luni, 26 august 2013

''Standul meu culinar, Angel's food la Electrolux Taste Festival” - Partea I

Zica lumea ce o vrea... dar, parerea mea este ca Electrolux din nou surprinde!De aceasta a dat curs unei provocari de mare clasa si anume un festival grandios:Taste of Roma.
Cand am citit despre ce este vorba gandul m-a dus automat in trecut,mai bine zis acum vreo doi ani,cand eu eram vizitator la un Campionat de gatit.Au fost trei zile in care am trait niste senzatii pe care nu le cunosteam pana atunci.Am vazut o multime de bucatari iscusiti care si-au etalat cu mare maiestrie preparatele care mai de care mai aspectuoase si mai gustoase.A fost minunat!
Ma gandeam pe atunci ca poate,cine stie in ce zi,ma voi regasi si eu,cu standul meu printre ei,expunandu-mi preparatele ca sa fie admirate,gustate si apreciate de toata lumea,dar in special de juriul de exceptie:Chefi care mai de care mai medaliati si mai premiati cu calificative superioare.
Am patrulat si am privit timp de trei zile la acel Campionat,am vazut multe,dar cu atat m-am ales.Nici in ziua de azi nu am avut timpul si nici curajul sa ma inscriu in vreo competitie.
Dar acum,datorita lui Electrolux,am macar posibilitatea sa imi imaginez cum ar arata Standul meu culinar la un festival,mai precis la Taste of Rome.
Si asta am sa fac!Am sa intru incet ,incet in lumea bucatarilor doritori sa ia parte la un astfel de eveniment,pentru ca,din punctul meu de vedere orice Taste Festivals este o oportunitate fara precedent ca sa inveti multe lucruri noi despre gusturi,prezentari,sursa ingredientelor,diferite culturi si as zice eu chiar sa urmaresti ,asa, cu coada ochiului experienta marilor bucatari din spatele platourilor.
Taste Festivals ne expune nu doar calitatea si fantezia ultimelor tendinte culinare,dar ne si arata efecte vizuale de design,ilustratii,arhitectura ,prezentari de-a dreptul fabuloase,lucruri inimaginabile pe care marii Chefi le pot realiza din doar cateva ingrediente.
Bun,bun... am visat destul acum sa trec la treburi serioase si pun in aplicare primii cinci pasi necesari organizarii standului meu culinar.Acestia,din punctul meu de vedere,ar fi:
1.Inscrierea in concurs;
-Pentru inceput urmaresc programa festivalurilor,ma decid la care particip,de fapt,care imi este cel mai convenabil si care ma atrage cel mai mult si apoi vad in ce data este stabilit evenimentul.
-Cand incep inscrierile in competitie,ma inscriu si eu.
-Tot la inscriere stabilesc detalii despre locatie,spatiul si cat de mare vreau sa fie standul.Apoi,nu in ultimul rand,achit toate cheltuielile.

2.Cautarea sponsorilor si a voluntarilor;
-Apoi,urmatorul lucru pe care trebuie sa-l fac este sa aduc langa mine oameni voluntari care imi impart aceeasi pasiune si care ar fi dispusi sa participe la realizarea proiectul meu.Este destul de greu de una singura, de aceea voi avea nevoie de multa forta de lucru in jurul meu,oameni care sa ma ajute la caratul meselor,al veselei si al tuturor echipamentelor si ustensilelor culinare de care voi avea nevoie la inceperea festivalului.Le impart din timp atributii si organizez partea lor de munca,dar in acelasi timp ma asigur ca le convine ceea ce vor avea de lucru,in asa fel toata lumea este multumita.
-Banii sunt pion principal al acestui proiect,asa ca,calculez totul pana la cel mai mic detaliu si ma intind doar cat imi ajunge plapuma.
-Pe langa cheluielile pe care le-as suporta eu,cred ca ar fi bine sa imi caut si niste sponsori care sa ma ajute si sa imi sustina ideea.Cu cat sponsorizarile sunt mai consistente,cu atat ideea mea si punerea ei in scena la Taste Festival of Roma va fi mai ampla,mai bogata si mai aproape de perfectiune.

3.Reclama;
-Ca sa imi gasesc sponsori trebuie sa incep sa-mi fac reclama,sa anunt in toate partile ca vreau sa particip si sa am standul meu culinar la Festival Taste of Roma.Acest lucru este important pentru mine deoarece trebui sa-mi fac cunoscuta intentia,altfel nimeni nu ar sti ''ce ma doare'':-))))
-Cu cat stie mai multa lume despre participarea mea la festival si cu bugetul este mai mare,cu atat prestatia mea ar fi mai de succes motiv pentru care... incep sa imi fac publicitate fie prin net,fie din vorba in vorba.

4.Stabilirea meniului si achizitionarea echipamentelor si ustensilelor;
-Urmatorul pas pe care l-as face ar fi sa stabilesc un meniu dupa buget.Sincer va spun, indiferent de bani l-as face cat mai special .Mancarea apeleaza la toate cele 5 simturi ale noastre:vaz,miros,auz,pipait si gust si eu imi doresc ca preparatele alese de mine sa se regaseasca in toate aceste 5 categorii.In acelasi timp ma hotarasc daca preparatul sa fie dulce,sarat,sau de ce nu,ambele variante.
-Dupa ce meniul l-am stabilit,trec la faza urmatoare:achizitionarea auxiliarelor.
Exista riscul ca in apropirea perioadei de incepere a festivalului sa nu gasesc tot ceea ce imi trebuie pentru a pregati preparatele de aceea,iau totul din timp.Mobilerul,echipamentul tehnic,tinuta impecabila,ustensilele,vesela toate trebuiesc de asemenea pregatite si achizitionate din timp.

5.Rezervarea transportului si aparatelor tehnice;
-Transportul este foarte important de asemenea,fapt pentru care,caut din timp un mijloc de transport comfortabil,incapator care sa ma duca la destinatie in cele mai bune conditii.Fac rezervarea si achit avansul cu ceva timp inainte pentru a fi sigura ca voi avea transportul dorit.La fel procedea si cu cazarea.
-Apoi tot din timp rezerv un echipament audio(eventual cateva efecte speciale) cu care sa asigur o atmosfera placuta,care bineinteles trebuie sa se potriveasca cu povestea pe care o voi expune in standul meu culinar.
Pentru moment acestia sunt,in linii mari,primii 5 pasi pe care i-as parcurge pentru a organiza
Standul meu culinar Angel's food la Electrolux Taste Festival.
Revin cu alte povesti in episodul 2:-)
Pana data viitoare,numa' bine tuturor!!!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...