miercuri, 18 aprilie 2012

Sushi dulce



Copiii adora dulciurile!!!Daca vad ceva nou ...cu atat mai mult.Ceva nou a fost pt.ei si ''sushi dulce''.Reteta o voi scrie pt.o portie ,dar eu am facut-o in 3 moduri pt.a va arata cat de multe modele se pot face.Daca va veti hotari sa faceti si voi ,ramane doar sa alegeti de care:-)


Ingrediente:

-3 linguri de unt
-250 gr.orez expandat
-1 pachet marshamallow(aprox.300-350 gr)
-diferite jeleuri-eu am folosit serpi,rondele,bastonase si fructe diferite
-jeleuri sub forma de panglica(eu am folosit cam 10-12 bucati)

Mod de preparare:

1.Imbracam cu hartie de copt o tava si ungem bine cu ulei.O punem deoparte.
2.Intr-o cratita punem la topit ,la foc mic, untul si marshamallow.Amestecam frecvent pana se topeste tot ,apoi luam de pe foc.

3.Adaugam orezul expandat si amestecam pana se combina de tot si se intind fire multe si subtiri...cam ca si la mamaliga cu cascaval.

4.Turnam totul in tava pregatita dinainte si cu ajutorul unei spatule unse cu ulei,intindem amestecul uniform peste tot presand bine.

5.Pt.Hosomaki sushi sau''rulouri subtiri'' procedam asa:lasam amestecul din tava sa se raceasca si apoi asezam pe margine (pe lungime)serpi de jeleu (cam 3 unul langa altul),rulam ,presam si strangem bine.

Dupa ce am rulat pana la jumatatea tavii,taiem ruloul format cu un cutit foarte bine ascutit si incepem sa facem altul procedand la fel ca si la ruloul precedent.Dintr-o tava mie mi-au iesit doua rulouri lungi de sushi.Feliem rulourile rezultate in bucati cam de doi cm .taiate la fel cu un cutit bine ascutit si dintr-o miscare ferma si apoi le invelim pe margine in fasie de jeleu.

6.Pentru Nigiri sushi am pregatit acelasi amestec ca si mai sus.Am pus amestecul intr-o tava ,dar intr-un strat mai gros cam de 2-3 cm si am lasat sa se raceasca.Apoi am taiat cu un cutit foarte bine ascutit si uns cu putin ulei ,dreptunghiuri cam de 3/5 cm.Am pus deasupra cate 3 bastonase de jeleu si apoi am legat toata bucata pe latime cu o fasie de jeleu.

7.Am mai facut si un fel de Gunkanmaki sushi pt.care la fel am pregatit amestecul ca si mai sus ,dar din cereale de diferite forme si arome.

L-am turnat pe hartia pergament si l-am rulat sub forma se sul rotund ,mai gros.L-am lasat sa se raceasca si apoi l-am taiat rondele cam de 2 cm. grosime.Deasupra am pus cate un jeleu rotund si l-am infasurat pe margine in jeleu fasie.

8.Gata...copiii pot invata sa serveasca sushi dulce si cu betisoarele ,e amuzant  .Sper sa va placa!





Pofta dulce!!!

12 comentarii:

  1. Ce ingenioasa esti!!!Arata super tare!Felicitari! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Copiii mei vor iubi aceste desert.Super reteta ta, cred ca a fost un deliciu ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deliciu a fost ...garantat!
      Si copiii mei o plac ,dar n-am mai avut timp sa o refac de atunci:-(
      Merci beaucoup!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Este Medi!
      Ma bucur ca ai trecut pe la mine.Te tzuc cu drag.

      Ștergere
  4. Daca ai sti ce mi-a placut reteta asta cand am vazut-o pe ardei! E super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place.
      Am sa mai pun retete de acolo,asa incet ,incet,deci multe o sa le regasti si aici.Mersi Brindu' draga.
      P.S.Super esti tu;-)

      Ștergere
  5. Eheeee...ce idei faine... Pentru cine mananca jeleuri. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miha noi mancam jeleuri..asa ,din cand in cand macar.Voi nu?
      Tzuca.

      Ștergere
  6. Arata tare bine !!!Bucuria copiilor!!!.O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...