miercuri, 12 iunie 2013

Tort ''1 Iunie''-La multi ani copii!!!

Cam tarziu stiu....dar sa va zic cum este 1 Iunie..o zi speciala pentru tot sufletul de copil din lumea asta.
La fel este si pentru mine pentru ca,garantat inca ma simt copil:-)))Dar tot la fel este si pentru copiii mei.
Noi, in fiecare an sarbatorim aceasta zi intr-un mod cat de frumos posibil.De ce ?Pentru ca o simtitm altfel fata de restul zilelor,stiti cum zic?
Anu' asta am hotarat sa facem un tort prin care sa reprezentam cumva aceasta minunata zi...un tort cu copii fericiti,cu intreg pamantul nostru, cu inimioare pline de iubire si bunatate si nu in ultimul rand, cu dulciri savoaroase.
Pentru aceasta zi am pregatit un delicios tort cu ciocolata si zmeura,iar figurinele le-am dat in grija copiiilor.Mentionez ca pasta de zahar cu care au lucrat copiii ,cea maro, am colorat-o cu cacao, iar pentru celelalte culori, am  am folosit coloranti naturali,deci, nu am avut niciun stres vizavi de intensitatile culorilor.
Copiii au modelat figurinelele fiecare care cum a vrut sau, care cum a stiut mai bine.Am fost atat de incatata de cum au iesit,de munca in echipa de placerea cu care au raspuns provocarii mele.
Joaca cu plastilina(pasta de zahar)trebuie obligatoriu sa o repetam cat de curand pentru ca tare mult le-a placut.
Am dat viata unui mici bucati de pamant,o stanca mai bine zis, pe care s-au intalnit copiii sa imparta iubire,dragoste si ganduri bune tuturor copiilor din lumea asta.Acesta este mesajul pe care il transmite tortul nostru.
Suntem tare mandrii de acest tort,mai ales eu, pentru ca acestea sunt primele figurine facute din cap in coada de copii ei,dragutii de ei.
Sper sa-i placa si lui Andrea si firmei Naturello,deoarece o sa-l trimitem lor,ca tare bine se potriveste cu tema data.
Deci ,oameni dragi cu suflete de copil ,bucurati-va alaturi de noi si acest tort de 1 iunie!
Fiti fericiti oriunde v-ati afla!!!!
Va pupam!

Tort de ciocolata cu zmeura...tema ''1 Iunie''-La multi ani copii!!!!
Ingrediente:
Blat:
-340 gr.unt
-85 gr.cacao neagra(22% grasime)
-500 gr.zahar praf
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 oua
-280 gr. faina
-1 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita de sare
-250 gr.iaurt gras
Crema:
-350 gr.ciocolata Schogetten neagra
-300 ml.frisca
-1 lingura esenta de rom
Pentru umplut:
-500 gr.zmeura proaspata sau congelata
Pentru decor:
-pasta de zahar de diferite culori :maro,rosu,galben,albastru.verde,portocaliu etc,etc...sau ce alte culori mai doriti voi:-)

Mod de preparare:
*Incepem sa pregatim intai crema pentru ca trebuie sa stea la rece mai mult timp.
Procedam asa:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol pana se topeste ciocolata amestecand constant,dar avem grija sa nu dea in fiert.
2.Cand este topita ciocolata,luam vasul de pe foc ,lasam sa se tempereze si apoi dam la rece pentru 3 ore.
*Dupa ce am pus crema la frigider,ne apucam sa pregatim foile de blat.
Procedam asa:
1.Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta.Tapetam cu hartie cerata o tava rotunda de 22 cm. lungime si o punem deoparte.
2.Intr-un bol punem untul ,zaharul ,esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma ,cam 5-8 minute.
3.Adaugam apoi pe rand ouale ,batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.
4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .
5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.
6.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le;incepam cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.
7.Impartim compozitia in 3(eu ca sa fiu sigura ca foile vor fi egale, am cantarit compozitia sa fie cat mai la fix)  apoi turnam cate o portie in tava pregatita anterior si nivelam usor.
8.Dam tava la cuptor la foc iute pana este patrunsa .Facem testul scobitorii.Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor,se amareste .Cand este copt,scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.La fel procedam si cu celelalte doua portii ramase.
9.Cand am terminat de copt toate foile de blat le lasam sa se raceasca bine.
10.Cand sunt reci le taiem pe fiecare in doua,deci vom avea 6 foi in total.
11.Cand am terminat cu toate acestea ,scoatem crema de la rece,adaugam esenta si o mixam cu mixerul pana se ingroasa si devine spumoasa.
*Pentru asamblare procedam asa:
1.Pentru inceput punem deoparte cam 5 linguri bune de crema.
2.Ungem apoi 4 din totalul foilor de blat cu crema ,presaram zmeura congelata,le suprapunem,le presam usor si dam tortul  format la rece pentru doua ore.
3.Dupa ce il scoatem il imbracam in exterior cu pasta de zahar maro,pregatit a din pasta de zahar alba pregatita in casa si colorata cu cacao neagra,de 22 %.Zgraiem ici colo stanca creata ca sa fie cat mai reala.
4.Dam copiilor sa modelez diferite figurine din pasta de zahar,fiecare cum doreste,sau fiecare cu pofteste:-)

5.Decupam si cateva floricele,frunzulite,facem un glob pamantesc,o inima pentru ca toate acestea sunt obligatorii daca vrem sa personalim tortul nostru dupa eveniment.
6.Dupa ce toate sunt gata ,asezam copiii pe carare,iar globul pamantesc deasupra,sau....personalizati-l voi cum vreti:-)
Pofta mare si mult spor!!!
La multi ani copiii!!!

3 comentarii:

  1. Ce tort frumos!!! Se incadreaza in tema Provocarii "Dulce Romanie" (http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html), daca ti-ar face placere sa participi..
    Pup cu drag

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...