Ce repede a trecut vacanța!
Și ce frumos a fost...
Dar gata!Și-a intrat în drepturi un alt anotimp la fel de frumos, de magic, de colorat:toamna.
Și cum toamna ne trezește la realitate odată cu sunetul clopoțelului, încep și grijile pentru mămici: pachețelul de școală, care, în viziunea mea, trebuie să fie cât mai sațios, sănătos şi cât mai diversificat.
Pentru că ai mei copii au deja preferințe vizavi de gustarea de la școală, vreau neapărat să vă spun și vouă ce este în topul preferințelor:pârjoale de porumb și cartofi, niște delicioşenii pe care mereu le asociez cu brânză topită felii, zic eu că merg de minune.
Simple, gustoase, cu ingrediente puține, printre care porumbul de la Sun Food care are tot farmecul.
Dacă vă plac aceste pârjoale, neapărat de pregătit!
Găsiți conserva de porumb Sun Food alături de alte multe sortimente pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook.
Enjoy!
Ingrediente:
-1/2 conservă de porumb Sun Food-1 cartof mare, fiert și apoi pasat
-1 morcov mic, fiert și apoi pasat
-1 legătură de coriandru tocat
-80 gr. brânză rasă
-50 gr. făină
-1 ou
-sare și piper
-ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
1.Într-un castron punem cartoful și morcovul pasat, porumbul Sun Food bine scurs de zeamă, oul, brânza, coriandrul tocat , sare și piper după gust.
2.Amestecăm lejer cu o lingură până ingredientele se combină ușor.
3.Adăugăm apoi făina și amestecăm până compoziția devine ca o pastă și ingredientele nu se împrăștie.
4.Așezăm pe aragaz, la foc mediu, o tigaie cu ulei.
5.În uleiul încins punem câte o lingură de amestec și când începe să prindă crustă pe margini o aplatizăm ușor cu lingura pudrată cu făină.
6.Lăsăm să se prăjească cam 2 minute pe o parte și apoi o întoarcem pe cealaltă parte.
7.Când pârjoalele sunt frumos aurite, le scoatem pe un șervet de hârtie.
8mLe punem în caserola de școală,
alături de felii de pâine si brânză topită.
9.Gata, pachețelul pentru școală a copilului este dotat cu o gustare delicioasă!
Notă:
*Când avem timp, putem pregăti mai multe pârjoale şi apoi putem să le congelăm procedând așa:
*Punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt câte o lingură de compoziție şi dăm tava la congelator.
*Când parjoalele sunt congelate, le luăm de pe tavă și le punem în pungi, pe porții, câte doriți, în funcție de câte pachete aveți de făcut.
*Când urmează să le pregătim pentru școală, le scoatem, le așezăm într-o folie de aluminiu și le dăm la cuptor pentru vreo 15-20 de minute, sau până sunt frumos rumenite.
Poftă bună vă doresc și un an școlar bun copiilor voștri!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu