miercuri, 24 iunie 2015

Gulii conservate pentru iarna

In aceasta postare am sa va spun cum pastrez eu guliile pentru iarna.
Anul acesta am avut o recolta de gulii foarte frumoasa si roditoare in gradina.Am mult mult pentru ele si in final am fost tare multumita de rezultat:)
Sa stiti ca eu nu am lasat guliile sa creasca mai mari decat o portocala si bine am facut caci nu au fost deloc atoase, din contra sunt foarte dulci, crude, mai bine zis: perfecte.
Deci, daca veti dori sa conservati si voi gulii pentru iarna va recomand ca sa nu fie mai mari de atat...sa fie potrivite ca dimensiune.

*Acum am sa va spun cum am procedat la conservarea guliilor pentru iarna;
  • Cand au atins dimensiunea mentionata mai sus (cam cat o portocala) am luat guliile fain frumusel din gradina, le-am curatat si le-am taiat în 6-8 bucăți. 
  • Apoi le-am spalat bine, le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am intins pe o tava mare de cuptor pe fundul careia am pus o hartie de copt.
  • Am dat tava la congelator pentru o ora pana guliile au inceput sa inghete putin la suprafata.
  • Dupa ce am scos tava, le-am impartit in pungulite de 0.5 kilograme, atat doar cat sa imi ajunga pentru o mancare. 
  • Am legat pungulitele si le-am asezat frumos in congelator. 
  • La iarna cand voi pregati o supa sau, o ciorba, voi scoate o punga din congelator si o voi pune direct în oala.
  • In acest mod am conservat guliile în fiecare an si au stat foooarte bine.Anul acest mi-au iesit 34 de pungulite.
  • Gata! simplu, scurt si la obiect.Cu acest capitol am incheiat, urmeaza multe altele pe care le voi prezenta in viitoarele postari.
*La final am sa specific o nota:
  • Eu am pus fiecare tava cu gulii la congelator doar cat sa le prindă puțin înghețul cu scopul de a nu se lipi una de alta după ce sunt in pungulite și stau ingramadite.
  • Am repetat operațiunea cu inghetatul partial pana am terminat toată cantitatea de gulii pe care am avut-o.
Va doresc si vouă mult spor și sa aveti la iarna cat mai multe legume proaspete cu care sa pregatiti cele mai gustoase mancaruri!

4 comentarii:

  1. Bunnneee! Dar ocupa spatiu mult in minusculu congelator ce-l am eu ;) Oricum de retinut sfatul cu inghetatul partial, individual, cred ca si la fructe ar merge bine asa. Multumim! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Cristina...ocupa spatiu in congelator, dar eu macar le am asa mereu la indemana.
      Te pup!

      Ștergere
  2. Si eu pastrez in felul acesta mai multe feluri de legume,telina,chiar si ardei pentru umplut,Verdeata de toate felurile,tocata si pastratata in caserole.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Verdeata eu o pun tot in pungulite, dar o inghet in strat subtire prima data:)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...