luni, 25 aprilie 2016

Kofta de carne de miel cu salata de cruditati pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver


*Carne tocată de miel condimenatata si marinata în caserola pentru marinare rapida si vidata cu aparatul de vidat Food Saver.
*Alaturi, o ispititoare salata de cruditati cu un dressing bogat.
Cam in aceste doua descrieri consta antretul nostru gatit din carne de miel.
''Kafta'', sau ''kofta'' este denumirea unor preparate arabe din carne tocată  sau tăiată mărunt, amestecată cu mirodenii şi ceapă, fripte pe grătar, sau la cuptor. 
Numele vine din persana si se trage din cuvantul ''kuftan'' care inseamna ''a bate, a toca, sau chiftele''.
Cunoscuta sub diverse retete si denumiri in lumea araba, Kofta este una dintre cele mai iubite preparate libaneze.
O delicatesa specială, o compatibilitate între gusturi si o aromă minunata.
Le puteti servi chiar si la masa de Paste, cu siguranta vor face furori:)
Enjoy!

Ingrediente:
Kofta din carne de miel:
-400 gr. carne de miel
-2 linguri seminte de susan
-1 linguriță de chimin
-1 linguriță de coriandru
-1/2 linguriță scorțișoară
-1/2 linguriță ghimbir uscat
-2 căței de usturoi
-1 mana frunze de mentă
-1 mana de pătrunjel verde
-cateva fire de rozmarin
-1/2 legătură de ceapă verde 
-2 linguri ulei de masline
-sare roz
-piper proaspat macinat
Salata de cruditati:
-1 morcov 
-1 mar
-1 telină mai mica
-3 ridichi
-1 castravete
Dressing-ul:
-5-6 linguri ulei de măsline
-zeama de la o lămâie
-2 lingurite de zahar
-1/2 linguriță de sare
-piper proaspat macinat
-1/2 legătură de marar
-2 fire de menta
*Pentru servire;
-bucăți de lime

Mod de preparare:
*Pentru inceput...
1.Taiem carnea de miel in cuburi si o tocam.
2.Punem susanul intr-o tigaie si il prăjim pana este auriu.Cand este gata, il luam si il punem deoparte sa se raceasca.
3.Ceapa si rozmarinul le spalam si le tăiem fin.
4.Usturoiul il curatam si il pisam.
5.Patrunjelul si menta le spalam si le tocam mărunt.
6.Dupa ce am terminat de facut toate astea, luam susanul si îl punem intr-un robot de bucătărie împreună cu chiminul, coriandrul, scortisoara, ghimbirul, sare si piper.
7.Mixăm bine pana ne rezulta un praf fin.
8.Răsturnam condimentele măcinate intr-un castron si le punem deoparte.

*Acum...
1.Punem carnea tocata de miel intr-un vas si adăugăm peste ea ceapa, rozmarinul, patrunjelul, menta, usturoiul si praful mixt de condimente.

2.Framantam bine cu mana, sau cu o lingura de lemn pana la omogenizarea completă.
3.Punem amestecul de carne pentru kofta in caserola pentru marinare rapida si o vidam cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver.
4.Aparatul Food Saver va asigura o marinare foarte buna a carnii in doar cateva minute. Optional, putem da apoi caserola la rece pentru doua ore.

*Nota:Daca doriti puteti pregăti acest amestec chiar si cu o zi înainte.
5.Dupa ce am dat caserola la rece, pregătim 6 bete lungi de frigarui.
6.Le punem intr-o tava cu apa rece si le lasam sa stea la umezit.
*Nota:Eu am ales niste crengute din copac ca asa mi-a placut mai mult:)

*Pentru salata de cruditati procedam asa:
1.Curatam mărul, morcovul, telina si le dăm pe razătoarea mare.
2.Mărul il stoarcem de zeama.
3.Ridichea o taiem rondele fine.
4.Castravetele il tăiem cuburi mărunte.
5.Stoarcem lamaia de zeama.
6.Tocam mărunt verdeturile.

*Pregătim dressing-ul:
1.Punem intr-un castronel uleiul, zeama de lamaie, zaharul, sare, piper proaspat macinat după gust si amestecăm cu o lingura pana la topirea completa a zaharului si a sarii.
2.Adăugăm mararul, menta tocată si le incorporam in sos.Dressing-ul este gata.
3.Il turnam peste legume si amestecăm foarte bine.
4.Dăm castronul la rece.

*Acum pregătim pentru gătit kofta de miel;
1.Scoatem de la rece carnea din caserola pentru marinare rapida si o rasturnam pe un blat de lemn.
2.O aplatizam si îi dăm o forma dreptunghiulară.
3.Împărțim compozitia în 6 parti egale si le dam si lor o forma dreptunghiulara.
4.Scoatem frigaruile din apa rece si le stergem bine de apa.
5.Ungem cu putin ulei fiecare frigaruie si o asezam in mijlocul unei bucati de carne.
6.Luam bucata de carne cu tot cu frigaruie si o modelăm cu mana, incercand sa ii dăm forma unui mititel ...mai mare.Procedam la fel cu toate cele 6 parti de carne.
7.Când am terminat, infoliem cat mai strans în folie de aluminiu fiecare frigaruie rezultată.
8.Le dăm la rece pentu cel putin 30 de minute.
9.Punem pe foc o tigaie pe care o stropim cu putin ulei de măsline.
10.Luam frigaruile, le îndepărtăm folia si le punem la prăjit în tava.

11.Le întoarcem si le dam culoare pe toate părțile.
12.Când sunt usor rumenite si au prins crusta, le scoatem si le așezăm intr-o tava pentru cuptor.
13.Dam tava la cuptor, la foc iute, pentru 15-20 de minute, sau pana sunt frumos aurite pe toate partile.
14.Le asezam apoi pe un platou, pe un blat de lemn, sau pe orice vrem sa le prezentam.
15.Punem si salata intr-un bol drăguț si ne pregatim pentru servire, deoarece kofta din carne de miel cu salata de cruditati sunt gata si...un adevărat deliciu.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...