joi, 30 iulie 2020

Portofele umplute cu fasole alba Sun Food

Bine v-am găsit dragi prieteni!
Rețeta cu care azi va încânt este de fapt o gustare foarte delicioasă, perfectă pentru orice ocazie.
Portofele umplute cu fasole albă Sun Food sunt foarte fragede și aromate, cu o umplutură consistentă de fasole absolut perfectă.
Se pot servi la orice ora a zilei, se pot pregati in avans si apoi congela, pentru ca mai apoi doar sa le scoateti si sa le prajiti.
Găsiți conserva de fasole albă pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina de Facebook alături de o gama variată de conserve.
Enjoy!


Ingrediente:
*Aluat:
-400 gr. făină
-250 gr. unt
-6 linguri de apă
-1 lingură de oțet
-1/2 linguriță sare
*Umplutură:
-1 conservă de fasole albă Sun Food
-1 ceapă roșie
-1 fâșie ardei roșu
-1 fâșie ardei verde
-2 căței de usturoi
-3 crenguțe de cimbru
-1 lingură pătrunjel tocat
-1 linguriță cimbru tocat
-sare și piper
-ulei

Mod de preparare:
*Pentru început pregătim aluatul;
1.Punem făina, sarea, untul foarte rece tăiat cubulețe mărunte, apa, oțetul și începem să frământăm repede până aluatul începe să se formeze. Nu insistăm prea mult, chiar dacă aluatul ni se va părea cam moale...îl frământăm doar până se leagă și are un aspect omogen.
2.Dupa aceea îl înfoliem și îl dăm la rece pentru cel puțin o oră, sau de seara până dimineața.

*După ce aluatul a stat la rece începem să pregătim umplutura. Procedăm așa :
1.Desfacem conserva de fasole albă Sun Food și o scurgem bine de zeamă.

2.Tăiem cuburi foarte mărunte ceapa, ardeii, usturoiul și le punem la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei.
3.Adăugăm și crenguțele de cimbru și lăsăm la călit până legumele sunt bine rumenite.
4.Luăm tigaia deoparte și o lăsăm să se tempereze.

5.Într-un castron punem fasolea, legumele călite, sare, piper, verdeața și începem să amestecăm bine cu o spatulă. Zdrobim ușor și doar parțial boabele de fasole în timp ce amestecăm.
6.Când am terminat de omogenizat compoziția, dăm vasul la rece până în momentul folosirii.

*Asamblam portofelele;
1.Pudrăm masa cu făină și începem să întindem cu sucitoarea aluatul în foaie foarte subțire. Decupăm cercuri cu o formă, sau cu un pahar.Aluatul care cade de pe margini îl refrământăm și îl întindem din nou.

2.Punem câte o linguriță de umplutură de fasole în mijlocul fiecărui cerc și apoi împăturăm în două.
3.Presăm ușor marginile, apoi cu degetele strângem marginea laterală și o sigilăm bine.
4.Așezăm portofelele formate pe un blat pudrat cu faina și le dăm la rece pentru o jumătate de oră .

5.După acest timp punem ulei cam de un deget într-o tigaie.
6.Punem totul la încins pe foc și scoatem portofelele de la rece.
7.Le punem la prăjit și le coacem pe fiecare parte până sunt frumos aurite. Le scoatem apoi pe un șervet și le lăsăm să se tempereze.
8.Servim portofelele cu fasole Sun Food alături de un sos de iaurt, sau de smântână.
Poftă bună vă doresc! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...