duminică, 17 decembrie 2017

Terina vegetariana cu linte si legume

La început de luna decembrie, am ales o reteta vegetariană cu linte de la Sun Food.
Acest aperitiv este perfect pentru masa de Sărbători. 
Colorată, aspectuoasă și gustoasă,  terina cu linte sigur va stârni interesul invitatilor și al familiei. 
Vă aștept si pe voi sa faceți o vizită pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook să alegeți conservele preferate pe care să sa le adăugați la buntatile pe care doriti sa le pregătiți de Crăciun. 
Spor vă doresc!
Enjoy!
Ingrediente:
*Terina de linte si legume:
-1 conservă de linte Sun Food
-2 morcovi curățați de coajă
-2 cartofi curățați de coajă
-150 gr. mazăre verde
-1 ceapă foarte mică fin răzuită
-5 linguri de maioneză
-3 linguri de smântână
-2 linguri de muștar
-100 ml. supă de legume
-18 gr. gelatină
-1 lingură verdeață tocată mărunt
-5 ouă
-sare si piper
*Maioneză:
-1 ou
-180 ml. ulei
-1 lingură de muștar
-1 lingură zeamă de lămâie
-sare și piper
*Pentru servire:
-semințe de susan negru
-frunzulițe de pătrunjel
-salată verde

Mod de preparare:
1.Pentru început punem ouăle la fiert.Le curățăm de coajă și apoi le dăm deoparte.
2.Punem morcovii, cartofii și mazărea la fiert.Când sunt fierte, le scurgem de zeamă, dar păstrăm 100 ml.Le tăiem apoi cubulețe mărunte.
3.Desfacem conserva de linte Sun Food și o scurgem bine de zeamă.O spălăm sub un jet de apă rece.O adăugăm la legume.
4.Pregătim maioneza.
5.Punem gelatina la hidratat în putină apă rece și o lăsăm 10 minute. Punem gelatina în zeama de legume înfierbantată și amestecăm până se dizolvă complet.
6.Într-un castron mai mare punem morcovii, cartofii, mazărea, lintea, maioneza, ceapa, muștarul, smântâna, verdeața, sare și piper după gust și omogenizăm bine cu o lingură.
7.Turnam apoi gelatina și amestecăm din nou ușor.
8.Tapetăm o tava de cozonac  cu folie alimentară și turnăm jumătate din amestec.
9.Așezăm apoi ouăle pe mijloc și punem deasupra compoziția rămasă.

10.Nivelăm usor cu o spatulă și apoi dăm totul la rece pentru 8 ore.
11.După ce timpul de răcire a trecut, scoatem terina, o garnisim cu frunze de pătrunjel și susan negru.
12.Servim alături de salată verde și cine dorește și crutoane de pâine prăjită.
Poftă bună vă doresc!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...