marți, 17 aprilie 2012

Prajiturele Sarah Bernard

Ador bezeaua !!!
Aceste prajiturele sunt printre preferatele mele .
Ingrediente:
Bezea:
-3 oua
-300 gr. zahar praf
-cativa stropi zeama de lamaie
-100 gr. nuca macinata
Crema:
-1 pachet de unt
-3 galbenusuri
-200 gr.zahar praf
-50 gr.cacao
-nuca macinata pt. tavalit

Mod de preparare:
Bezea:
1.Separam cu foarte multa atentie albusurile de galbenusuri in asa fel inca sa nu cada deloc galbenus in albus,altfel, poate ne va fi compromisa toata treaba de acum inainte.
2.Intr-un vas (oridecare numai sa nu fie din plastic) pe care inainte l-am sters cu otet pentru a fi sigura ca este nicio urma de grasime, punem albusurile lasate la temperatura camerei si le batem pana formeaza usoare varfuri.Incorporam treptat zaharul si batem pana se topeste, dar fara pauza pana obtinem o spuma groasa, teapana si sclipitoare.Spuma este gata de batut cand intoarcem vasul in jos si nu cade.
3.Dupa acest procedeu, punem vasul cu bezea pe baie de abur batand in continuare pana se incalzeste usor bezeaua, nu foarte tare, cat sa fie calduta.Putem verifica cu degetul.
4.Luam de pe foc vasul cu bezea si adaugam apoi treptat cate o lingura de nuca si invaluim usor cu o spatula totul de sus in jos.

5.Cand este gata si perfect omogenizat totul, punem bezea intr-un pos.Pregatim o tava in care am pus hartie de copt sau cine doreste o poate unge cu unt si tapeta cu faina.Acest pas este necesar altfel riscam sa nu mai putem dezlipi prajiturelele de tava.In tava astfel pregatita, spritam rozete micute si egale de bezea.
6.Dam tava la cuptor la cea mai mica treapta pana se usuca pentru aproximativ o ora.Le puteti verifica ...sunt gata cand sunt crocante la exterior si suna a gol cand sunt batute usor.Trebuie ca apa sa se evapore doar atat cat desertul sa se intareasca si sa fie aerat.Oprim cuptorul si le lasam sa se raceasca.
Nota:De retinut ca doar dupa o ora deschidem usa sa le verificam!Daca faceti cantitate mai mare, cat timp coaceti un rand de bezele, restul spumei pastrati-o la frigider pana ii vine randul.

Crema:
7.Amestecam intr-un vas pe baie de abur galbenusurile cu zaharul, cu cacaua si batem bine pana compozitia se incheaga si se ingroasa.Luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.Separat batem untul spuma si dupa aceea adaugam cate o lingura din amestecul de galbenusuri(si nu invers)continuand baterea pana ne rezulta o crema fina , uniforma.
8.Lipim cate doua bezele cu baza una de alta si apoi le dam prin nuca macinata.
Mai putem sa lipim bezelele varf la varf, sa le ungem de jur imprejur cu crema pana le dam forma unui cilindru si apoi sa le dam prin nuca macinata .In asa fel ne ne vor rezulta tobite.
9.Punem prajiturelele la rece.Gustul maxim il au cand sunt servite reci.
S-aveti pofta!!!
Aceste prajiturele pot fi chiar un cadou perfect!!!

4 comentarii:

  1. Super bune prajiturelele tale, mai ales ca sunt cu nuca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine ma dau pe spate trei lucruri:bezeaua,nuca si zmeura:-))),deci ,fara doar si poate,aceste prajiturele ocupa loc fruntas in topul preferintelor mele;).
      Mersi Timea!

      Ștergere
  2. sunt unele dintre preferatele mele, sa stii! Am o matusa experta in "saraberne"asa le zice ea ":) Ti-au iesit si tie foarte frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca suntem doua :-)))si eu ador ''saraberna''.
      Asa le ziceam si eu cand eram micuta,ba mai mult ,dupa ce am crescut mai mare si am auzit prima data denumirea corecta,Sarah Bernard ,o tineam una si buna ca eu am dreptate si din saraberne nu ieseam :-)).
      Mersi Corina.Pup :-))

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...