joi, 20 iunie 2013

Dulceata de capsuni aromata

Dulceata de capsuni aromata cu tot felul de minunatii sigur nu trebuie sa lipseasca din camara voastra.
Anul asta eu am aromat-o cu tot felul de ''mirodenii'' si a iesit periculos de buna!!
Spor si voua tuturor!
Ingrediente:
-1.300 kg. capsuni
-1.250 kg. de zahar
-coaja de la o lamaie
-sucul de la o lamaie
-3 cm.de ghimbir proaspat ras
-2-3 crengute de menta
-2-3 batoane de scortisoara
-1-2 mere curatate  de coaja si date prin razatoare

Mod de preparare:
1.Spalam bine capsunile, le scurgem bine de apa si apoi imediat le stergem cu un prospop curat pentru a nu absorbi apa si sa nu isi piarda mirosul si gustul placut.
2.Punem capsunii intr-o cratita mare impreuna cu restul ingredientelor.Capsuni sunt foarte saraci in pectina, motiv pentru care va recomand sa adaugati si merele, nu vor influenta negativ in niciun fel aroma si gustul dulcetii noastre.Lamaia va ajuta dulceata sa-si pastreze o culoare vie si intensa:-)
3.Dam cratita la frigider peste noapte, sau, daca nu puteti sa o tineti atat timp, lasati-o la frigider macar pentru cateva ore.Ideea mea este: cu cat sta mai mult la ''macerat'' cu zaharul si aromele, cu atat parfumul dulcetii va fi mult mai intens si capsunii vor lasa mai mult sirop.
4.Dupa ce a stat peste noapte, scoatem si punem cratita pe foc la foc mic si amestecand din cand in cand.Cand incepe sa se faca spuma, ne ajutam de o spumiera si o indepartam.
5.Lasam sa fiarba la foc mic cam o ora, dupa care facem proba de inchegare.Punem pe o farfurioara bine racita o picatura de dulceata.Dam farfurioara la frigider pentru 5 minute si daca aceasta s-a inchegat, inseamna ca este gata, daca nu o mai lasam sa fiarba putin pana trece proba de inchegare.
6.Luam cratita de pe foc si indepartam crengute de menta si batoanele de scortisoara.
7.Turnam fierbinte dulceata in borcane sterilizate si perfect uscate, le punem capacul si le intoarcem cu capul in jos pentru 10 minute.Dupa acest timp le intoarcem si le asezam intr-o patura calda la dunst uscat pana a doua zi  cand le putem depozita in camara.
Pofta mare s-avem!

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Simona si mie imi place tare mult!
      Sa sti ca tura asta este facuta din capsunile culese de la tara,au fost minunate!
      Te pup fata draga!

      Ștergere
  2. buna!
    ce inseamna dunst uscat ? multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!
      Dunst uscat inseamna a pune borcanele bine sigilate cu continutul fierbinte in ele invelite foarte bine (infofolite) intre 3-4 paturi si a se lasa sa stea cam 2 zile pana borcanele sunt reci complet.
      Este ca si cum ai steriliza borcanele in baie de apa, pe foc.
      Inchise si puse in paturi,efectul de sterilizare este acelasi,cu cel umed ,foarte eficient.
      Sper ca ti-am fost de ajutor:-)
      Daca mai doresti sa ma intrebi ceva,sunt aici:-)
      Te mai astept cu drag pe la mine!
      Mult spor si-o zi faina!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. De acord cu tine Haplea!
      Multumesc de vizita,te mai astept!
      Cele bune!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...