duminică, 28 mai 2017

Supa aurie cu naut, carne de pui si turmeric

Prieteni buni, azi cu drag va recomand o supa sănătoasă și hrănitoare:supa aurie cu năut, carne de pui și cartofi dulci, aromată cu ghimbir, usturoi, lapte de cocos, unt de arahide si colorata cu turmeric.
În aceasta reteta se invaluie aroma vibranta a năutului cu aroma ghimbirului, a laptelui de cocos și cu touch-ul final al untului de arahide.
O combinație ideala, unde aromele dulci picante se combina și dau rezultatul perfect. In plus, aceasta supa poate fi considerata un panaceu, unde turmenicul și ghimbirul sar în ajutor.
Sigur o sa va placa, asa ca, vreau sa stiti ca găsiți conserva de năut si multe alte bunatati pe site-ul www.sunfood.ro, dar și pe pagina lor de Facebook.
Enjoy!
Ingrediente:
-1 conserva de năut Sun Food
-1 lingura ulei de cocos
-3 căței de usturoi
-2 lingurițe de ghimbir ras
-2 ardei iuți
-300 gr. carne de pui ( piept, sau pulpa dezosata)
-3 fire de ceapa verde
-3 morcovi foarte mici
-1 cartof dulce
-1 ardei rosu
-1 1/4 linguriță turmeric
-1 litru supă de pui
-1/2 linguriță sare
-piper proaspat macinat
-150 ml. lapte de cocos (din conserva )
-2 linguri unt de arahide
-1 lingurita de chimen negru
Decor:
-frunzulite de cimbru
-rondele fine de ceapa verde

Mod de preparare:
1.Punem uleiul de cocos într-o oala.
2.Când uleiul este fierbinte, adăugăm usturoiul pisat, ghimbirul ras, ardeiul iute tăiat rondele fine și carnea de pui tăiata cubulete potrivite.
3.Rumenim bine 3-4 minute si adaugam apoi ceapa taiata rondele fine, ardeiul roșu tăiat cuburi, morcovii taiati rondele și cartoful dulce tăiat cubulete.Călim câteva minute.Amestecam ocazional pana legumele se înmoaie și carnea nu mai este rozalie, aproximativ 5-7 minute.

4.Adăugăm chimenul negru, apoi turmericul și învârtim bine cu o lingura de lemn pana legumele si carnea sunt frumos colorate de acest minunat condiment.
5.Turnam supa de pui, punem năutul Sun Food bine scurs din conserva, untul de arahide, laptele de cocos, sare și piper după gust.Amestecam sa se combine bine toate ingredientele, aducem în punctul de fierbere, dupa care, reducem focul la minim.

6.Lăsăm să fiarbă neacoperit timp de 20-30 de minute, sau pana cartofii și carnea sunt bine pătrunse.
7.La servire decoram cu frunzulite de cimbru si rondele fine de ceapa verde și servim foarte fierbinte.
Pofta buna va doresc!
Note:
*Dacă dorim supa mai picanta, mai putem adăuga puțin sos iute.
*Dacă dorim sa faceți aceasta supa vegetariana, atunci trebuie doar sa renunțam la carnea de pui.
*Dacă cumva sunteți alergic la alune, înlocuiți untul de arahide cu ulei de masline. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...