vineri, 21 noiembrie 2014

Cozonac sarat

Un cozonac sarat care merge atat la mese festive cat si la orice alta ocazie.Este deosebit de bun!
O idee inspirata dupa, Laura Adamache.
Enjoy!
Ingrediente:
Aluat:
-400 gr. faina
-140 ml. lapte
-25 ml. apa
-50 ml. ulei de masline
-7 gr. drojdie deshidratata
-1 lingurita zahar
-2 lingurite cu sare
-1 ou potrivit
-100 gr.sunca de porc afumata feliata subtire
-100 gr cascaval
-1/2 conserva de porumb Sun Food
-100 gr. mazare verde Sun Food
-50 gr. branza iute de oaie
Topping:
-1 ou
-1 lingura smantana
Mod de preparare:
Aluat:
1.Intr-un castron punem faina cernuta si amestecata cu drojdia.
2.Separat intr-un castronel punem laptele caldut(nu fierbinte)apoi adaugam oul, uleiul si zaharul batute bine impreuna.Punem si sarea dizolvata in cei 25 ml.de apa calduta.
3.Omogenizam totul bine, turnam apoi amestecul peste faina si incepem sa framantam usor pana obtinem un aluat elastic.
4.Dupa ce aluatul a fost bine framantat adaugam uleiul de masline.
5.Framatam in continuare pana toate ingredientele sunt incorporate.
6.Acoperim vasul si il lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru o ora jumate.
7.Dupa ce a dospit, rasturnam aluatul pe masa usor pudrata cu faina si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de 4-5 mm.
8.Intindem pe toata suprafata aluatului felii de sunca, presaram branza, porumb, mazare, cascaval ras si daca doriti si putina verdeata.
9.Rulam pe lung si apoi, cu un cutit foarte bine ascutit taiem ruloul format in rondele egale, groase cam de 6 cm.
10.Asezam rondelele rezultate intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in picioare pe doua randuri si lasam cozonacul rezultat la dospit pentru 30 minute.
11.Il ungem dupa acest timp cu oul batut cu smantana dam tava la cuptorul preincalzit pentru, 35-40 de minute sau, pana cozonacul este rumen auriu.
12.Cand este gata il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca.Il servim rece sau cald, fiecare cum doreste.
Pofta mare va doresc!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...