sâmbătă, 28 iulie 2012

Bilute din branza de capra cu zmeura si ulei de busuioc

Finetea branzei de capra ,aroma suava a usturoiului si a busuiocului ,textura crocanta a pesmetului  si mireasma parmezanului fac ca aceasta gustare sa fie una deosebit de rafinata.
Si pentru ca eu cred cu tarie in cele scrise mai sus ,o trimit cu mare drag o trimit spre degustare stimatilor de la Simplu si bun ,gazdele Provocarii Dulce Romanie din luna aceasta.
Savurati!
Ingrediente:
Branza:
-400 gr.branza de capra
-100 gr.parmezan
-50 gr. pesmet
-1 catel de usturoi
-piper proaspat macinat
- sare
-zmeura proaspata sau congelata

Uleiul de busuioc:
-o mana mare cu frunze proaspete de busuioc
-1 catel de usturoi
-100 ml. ulei de masline

Mod de preparare:
Bilutele:
1.Intr-un robot maruntim foarte bine parmezanul.Adaugam pesmetul si mai pornim robotul inca o jumatate de minut continuand mixarea pana amestecul devine foarte fin.Asezonam cu sare si piper,rasturnam totul pe o farfurie si apoi o punem deoparte.
2.Punem intr-un bol branza de capra,sare,piper proaspat macinat,usturoiul pisat si amestecam foarte bine pana totul devine o pasta.
3.Din mixtura de branza formam bilute mai mari si in mijlocul fiecareia punem cate o zmeura.Dupa ce le-am rotunjit perfect,le tavalim prin amestecul de parmezan,le punem pe o farfurie,le acoperim cu folie alimentara si le dam la rece.

Uleiui de busuioc:
4.Intr-o craticioara cu apa clocotita punem frunzele de busuioc si le lasam sa fiarba pentru 30 de secunde.Dupa ce le scoatem le punem repede sub un jet de apa rece,si apoi le stoarcem foarte bine.
5.Le punem apoi intr-un robot,adaugam,usturoiul ,uleiul de masline si maruntim totul bine.
6.In momentul servirii punem ulei de busuioc pe o farfurie,in mijloc asezam cate o biluta de branza cu zmeura si decoram cu frunze proaspete de busuioc.Cine doreste poate pune alaturi si crutoane de paine.
Pofta buna va doresc!!!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...