miercuri, 13 mai 2015

Tortulete cu piersici


Sun Food.ro are pe piata un preparat absolut delicios: este vorba despre compot de piersici decojite si slab indulcite.
Aceste piersici sunt atat de gustoase si de placute la textura incat nu am stat mult pe ganduri si mi-am propus sa le folosesc ca ingredient de baza in niste tortulete care au iesit grozave.
Asadar, pentru voi, tortulete cu piersici, un desert racoros si aromat!
Gasiti acest produs alaturi de multe altele pe site-ul Sun Food.ro sau pe pagina lor de facebook.
Enjoy!

Ingrediente:
Blaturi:
-4 oua
-8 linguri de apa
-8 linguri de zahar praf
-8 linguri de faina
-1 praf de copt
-zeama de la o lamaie
-1/2 lingurita esenta de pepene galben
-un praf de sare
-unt pentru gresat tava (sau hartie de copt)
Crema de branza:
-500 gr. branza fina
-8 linguri de zahar
-200 ml. frisca lichida
-1 lingurita esenta de pepene galben
-150 gr. ciocolata rasa mare, sau fulgi de ciocolata
Umplutura de piersici:
-1 cutie compot de piersici Sun Food
-5 linguri de zahar
-sucul de la o lamaie
-1 lingurita esenta de pepene galben
-1 varf de cutit de pasta de vanilie
Jeleul de piersici:
-zeama de la o cutie compot de piersici Sun Food
-1 plic de gelee transparent
-6 linguri de zahar
Decor:
-50 ml. frisca
-fulgi de ciocolata
-frunzulite de menta proaspata

Mod de preparare:
*Pentru inceput pregatim blaturile:
1.Ungem cu unt o tava cu 6 compartimente dreptunghiulare pe toate partile si o punem deoparte, sau, daca tava este antiaderenta trebuie doar sa punem pe fund o cate o bucatica de hartie de copt.
2.Separam albusurile de galbenus.
3.Punem albusurile intr-un bol, adaugam jumatate din apa (adica 4 linguri), putina sare si le batem pana devin spuma.Punem pe rand in spuma formata jumatate din cantitatea de zahar (la fel 4 linguri).Continuam sa batem pana acesta se topeste si spuma devine sclipitoare si teapana.

 4.Punem apoi galbenusurile intr-un castron si le mixam cu restul de zahar pana devin spuma.
5.Cu un tel, sau cu o spatula, le incorporam usor in spuma de albusuri cu miscari usoare de sus in jos.

6.Apoi adaugam apa, amestecam, apoi faina data prin sita impreuna cu praful de copt si la urma zeama de lamaie.La fel, cu miscari usoare de sus in jos, le incorporam in blat.

7.Punem cate o lingura cu varf din aceasta compozitie in fiecare compartiment al tavii pregatita anterior.
8.Nivelam usor cu o lingurita, dupa care dam tava la cuptor, la foc mediu, pana blaturile trec testul scobitorii si sunt aurii.

9.Dupa ce luam tava din la cuptor, o lasam sa se tempereze putin, apoi scoatem blaturile din forma.
10.Trebuie sa coacem 4 astfel de tavi, deci in final ne vor rezulta 24 bucati.

*Pregatim crema de branza asa:
1.Punem branza intr-un vas si o mixam bine cu zaharul pana este usor spumata.
2.Frisca o batem spuma separat, dupa care, cu miscari usoare o incorporam in branza.
3.Adaugam esenta de pepene, ciocolata rasa si amestecam lejer doar cat ciocolata sa se imprastie prin toata compozitia.O punem deoparte.

*Acum pregatim umplutura de piersici asa:
1.Punem piersicile din conserva bine scurse de zeama intr-un castron.
2.Siropul rezultat il turnam intr-o cratita mai mica si il punem deoparte pentru ca il vom folosi mai incolo la jeleu.Daca raman cateva bucati de piersici sfarmate pe acolo nu este nicio problema, din contra, la final jeleul va arata foarte bine.
3.Pasam piersicile cu o furculita (sau cu un zdrobitor de cartofi) dupa care le punem putin la scurs intr-un strecurator.Zeama care o vor lasa o turnam in cratita cu siropul pentru jeleu.

4.Piersicile astfel zdrobite le punem intr-o tigaie, adaugam zaharul, esenta de pepene, pasta de vanilie si le lasam la foc mic cam 15 minute pana se mai evapora din lichidul pe care il vor lasa si zaharul incepe sa lege un sirop mai dens.
5.Cand piersicile sunt gata, tragem cratita deoparte si o lasam sa se raceasca complet.

*Pentru decor vom bate frisca spuma.
*Asamblam prajitura asa:
1.Pe fundul tavii compartimentate punem cate un servetel decorativ perforat.
2.Asezam apoi cate un blat peste care punem cate o lingura generoasa de umplutura de piersici.
3.Punem si crema peste umputura pana aproape se umple compartimentul si finisam cu putina frisca batuta.Dam tava la rece 10 minute.

*Intre timp pregatim jeleul de piersici.Procedam asa:
1.Punem cratita cu siropul pentru jeleu pe foc.
2.Adaugam zaharul, praful gelee si lasam totul la foc mic.
Nota:Lucram cu grija ca nu cumva amestecul sa se incalzeasca prea tare sau sa dea in fiert, trebuie sa se incalzeasca doar cat sa fie usor fierbinte.
3.Cand jeleul are un aspect transparent si granulele formate s-au topit, luam cratita de pe foc si lasam sa se tempereze putin timp.
4.Deasupra cremei, in spatiul ramas liber, turnam cu o lingura jeleu de piersici pe suprafata torturilor si nivelam usor cu lingura.
5.Cand am terminat, dam tava la rece pentru o ora, sau cel putin pana jeleul se incheaga.

6.Dupa ce timpul de racire a trecut, scoatem tava de la rece si cu un cutit foarte subtire dezlipim usor marginile unda s-a inchegat jeleul de tava.
7.Rasturnam torturile usor, le asezam pe o tava, dupa care le decoram cu cate o avelina de frisca, o frunzulita de menta si cativa fulgi de ciocolata.
8.Dam torturile gata finisate la rece pana in momentul servirii.
9.Gata, atat a fost!...torturile cu piersici sunt gata de servit si sunt absolut delicioase.
Pofta buna!

Nota:
  • Daca nu aveti tava compatimentata, folositi o tava mare dreptunghiulara aprox. de 33/24 cm. in care sa coaceti blatul.
  • Apoi, aceeasi tava in care ati copt blatul, tapetati-o peste tot cu  folie alimentara si asezati blatul in ea.
  • Deasupra blatului turnati umplutura de piersici si nivelati usor.
  • Puneti apoi umplutura de branza si la fel, nivelati.
  • In final, puneti si jeleul dupa care dati tava la rece pentru cel putin o ora.
  • Cand tortul s-a racit portionati-l in dreptunghiuri mari pe care apoi le decorati individual cu cate o avelina de frisca, o frunzulita de menta si cativa fulgi de ciocolata.
  • Tortuletele vor fi delicioase!
  • S-aveti spor!
 

5 comentarii:

  1. Vai de capul meu tare bine arata de vara, e misto rau tava de unde ai procurat asa ceva ? Imi doresc si eu ,esenta de pepene e de la super market? Gabriela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Gabriela!
      Tare mult ma bucur ca iti plac tortuletele...sa sti ca sunt tare bune.
      Tava este luata de la Lidl, iar esenta de pe site-ul pastai de vanilie.
      Piersicile Sun Food sunt si ele cele mai bune!Garantez pentru asta pentru am mai incercat si alte marci, dar nu sunt la fel de crocante si delicioase ca si acestea.
      Le poti cumpara cu toata increderea.
      Daca vrei sa faci iti doresc de pe acum mult spor!
      Te pupacesc!

      Ștergere
  2. Merg mereu in Lidl imi place tare mult sa merg acolo,nu am vazut dar o sa ma uit , am mai multe pe lista in asteptare, dar o sa am diferite evenimente in familie si o sa le vina randul, conservele astea unde le gasim, eu am mai luat Olimpia ,am mai intrebat eu de ele dar nu mai tin minte! aici intru usor la comentari , sa nu il schimbi ! G.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, tavi de astea nu sunt tot timpul la Lidl, aduc doar din cand in cand, trebuie sa urmaresti joia cand intrat promotii noi.
      Conservele le gasesti in supermarket-uri.
      La Kaufland uinde merg eu mai des sunt sigur, daca nu, poti sa le comanzi de pe site-ul lor, sunt foarte prompti.
      Aici ai link catre site unde mai au o gramada de bunatati.
      http://sunfood.ro/index.php
      sau daca nu, aici pe facebook prin mesaj https://www.facebook.com/SunFoodRomania?pnref=story
      Te pup cu drag!

      Ștergere
  3. Abia astept sa apara piersicile proaspete si sa fac muuulte bunatati cu ele. Oricum reteta asta merita incercata, pare delicioasa. Bravo!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...