luni, 29 ianuarie 2018

Mamaliga la tigaie cu fasole frecata si linte Sun Food

Luna aceasta dupa cum v-ati dat seama, este vorba despre mămăligă!
Ce poate fi mai bun decât o mămăligă, deliciul copilăriei noastre?
Ne pregătea mama când eram mici mămăligă în fel și chip...ba cu magiun,  ba cu sarmale, ba cu brânză, ba cu paricaş, ba cu tocăniță de cartofi și lista ar putea continua.
Ce nu am încercat până acum este mămăliga cu fasole frecată și linte .Interesantă si in acelasi timp o combinație foarte placuta pentru ai mei.
A ieșit fooooarte bună tigaia cu mămăligă, fasole alba frecată, linte, cârnaț si cașcaval, totul rumenit la cuptor. 
Musai sa încercați și voi!
Tot ce trebuie să faceți este să vă luați la îndemână conservele de pe site-ul www.sunfood.ro, sau de pe pagina lor de facebook.
Apoi, dacă aveti puțin spor și o poftă mare, totul este ca și rezolvat.
Aștept impresii despre această super rețetă 😉!


Ingrediente:
-2 conserve de fasole Sun Food 
-1 conservă de linte Sun Food 
-1 cârnaț afumat picant
-1 ceapă 
-2 căței usturoi 
-1 ardei rosu
-1 ardei verde
-1 lingură de făină 
-1/2 linguriță oregano uscat
-2 foi de dafin
-1 crenguță de cimbru 
-5 linguri ulei (eu am folosit de casa)
-sare și piper 
*Pentru mămăligă:
-700 ml. apă 
-250 ml. lapte
-1 linguriță de sare
-aprox. 180 gr. făină de mălai 
*Mai avem nevoie de:
-50 gr. parmezan ras
-100 gr .cașcaval ras

Mod de preparare:
*Pregătim fasolea frecată cu linte și cârnaț;
1.Punem într-o tigaie uleiul.Adăugăm cârnațul picant tăiat rondele si il prajim bine.
2.Cand este rumen, adaugam ceapa si ardeii tocati mărunt și usturoiul dat prin răzătoare.

3.Mai prăjim 3-4 minute la foc iute, apoi adăugăm lingura de făină, foaia de dafin, crenguța de cimbru și oregano.Amestecăm lejer până se pârlește ușor făina.
4.Desfacem repede conserva de fasole albă Sun Food si conserva de linte.

5.Rasturnam in tigaie conserva de linte Sun Food.
6.Punem conserva de fasole Sun Food într-un robot de bucătărie si o mixăm bine până devine pastă. 

7.Adaugam si pasta de fasole în tigaie, dam gust cu sare si piper și mai lăsăm să fiarbă totul la foc lejer cam 5 minute pana se ingroasa usor.

8.După acest timp, scoatem foile de dafin, crenguța de cimbru și tragem tigaia de pe foc.O punem deoparte.

*Acum pregătim mămăliga;
1.Punem apa cu laptele și cu sarea într-o oală.
2.Când fierbe, adăugăm în ploaie faina de mălai și amestecăm cu un tel. 
3.Reducem focul la minim și lăsăm să fiarbă cam 20 de minute, amestecând din când în când cu telul. 
4.La finalul fierberii adăugăm parmezanul ras și îl încorporăm bine în mămăligă.

*Asamblam tigaia;
1.Într-o tigaie de fontă (sau o tigaie potrivită pentru cuptor), punem fasolea frecată cu linte și cârnaț. 
2.Turnăm deasupra mămăliga și nivelăm bine.
3.Presarăm deasupra mămăligii cașcavalul ras și dăm tigaia la cuptorul încins până acesta este frumos rumenit și aurit deasupra. 

4.Cand este gata, scoatem din cuptor tigaia și servim fierbinte cu smântână.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...