Fie că e zi de sărbătoare, fie că e zi normală, fie că vreți să mâncați ceva mai consistent, sau pur și simplu vreți să pregătiți o reteta mai altfel, tocănița de porc cu porumb Sun Food și găluște de făină , sățioasă, super gustoasă și greu de refuzat, această rețetă satisface toate gusturile.
Puteti alege să o serviți simplă, sau doar cu salată.
Găluște fragede, porumb de la Sun Food dulceag și o carne suculentă este pe scurt descrierea acestui fel de bază excepțional la care vă poftesc cu drag.
Puteți opta de asemenea pentru piure, un pilaf, o mămăliguță, sau niște macaroane.
Ah...şi nu uitați ca înainte de a o pregăti, sa faceți o vizită pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook pentru a vă lua conservele necesare.
Enjoy!
Ingrediente:Enjoy!
- 1 conservă de porumb Sun Food
-1 kg. carne de porc
-2 cepe albe mari
-100 ml. ulei
-2 foi de dafin
-6 frunze de salvie
1 pahar de vin alb
-sare și piper
-1/2 legătură de pătrunjel
-4-5 frunze de salvie tocată
*Pentru găluște;
-2 ouă
-5-6 linguri de făină albă
-1 linguriță ulei
-sare si piper
Mod de preparare:
*Pentru început...
1.Curățăm ceapa și o tăiem cubulețe mărunte.
2.Desfacem conserva de porumb Sun Food și o scurgem bine de zeamă.O punem deoparte.
3.Carnea o spălăm și o tăiem cubulețe potrivit de mari.
*Pregătim tocănița;
1.Punem uleiul într-o cratiță încăpătoare și adăugăm ceapa la prăjit.O lăsăm până se înmoaie și începe sa devină aurie.Adăugăm apoi cubulețele de carne și mai lăsăm la prăjit până carnea se rumenește.
2.Punem sare, piper, cele 6 frunze de salvie, foile de dafin și cam 1 litru de apă.
Nota:Dacă aveti supă de legume este și mai bine.
3.Acoperim vasul și lăsăm să fiarbă la foc lejer până lichidul scade.
Nota: Dacă carnea nu este pătrunsă până în acest moment, mai adăugați apă și lăsați sa fiarbă în continuare.
4.Când carnea este aproape pătrunsă, scoatem foile de dafin și adăugăm vinul.
5.Începem sa pregătim găluștele amestecând toate ingredientele bine cu un tel până ne rezultă o pastă groasă și vâscoasă.
6.Când tocănița începe sa fiarbă, adăugăm vinul, conserva de porumb Sun Food și cu o linguriță luăm porții mici din aluatul de găluște și le punem în tocăniță. Lăsăm să fiarbă la foc mic cam 10-15 minute.
7.La final, mai adăugăm sare și piper dacă este cazul, pătrunjelul și salvia tocată mărunt, după care tragem cratița de pe foc.
8.Servim tocăniță de porc cu porumb și găluște fierbinte cu, sau, fără garnitură și salată alături.
Poftă mare vă doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu