sâmbătă, 30 septembrie 2017

Mezze Platter, cu preparate Sun Food

Dacă în vreuna din zile stai și te gândești cum sa iți impresionezi musafirii, sau pe cei dragi, nu pierde vremea, soluția este cu siguranță Mezze Platter.
O masa colorata, cu sortimente diversificate și nu în ultimul rand, gustoase.
Deloc costisitoare, doar cu ce ai la îndemână și eventual câteva alte ingrediente mai speciale pe care nu le poți pregăti în casa cum ar fi brânzeturile, sau salamurile.
Fie ca întindeți pe masa platouri cu vase micuțe umplute cu mancaruri delicioase, fie ca le așezați cu etaj, efectul final va fi același:încântare maximă.
Eu am pregatit din conservele Sun Food multe mâncăruri si am improvizat în așa fel încât culorile și gustul au primat.
Din năut, porumb, piersici, rosii cuburi si fasole de la Sun Food am pregătit salate reci si calde si un hummus cu sfecla de-a dreptul grozav.
Crema de brânză, brânzeturi, salamuri uscate, legume, morcovi crocanți,  măsline, legume crude, baghete de paine crocantă au completat aceasta #provocareSunFood.
Daca stau si ma gandesc cat este de simplu, nici nu va trebuie o ocazie speciala sa îl pregătiți, aveți nevoie doar de spor, o pofta mare si bineînțeles de produsele SunFood pe care la găsiți pe site-ul www.sunfood.ro, dar și pe pagina lor de Facebook. 
Deci, savoare, culoare, gust, voie buna și o pofta delicioasa sa aveti!
Enjoy!

Ingrediente și mod de preparare:

Hummus din năut cu sfeclă:
-1 conserva năut Sun Food
-200 gr. sfeclă roșie(fiarta si curatata de coaja, sau, copata la cuptor si curatat de coaja)
-100 ml. aquafaba
-1 catel de usturoi
-1 ceapa foarte mica
-1 lingura zeama de lamaie
-sare și piper
-ulei de măsline

  • Punem toate ingredientele într-un robot de bucătărie și le mixam foarte bine.Daca pasta obtinuta este putin prea groasa, atunci mai punem putina aquafaba, daca este prea subtire, mai adaugam cateva boabe de naut.
  • Dupa ce am fixat consistenta cremoasa, răsturnăm conținutul intr-un vas apoi folosim blenderul pentru a mixa cât mai fin pasta.
  • O punem în vase mici și o păstrăm la rece până in momentul servirii.


Salata de fasole calda cu rosii:
-1 conserva de fasole Sun Food
-1 conserva de roșii cuburi Sun Food
-1 ceapa roșie
-cate o jumatate de ardei rosu, verde , galben
-1 catel de usturoi
-1 foaie de dafin
-ulei de măsline
-sare și piper
- verdeața tocată mărunt

  • Punem la călit în ulei de măsline ceapa, usturoiul și ardeii tăiati fâșii fine.
  • Lăsăm la foc iute cam 4 minute apoi adăugăm fasolea din conserva Sun Food bine scursă de zeamă, foaia de dafin și mai lăsăm pe foc 5 minute.
  • Adăugăm conserva de roșii cuburi Sun Food, sare, piper după gust și lăsăm pe foc amestecând constant pana lichidul de pe roșii scade și se îngroașă.
  • La final punem pătrunjelul, luam de pe foc și păstrăm la cald pana în momentul servirii, când vom așeza salata calda în castronele mici.


Salata din trei feluri de sfecla cu porumb:

  • Pentru aceasta salata dam prin razatoare 3 feluri de sfecla:alba, rosie si roz.
  • Adaugam condimente dupa gust, verdeata tocata marunt, zeama de lamaie, ulei de masline si bineinteles porumb din conserva Sun Food.
  • Servim in castronele mici.


 Salata calda de ardei cu porumb:
-4 ardei grasi(galben, rosu, verde, verde inchis)
-1 ceapa alba potrivit de mare, taiata fideluta
-1/2 conserva de porumb Sun Food
-ulei de masline
-sare si piper
-2 linguri de patrunjel(sau marar tocat)

  • Punem intr-o cratita (sau tigaie wok) uleiul de maslini si adaugam ceapa.
  • O calim lejer cam 3 minute, dupa care, adaugam ardeii taiati fasii fine si ii calim la fic mic pana acestia se inmoiae, sunt patrunsi si zeama de pe ei scade.
  • Cand uleiul incepe sa stea la suprafata, adaugam sare, piper dupa gust si verdeata.
  • Amestecam bine apoi dam deoparte sa se raceasca.La servire, punem salata in castroane mici.


 Pe langa toate cele enumerate mai sus am mai pregatit si un mix de salate, mai exact:
Salata de naut cu morcovi mov:
-naut Sun Food
-porumb Sun Food
-morcovi mov dati prin razatoare...acestia sunt:
-ceapa rosie taiata fasii fine
-rosii cherry taiate sferturi
-sare, piper si ulei de masline...dupa gust

Salata de fasole cu ceapa si rosii:
-1 conserva de fasole Sun Food
-1 ceapa rosie taiata fasii fine
-1 rosie mare taiata cuburi
-verdeata tocata marunt
-1 catel de usturoi ras
-sare, piper, ulei de masline...dupa gust

Salata de varza rosie cu piersici:
-1 varza rosie mai mica taiata fidelute fine
-1/2 conserva de piersici Sun Food taiate fasii
-2 linguri zeama de lamaie
-1 lingura de miere
- 1 lingura de verdeata
- sare, piper, ulei de masline...dupa gust

Salata de naut cu branza Feta:
-1 conserva de naut Sun Food
-200 gr. branza feta taiata cubulete marunte
-1 morcov galben taiat foarte fin
-1 rosie taiata cuburi
-1 lingura de verdeata
-sare, piper, ulei...dupa gust
Uitati cat de bine arata!!!

Am mai pregatit o salata din trei feluri de rosii, cartofi aurii picanti, si o salata de iaurt cu ridichi.
si...
Salata de vinete cu iaurt:
-1 vânătă subțire și mica feliată foarte subțire
-1 ceapă tăiată rondele fine
-1 ardei tăiat rondele fine
-1 catel de usturoi ras
-ulei de măsline
-sare și piper
-200 ml. iaurt gras
-1 lingură de verdeața tocată mărunt
  • Condimentam cu sare și piper feliile de vinete și le lăsăm sa stea cam 1o minute.
  • Între timp punem la călit intr-o tigaie ardeiul și ceapa pana devin crocante.La final punem si usturoiul.
  • Adăugăm in tigaie si  feliile de vinete, acoperim cu un capac și mai lăsăm pe foc pe lichidul care s-a format scade și uleiul iese la suprafață.
  • Tragem deoparte, lăsăm să se răcească complet și apoi amestecam vinetele cu iaurtul și verdeața tocată mărunt. 
  • Punem salata în vase mici.

La final, asezam toate preparatele Sun Food in castronele mici si pregatim Mezze Platter exact cum ne place.
Nu uitati branzeturile, baghetele de paine si neaparat...
                                                               ... pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...