sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Paine la cutie

Paine la cutie!Un aspect mai interesant si foarte atragator pentru toata lumea.
Cu siguranta veti fi incantati si de gust fascinati:)
Sa savuram impreuna!

Ingrediente:
-500 gr. faina alba
-25 gr. drojdie proaspata
-1 lingura zahar
-250 ml. apa calda
-½ lingurita sare
-50 ml. ulei de masline
-cateva cutii de la conseve(eu an folosit cutii de la conservele Sun Food)

Mod de preparare:
  • Pregatim cutiile de conserve.Cu un patent presam marginea de sus unde era inelul de desfacere.In acest fel, acea proeminenta dispare si cutia va fi uniforma de sus pana jos.
  • Ungem cutiile inauntru cu putin ulei si le tapetam cu faina.Surplusul il scuturam.
  • Punem faina cernuta intr-un vas mare.
  • Facem in mijloc o adancitura si turnam in ea drojdia dizolvata cu zaharul si cu putina apa calduta.
  • Cu o furculita, amestecam foarte usor cu putina faina si facem maiaua.Lasam sa stea putin la dospit, apoi punem sarea, turnam uleiul si pe rand putina apa.Framantam pana ce aluatul devine elastic si se desprinde de pe vas.
  • Acoperim castronul cu un prosop si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
  • Cand a trecut timpul de dospire rasturnam aluatul pe masa, il impartim in bile cam de marimea unei portocale.
  • Modelam bilele in forma de sul (adica le alungim putin) si le punem in cutii de conserva.
  • Lasam cutiile de conserve cu aluat sa stea la dospit cam 15 minute dupa care le punem intr-o tava mare.
  • Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute sau, pana capata o culoare rumen aurie.
  • Cand sunt gata, scoatem cutiile, le acoperim cu un prosopo.Le lasam sa se raceasca, apoi scoatem paine din ele.
  • Daca nu doriti sa asteptati atat, servim painea proaspat calda alaturi de un pahar de lapte...ca pe vremuri!!!
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...