sâmbătă, 28 martie 2015

Pui frantuzesc cu mazare, spanac si paste gartene

Delicios!

Ingrediente:
-150 gr. paste Arnos gartene
-1 bucata piept de pui (cam 350 gr.)
-3 pulpe de pui superioare dezosate
-150 gr.spanac proaspat si bine spalat
-150 gr. bacon
-2 catei de usturoi
-100 ml.lapte
-200 ml.smantana pentru gatit
-1/2 leg. marar
-1 leg. ceapa verde
-300 ml.supa de pui
-1 lingura faina
- ulei de masline
-sare si piper

Mod de preparare:
1.Punem intr-o oala cu apa si sare.Aducem apa in punctul de fierbere si adaugam pastele.Le fierbem timp de 8 minute, dupa care le strecuram si le punem deoparte.
2.Intr-o cratita mai mare punem putin ulei de masline si baconul taiat cubulete marunte.Cand este putin rumenit, adaugam pieptul de pui si pulpele, toate taiate bucati potrivit de mari.
3.Calim bine pana carnea se albeste usor, apoi punem cateii de usturoi zdrobiti si ceapa verde taiata rondele fine.Mai lasam totul la prajit cam 5 minute.
4.Amestecam bine, condimentam cu sare si piper, turnam supa de pui, punem un capac si apoi lasam sa fiarba la foc mic pana carnea este patrunsa si lichidul a scazut mai bine de jumatate.
5.Adaugam acum laptele, spanacul curatat de cozile mari si mazarea.Lasam sa mai fiarba pentru 4-5 minute.
6.Adaugam smantana amestecam cu faina si mai fiarbem totul impreuna pentru 3 minute, dupa care punem branza cu mucegai, amestecam bine pana se topeste si tragem cratita de pe foc.
7.Punem pastele in cratita si mararul tocat fin.Amestecam lejer si apoi servim foarte fierbinte.
Pofta mare va doresc!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...