miercuri, 28 septembrie 2016

Supa de porumb cu piept de pui si carnaciori picanti


Frigul de afara ne indeamna la o supa fierbinte si delicioasa care sa ne incante papilele gustative.
Vin azi cu o propunere fooooarte gustoasa: ''Supa de porumb cu piept de pui și cârnăciori picanți ''.
Este prima data cand fac supa in varianta asta si ne-a placut atat de mult incat imi vine sa o fac in fiecare zi.
Pentru ca aceasta supa sa iasa perfecta, am folosit bineinteles porumbul dulce de la Sun Food.
Gasiti si voi produsele Sun Food pe site-ul lor, www.sunfood.ro , 
Acestea fiind spuse, va doresc o zi cat mai frumoasa in compania celor dragi!
Enjoy!


Ingrediente:
-2 conserve de porumb Sun Food
-1 piept de pui mare, fără os
-6 bucăți de cârnăciori picanți
-1 ceapa
-2 fire de cimbru
-1.5 l. de apa
-ulei
-sare și piper
Liezon:
-400 gr. smântână
-4-5 linguri de făină
-2 gălbenușuri de ou
-50 ml. lapte
Pentru servit:
-4 felii de pâine
-ulei de măsline
-1 varf de linguriță boia iute
-putina sare și piper
-1 cățel de usturoi
-frunzulite de cimbru proaspăt

Mod de preparare:
*Pentru inceput...
1.Curățăm și tăiem ceapa mărunt.
2.Cârnăciorii picanți îi tăiem rondele subțiri.
3.Pieptul de pui îl tăiem în doua.Lasam bucățile întregi.
4.Descafem conserva de porumb Sun Food.

*Pregatim supa:
1.Punem intr-o oala puțin ulei.
2.Adăugăm rondelele de cârnăciori picanți, pieptul de pui întreg si prăjim totul la foc iute pana sunt ușor rumenite.
3.Adăugăm ceapa, crenguțele de cimbru și mai prăjim puțin pana ceapa este străvezie.
4.Adăugăm apa, sare, piper după gust, acoperim oala și lăsăm să fiarbă la foc mediu.
5.Când este pătruns pieptul de pui, îl scoatem din oală.
6.Desfacem pieptul în fâșii micuțe și îl păstrăm pana la servire, la cald.
7.Adăugăm porumbul și dam un clocot.

*Separat într-un castronel pregătim liezonul;
1.Punem smântâna, faina, gălbenușurile, laptele intr-un castron și amestecam bine cu un tel pana nu mai sunt aglomerări de făină.
2.Turnam liezonul în oala și mai lăsăm să fiarbă încă 5-10 minute.
3.Când supa este gata de fiert, luam oala de pe foc.

*Pregătim crutoanele;
1.Prăjim feliile de pâine.Le dam cu usturoi si apoi le tăiem apoi în cubulete mărunte.
2.Punem pe foc o tigaie, turnam în ea puțin ulei de măsline,  punem boiaua, puțină sare, piper și lăsăm să se înfierbânte.
3.Adăugăm cubuletele de pâine și agitând bine tigaia amestecam bine crutoanele cu uleiul condimentat.
4.Când sunt frumos aurite, luam tigaia de pe foc.
5.Presăram deasupra supei frunzulite de cimbru.
6.La servire punem crutoane de pâine și fâșii de piept de pui.
7.Servim foarte fierbinte.
Pofta mare!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...