sâmbătă, 29 aprilie 2017

Marshmallow pufos din Aquafaba, cu merisoare

Cine ar crede ca secretul unei bezele pufoase vegane consta în lichidul unei conserve de năut cunoscut sub denumirea de Aquafaba?
Acest lichid din conserva de naut este înlocuitorul ideal al albușurilor de ou și rezultatul perfect egal al acestora. 
Metoda pentru a pregăti Aquafaba este foarte simpla.
Avem nevoie doar de o conserva de năut Sun Food, mai precis lichidul, zahar, un mixer bun și câteva alte ingrediente extra pentru aroma și pentru aspectul final al desertului. 
Am experimentat Aquafaba acum câteva luni.
Rezultatul m-a condus la un desert vegan pe care pur și simplu îl ador și îl pregătesc cu orice ocazie.
Am făcut o vizita pe site-ul www.sunfood.ro și am ales o conserva de năut din care am pregătit un desert vegan de senzatie:"Marshmallow pufos din Aquafaba, cu merisoare"
Gasiti conserve delicioase si pe pagina oficiala de facebook Sun Food.
Un desert vegan absolut delicios pe care va invit sa îl pregătiți cu drag!
Enjoy!

Ingrediente:
Aquafaba:
-1 conserva de năut Sun Food ( 60 ml. zeama de pe conserva de năut )
-1/8 linguriță cream of tartar, sau 1/2 lingura zeama de lămâie
-1 lingurita esență de vanilie
-semințele de la un sfert păstaie de vanilie
-125 gr. zahar
-1 lingura de apa
-7-8 biscuiti rotunzi
-1 mana de merișoare
Topping:
-150 gr. ciocolata neagra
-2 linguri frișcă lichidă
-1 lingura alune picante tocate marunt

Mod de preparare:
*Pregătim marshmallow din Aquafaba;
1.Lăsăm conserva de năut Sun Food la temperatura camerei de seara pana dimineața, apoi o desfacem și strecuram bine lichidul.
2.Îl punem apoi în vasul unui mixer și mixam bine timp de 1 minut.
3.Adăugăm cream of tartar, sau zeama de lamaie, esenta de vanilie, semințele păstăii  de vanilie și mai mixam 3-4 minute pana ne rezultă o spuma tare.
4.Intr-o craticioara punem apa și zaharul.
5.Aducem în punctul de fierbere și lăsăm pe foc 3-4 minute sa clocoteasca după care tragem deoparte.
6.Pornim mixerul din nou și mixam ușor Aquafaba pana se omogenizează.
7.Turnam siropul fierbinte în fir subțire cu mare grija sa nu ne ardem și continuam sa mixam pana tot siropul este incorporat si spuma devine sclipicioasa.Când are acest aspect, Aquafaba este gata.

La mine totul a durat 7 minute si in final a aratat asa:

*Pregătim ciocolata pentru topping;
1.Punem ciocolata împreună cu frișcă la topit in cuptorul cu microunde pana aceasta este fluida.O scoatem si o lăsăm să se tempereze.

*Asamblam marshmallow din Aquafaba;
1.Așezăm biscuitii de o hârtie de copt.
2.Cu vârful unui cuțit ungem un strat subțire de bezea si așezăm deasupra câteva merișoare.
3.Cu un poș modelam apoi movile de spuma asemeni unor muşuroaie.
4.Îmbrăcăm in ciocolata topita cu ajutorul unei linguri fiecare mușuroi de bezea, presaram deasupra alunele tocate marunt și lăsăm să stea 2 minute.

5.Le transferam apoi pe un gratar si le lăsăm să se usuce complet.
6.Le servim cu mare drag!
Pofta buna va doresc!

Un comentariu:

  1. Nu m-am gandit niciodata ca nautul ar putea fi un ingrediennt pentru un desert. Dar mi-a lasat gura apa, sunt foarte curioasa sa incerc aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...