie
-1/2 baton de vanilie
-3 pastile de aspirina

Mod de preparare:
  • Spalam bine prunele,le indepartam coditele si apoi le curatam de samburi.
  • Stropim prunele cu zeama de lamaie si apoi le asezam in straturi cu zaharul intr-o cratita mai mare.Punem cratita la rece pana a doua zi cand prunele isi vor lasa zeama.
  • Punem cratita pe  foc,adaugam batoanele de scortisoara si pastaia de vanilie taiata in doua.
  • Lasam sa fiarba la foc mic cam 50-60 de minute pana dulceata incepe sa se ingorase.Facem testul inchegarii si daca este gata putem sa oprim focul si sa luam dulceata deoparte.Indepartam batoanele de scortisoara si pastaia de vanilie si turnam  dulceata fierbinte in borcane curate si sterilizate.
  • Punem capacele si sigilam bine borcanele.Le intoarcem cu capul in jos pentru 1 ora invelite in paturi.Le intoarcem apoi in pozitie normala si le lasam la dunst in paturi pana a doua zi cand putem depozita borcanele in camara sau in alt loc intunecos.
                                          La iarna pofta dulce va doresc!!!

6 comentarii:

  1. Angi draga, esti harnica foc!! Ai preparat o gramada de bunatati pentru camara, si acum vii cu dulceata asta minunata. Felicitari draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi frumos Poliana!
      Am facut multe ce-i drept,da' ce sa fac?....suntem neam mare;-)))
      Te pup!

      Ștergere
  2. Delicioasa, iar pozele.... minunate!!!
    Te puup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...