luni, 30 noiembrie 2020

Prajitura cu jeleu de piersici si crema de branza, fara coacere

Dragi prieteni, v-am adus o rețetă delicioasă, fără coacere, care se pregătește repede, după care trebuie doar să așteptați să se închege.  

 Prăjitura cu jeleu de piersici si crema de branza , fără coacere, este varianta rapidă pentru un desert care va funcționa atunci când doriți să pregătiți ceva dulce fără a utiliza cuptorul.

Stratul de brânză este delicat, ușor cremos și se potrivește bine cu piersicile ușor crocante Sun Food. 

Cel mai bine este să pregătiți prăjitură cu o zi înainte pentru a putea fi păstrată câteva ore sau peste noapte în frigider. După acest timp, ingredientele se vor combina, se vor înmuia și în final veți avea parte de gust și aspect deosebit

Găsiți conservele de piersici pe site-ul www.sunfood.ro sau pe pagina lor de Facebook. 

Enjoy!

Ingrediente:

*Jeleul de piersici:

-1 conservă de piersici Sun Food

-100 gr. de coajă de portocală

-zeama și coaja de la o lămâie

-100 gr. zahăr 

-50 ml. apă 

-1 lingură gelatină 

*Crema de brânză:

-1 kg. de brânză de vaci,  măcinată foarte bine prin robotul de bucătărie 

-200 gr. de unt

-2 ouă 

-2 gălbenușuri

-150 gr. de zahăr 

-1 linguriță esență de lămâie 

-coaja de la o lămâie 

-200 ml. de lapte

-2 plicuri x 40 g budincă de vanilie

-1 lingură amidon

*Glazură topping:

-150 gr. zahăr pudră

-2 linguri de lapte

-2 linguri de suc de lămâie 

-coaja de la o lămâie 

*Mai avem nevoie:

-2 pachete mari de biscuiți cu unt

-250 ml. frișcă


Mod de preparare:

*Pentru început;

1.Tapetăm cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 25/38 cm.

2.Punem gelatina în 50 ml. de apă rece și o lăsăm la hidratat cam 10 minute. 

3.Punem frișca într-un bol și o spumăm bine. 


*Pregătim jeleul de piersici;

1.Desfacem conserva de piersici Sun Food și o scurgem bine de zeamă. Piersicile le tăiem cubulețe mărunte.

2.Punem într-o craticioară apa, zahărul, coaja de lămâie rasă și coaja de portocală tăiată cubulețe foarte mărunte. Fierbem bine totul, la foc iute cam 5-10 minute până coaja de portocală este pătrunsă și lichidul începe să scadă. 

3.Adăugăm piersicile, siropul din conservă și dăm totul la foc iute cam 10 minute, până se combină gusturile și lichidul scade. 

4.După acest timp tragem de pe foc, adăugăm gelatina hidratată și amestecăm până la dizolvarea completă.

5.Lăsăm deoparte la temperat.


*Pregătim crema de brânză;

1.Punem într-o cratiță brânza, untul, ouăle, gălbenușurile, zahărul , esența, coaja de lămâie și dăm la foc mic până acestea încep să dea în fiert. 

2.În același timp pregătim budinca. În altă craticioară punem 3 sferturi din lapte la fiert. 

3.Într-un castronel amestecăm cu un tel praful de budincă, cu amidonul și restul de lapte rece.

4.Turnăm în fir subțire amestecul în laptele fierbinte și lăsăm pe foc până totul se îngroașă.Cand este gata, tragem deoparte.

5.Adăugăm budinca rezultată la amestecul de brânză și fierbem până toată crema se îngroașă bine și are un aspect uniform.

6.Lăsăm la temperat. 


*Pregătim glazura topping;

1.Punem într-un castron zahărul, zeama de lămâie, laptele și amestecăm energic până la omogenizare. 

2.Dăm deoparte până finalizăm prăjitura. 


*Asamblăm prăjitura ;

1.În tava pregătită anterior, pe fund așezăm un strat de biscuiți.

2.Turnăm deasupra jeleul de pierisici și nivelăm cu o spatulă.


3.Deasupra punem un alt strat de biscuiți.

4.Apoi un strat subțire de frișcă. 

5.Urmează acum crema de brânză și lămâie pe care, la fel, o nivelăm bine cu o spatulă.

6.Finalizăm cu un strat de biscuiți. 

7.Deasupra turnăm glazura topping de lămâie , și întindem bine peste tot. 

8. Dăm tava la rece pentru câteva ore, sau până a doua zi dacă este posibil.

Poftă mare vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...