joi, 4 octombrie 2012

Burgeri din legume cu ou


Un mod eficient de a ''masca'' legumele de cei care nu prea sunt ''prieteni'' cu ele,asta pentru ca in final, burgerii plac oricui:-)))
Ingrediente:
-350 gr.cartofi
-300 gr.legume mexicane fierte si strecurate bine
-300 gr.carnati sau piept de pui(sau chiar jumi -juma)
-4 oua
-1 lingurita cimbru(sau in lipsa lui ,patrunjel)
-sare si piper
-putin pesmet
-ulei

Mod de preparare:
  • Pregatim cartofii piure, dar sa fie cat mai tari si pasati fara nici o zeama,nu conteaza ca nu sunt foarte fini..sa fie maruntiti cat de cat.
  • Intr-un castron amestecam piureul de cartofi,cu legumele mexicane ,cu carnea sau carnatii tocate marunt ,cimbrul,sare,piper si verdeata.Daca amestecul este putin prea moale adaugam si putin pesmet pana compozitia ajunge la o consistenta potrivita pt.a putea modela burgerii.Mentionez acest lucru pentru ca am observat diferenta la cartofi ,unii sunt parca mai apatosi.
  • Modelam 4 chiftele mari pe care le punem la prajit intr-o tigaie timp de 3-4 minute aproximativ pe fiecare parte,pana devin aurii.

  • Le asezam apoi intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam tava la cuptor pt.10-15 minute sau pana se rumenesc bine.
  • Intre timp prajim si ouale.Asezam pe fiecare burger cate un ou ,condimentam cu sare si piper si ii servim calzi.Cine doreste poate servi alaturi si o salata verde sau chiar un sos de rosii.
                                                    Pofta mare s-aveti!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...