duminică, 29 iulie 2012

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

Timpul este pentru moment inamicul meu numarul 1:-(
Nu-mi ajunge deloc,dar cu toate astea ,ma bucur ca am reusit sa termin de postat aceasta reteta in timp util pentru a participa la Provocarea Dulce Romanie,care este gazduita luna aceasta de Simplu si bun.
Si pentru ca inghetata este acum la putere,n-am rezistat tentatiei de a pregati si eu una incredibil de buna,intr-o combinatie absolut senzationala!!
Pofta racoroasa va doresc!!!!

Tarte cu branza de capra,zmeura si lamaie

Am inca o reteta pentru Provocarea Dulce Romanie proiect initiat de Mihaela-De prin lume adunate,si gazduit luna aceasta de Simplu si bun.Este vorba despre o reteta in care am combinat toate cele trei ingrediente propuse in aceasta luna-branza de capra,zmeura si vanilia.Rezultatul???Niste tartele delicioase si savuroase exceptionale.Va las sa va convingeti si voi.
Enjoy!

sâmbătă, 28 iulie 2012

Bilute din branza de capra cu zmeura si ulei de busuioc

Finetea branzei de capra ,aroma suava a usturoiului si a busuiocului ,textura crocanta a pesmetului  si mireasma parmezanului fac ca aceasta gustare sa fie una deosebit de rafinata.
Si pentru ca eu cred cu tarie in cele scrise mai sus ,o trimit cu mare drag o trimit spre degustare stimatilor de la Simplu si bun ,gazdele Provocarii Dulce Romanie din luna aceasta.
Savurati!

joi, 26 iulie 2012

Prunissima


Am incercat o tarta in care domina fara doar si poate ,PRUNA.
E greu sa descriu cam ce senzatie am avut cand am gustat,am fost muuult surprinsa.Nu ma asteptam ca aluatul crocant,gustul dulce acrisor al prunelor,izul special al alunelor,gemul fin si aromat ,toate impreuna sa se completeze atat de perfect intr-un desert. Pruna, poate tocmai de ce o gaseam peste tot nu o consideram ''valoroasa'',dar dupa aceasta super tarta mi-am schimbat parerea si cu siguranta ii voi acorda un loc mai de cinste in meniul meu.
Din ingredientele date ies doua tarte cam de dimensiunea celei prezentate,sau una intr-o tava mai mare, cu conditia ca aluatul sa fie foarte subtire intins.Daca doriti sa pregatiti numai una ,cantitatile se pot injumatati.
Enjoy!

luni, 23 iulie 2012

Rosii in saramura

Am avut atatea rosii de toate natiile ca era si pacat sa nu ma bucur de ele si la iarna.Asa ca am ales sa le pun la borcan ....in saramura.Nu stiu cati stiu, dar rosiile au un grad mare de aciditate(un ph scazut)deci, sunt usor de conservat si incredibil de bune la iarna :-)))
Enjoy!

sâmbătă, 21 iulie 2012

Ghebe marinate

Am primit aceste ghebe de la o vecina de la tara care deja este satula de ele.Cum se poate asa ceva????Eu cred ca n-as reusi sa ma satur de ghebe.N-am poza cu ele oentru ca le-a adus gata curatate (ce bine, mi-a usurat din treaba), dar aratau asa de bine:-))).
Sa le mananc pe loc nu m-am indurat, m-am gandit sa le pregatesc pentru la iarna cand le voi duce dorul cu siguranta.
Acum e sezonul lor ghebelor si voi mai avea ocazia sa mananc, asa ca, pe acestea le-am pregatit intr-un fel tare gustos.La iarna cand voi desface un borcan voi savura fiecare imbucatura pentru ca au iesit tare buuuune!!!
Acestea fiind zise va doresc spor la treaba si voua!!!

vineri, 20 iulie 2012

Gustare calda cu vinete si sos de rosii

Imi place combinatia aleasa .Intotdeauna cand am asociat vinetele cu chifetelute si sos de rosii am fost incantata.De ce nu si de aceasta data?.Anul acesta au fost vinete en gros,retete la fel exista.....mii si mii ,imaginatie este cat China,cu timpul stau mai rau,dar, uite ca am reusit sa-mi delectez si eu simturile cu acest preparat gustos. Daca credeti ca va regasiti in aceasta combinatie ...incercati-o :-)))
Deocamdata s-aveti spor si pofta buna la final!

sâmbătă, 7 iulie 2012

Inimioare pline de savoare

      Deci, pentru acest desert mai ca n-am cuvinte!
Denumirea am ales-o sa fie asa... mai inimoasa... pentru ca forma finala este tare dragalasa, dar voi, daca nu aveti forme inimioare puteti sa le pregatiti in orice forma de tarte.Prezentarea finala va fi diferita, dar gustul va fi la fel de sublim:-)))
Nu laud acest desert pentru ca l-am facut eu, ci pentru ca este grooooozav de bun.Atata zmeura, atata caramel, plus ciocolata, plus menta, plus vanilie...pfooooa mi se face o pofta nebuna, asa,instant:-)
Bun, bun, trec peste descriere si va las pe voi sa studiati cu atentie sa vad daca-mi veti da dreptate:-)))
Cu mare drag trimit aceasta reteta pentru Provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de doi oameni deosebiti de la Simplu si bun.
Enjoy!

vineri, 6 iulie 2012

Chutney de lamaie si boabe de mustar

Chutney este un preparat condimentat de origine indiana,adoptat de englezi.Se serveste alaturi de mancarurile condimentate,preparate reci din carne si legume.Se prepara intr-o multime de feluri.Unele sunt foarte picante si se consuma in cantitati mici,altele sunt mai slabe si usor acide.
Chutney poate fi preparat din nenumarate ingrediente de obicei mango,mere,struguri,usturoi,ananas,ceapa si am auzit chiar si de rosii verzi.
Cuvantul chutney este de origine britanica si deriva din termenul hindus chanti care inseamna foarte picant. Io mi-am facut deja rezerva ,ramane doar sa va puneti voi pe treaba :-)))Din aceasta reteta rezulta 1 kg.de chutney deosebit de savuros,garantat!
Enjoy!

joi, 5 iulie 2012

Vitamin Just Ice T

Vreme caniculara  nu gluma...deci,normal ca racoritoarele sa fie acum la putere.Dupa postarea lui Andie si impreuna cu excelentul Ice tea primit de la Just t  ,am pregatit o bautura vitaminizanta si racoritoare absolut grozava.Doritori sunt poftiti sa o incerce.
Multumesc mult si frumos prin acesta postare lui Just T Romania si lui Cristina :-))
Pofta racoroasa s-aveti!!

miercuri, 4 iulie 2012

Flori de dovlecei umplute cu spuma de somon

Flori comestibile de tot soiul au inceput sa-si faca aparitia in castroanele de salata ale lumii,de la nasturel si pana la panseluta. Pentru mine si nu numai,regina acestor flori ramane insa cea de dovleac.Aroma delicata vesteste fructul in care urmeaza sa se transforme.Florile de dovleac au culori frumoase care variaza intre galben si portocaliu si constituie un adevarat deliciu.Fiind perisabile sunt un articol de lux,de care trebuie sa ne bucuram atat cat putem. Dupa indepartarea pistilului si a staminelor, florile se spala si se sterg cu grija.
Francezii prepara ''beignets de fleur de courgette''(gogosi din flori de dovlecei).Ei le acopera cu un strat subtire de aluat preparat din faina,oua si lapte,si apoi le prajesc scurt in friteuza,iar rezultatul este delicat si crocant. 
Italienii umplu florile cu un amestec gustos de pesmet,branza ricotta,parmezan ras,ou batut,usturoi si ierburi aromate proaspete. 
Gradinarii amatori sfarsesc intotdeauna prin a recolta prea multi dovleci toamna.Poate ca ar trebui sa ii incurajam sa-si stranga recolta mai devreme,promitandu-le ca ii vom scapa de cateva flori. Nici bine au aparut, ca eu deja am dat iama prin ele:-)Am pregatit si eu prima portie din acest an de flori de dovlecei umplute cu spuma de somon...delicios.
Cu siguranta ca voi mai face si alte feluri,dar,deocamdata astept ca florile sa se deschida mai tare.
Enjoy!

marți, 3 iulie 2012

Frunze de vita de vie in saramura

 Folosesc frunzele de vita de vie mai mult conservate, deoarece perioada in care le pot pregati proaspete este foarte scurta.Ma bucur ca exista variante de conservare pentru aceste frunze, care din punctul meu de vedere sunt aspectuoase, au o textura placuta si dau un gust tare bun sarmalutelor si nu numai.
Eu le mai folosesc si sa pregatesc dolmades, acele sarmalute fara carne care m-au cucerit :-)))
Cunosc doua metode de conservare a frunzelor de vita de vie, prin congelare si conservarea in saramura.Eu o folosesc pe cea din urma, e mult mai practica.Cea prin congelare, nu prea o pun in practica din lipsa de spatiu in congelator.Inainte de a le pune la conservat tin cont ca:
-frunzele culese sa fie tinere, nu prea mature;
-pot folosi frunze atat de la viile cu struguri se masa cat si de la viile cu struguri de vin;
-si nu in ultimul rand caut ca frunzele sa fie cat mai subtiri, cu nervuri fine, de marime uniforma si care sa nu fie rupte sau atacate de diferiti daunatori.Cam atat.
E simplu...s-aveti spor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...