duminică, 22 iulie 2012

Flori de dovlecei umplute si apoi prajite

Un alt preparat de sezon exceptional potrivit pentru orice masa:-)))
Enjoy!
Ingrediente:
Umplutura:
-8 flori de dovlecei mari
-100 gr.ciuperci champignion
-1 ou
-50 gr.pesmet
-50 gr.cascaval
-50 gr.parmezan
-50 gr afumatura(sunca,haizer)
-50 gr.dovlecel
-2 catei de usturoi
-verdeata
-sare si piper
-ulei

Pentru pistile:
-pistilele de la flori
-zeama de la o jumatate de lamaie
-verdeata
-sare si piper
-unt sau ulei

Pentru aluatul de prajit:
-2 oua
-150-200 gr.faina
-100 gr. cascaval
-sare si piper
-lapte cat cuprinde sa rezulte un aluat omogen

Mod de preparare:
1.Taiem ciupercile,dovlecelul si usturoiul cubulete sau fidelute marunte si le punem la calit intr-o tigaie cu ulei cam pt.10 minute.


2.Intre timp taiem marunt afumatura,cascavalul,maruntim parmezanul si le punem pe toate intr-un castron.Cand sunt gata punem si ciupercile,apoi oul,pesmetul,verdeata tocata marunt si potrivim gustul cu sare si piper.Omogenizam totul usor.


3.Incepem sa pregatim florile.Indepartam usor pistilul si apoi le umplem cu compozitia rezultata,cam de trei sferturi.Rasucim apoi usor varful ca sa il inchidem.

4.Pregatim aluatul de copt din faina,lapte,sare,piper si cascavalul ras.Batem foarte bine compozitia.


5.Dam florile prin aluat si apoi le punem la prajit in baie de ulei incins.Le intoarcem pe fiecare parte si cand sunt aurii le scoatem pe un servetel sa se mai scurga.


6.Pregatim si pistilele (care sunt delicioase) asa:punem unt(ulei) intr-o tigaie,punem pistilele,apoi zeama de la lamaie,sare,piper si verdeata.Scuturam tigaia de cateva ori cat sa le dam o unda si apoi o luam deoparte.


8.Servim florile calde cu pistilele sotate alaturi.
Pofta buna!


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...