luni, 22 aprilie 2013

Oua Bonduelle cu mousse de mazare,piure de morcovi,sos de lamaie,oua de prepelita colorate si frunzulite de creson

Alina,sotia fericita m-a provocat la o competitie marca Bonduelle si bine-a facut:-)))
Stiti ca imi place sa fac lucruri noi caci de fiecare data invat cate ceva nou,nu-i asa?
Ei bine,asa a fost si de aceasta data ...o adevarata placere sa gatesc pentru Alina alaturi de legumele Bonduelle.De ce?Pentru ca, pe langa faptul ca legumele Bonduelle sunt super-mega bune,sanatoase si gustoase au un atu in pus...dau atata culoare incat fac ca orice preparat sa fie magnific.
Partea cea mai cool a acestei provocari a fost ca preparatul gatit cu legume Bonduelle sa fie unul Trendy!Oooo da!!!Aici m-ati nimerit:-)Imi place asa de mult sa dichisesc platourile cu mancare si chiar daca nu am timp intotdeauna,acest lucru este unul din marile mele placeri.
Am pregatit un fel de mancare in care ingredientele se combina perfect din punctul meu de vedere.Am adus tente moderne si trendy,si anume, arome placut,subtile si ispitioare de goji,ghimbir,nuscoara,chives ,macris ,creson precum si sanatoasele si aspectuoasele oua de prepelita.
Per ansamblu sau... per total:-), m-am delectat si m-am muncit cu o simfonie de gusturi,arome si culoare, toate aduse-n fata voastra(si a mea:-))) sub forma unui preparat Trendy ,inspirat de catre Bonduelle.
Voua va place?Daca da,e timpul sa fi si tu ''zi de zi Inspirelle si Trendy in bucatarie cu legumele Bonduelle''.
Enjoy!!!


Ouale Bonduelle:
-500 gr.carne de porc(sau pui)
-1 ou de gaina
-1 catel de usturoi pisat
-1 varf mic de cutit pudra de chilli
-1/2 lingurita de ghimbir razuit
-1/2 lingurita fire de chives taiate rondele fine
-3 fire de usturoi verde tocate marunt
-1 lingurita patrunjel tocat
-1-2 linguri de faina
-sare si piper
-6 oua de prepelita fierte bine
Amestecul legume Bonduelle:
-100 gr.amestec de legume Bonduelle
- 50 gr.porumb
-30 gr.fructe goji
-50 gr.cascaval ras
-1 lingura de faina
-sare si piper
Aluat:
-2 oua
-1/2 legatura de ceapa verde taiata rondele fine
-1/2 legatura patrunjel tocata marunt
-50 ml.lapte
-faina cat cuprinde
-sare si piper
-50 gr.fistic macinat foarte fin
-pesmet
-ulei pentru prajit
Piure de morcovi:
-300 gr.de morcovi
-50 smantana grasa
-lapte cat cuprinde
-sare si piper alb
-1/2 lingurita de ghimbir razuit
Mousse de mazare:
-200 gr.mazare Bonduelle-fiarta putin si apoi turnata direct intr-un vas cu ghetata pentru a-si pastra culoarea verde stridenta)
-200 ml.smantana
-50 ml lapte
-3 gr.agar-agar(extract de alge de mare)
-1 ceapa alba mica
-30 gr.unt
-sare si piper alb
-nucsoara
Sos de lamaie:
-1 galbenus de ou
-1 lingura otet de vin
-1/2 lingurita mustar Dijon
-175 ml. ulei de masline
-coaja rasa la la o jumatate de lamaie
-1 catel de usturoi pisat
-un varf de scobitoare praf de curry(pentru o culoare mai stridenta)
-sare si piper
Oua de prepelita colorate:
-12 buc oua de prepelita fierte bine
-o mana coji de ceapa rosie
-2 cm. ghimbir
-putina sare
Decor:
-fire de chives
-frunzulite de macris
-frunzulite de creson
-piper macinat grosier
-30 gr.parmezan (pentru biscuite)

Mod de preparare:
*Incepem sa pregatim mousse-ul de mazare pentru ca trebuie sa stea la rece putin.
1.Punem intr-o craticioara untul si ceapa taiata fin.
2.O calim putin,apoi adaugam peste mazarea ,smantana,laptele,pudra agar-agar,sare,piper si nucsoara dupa gust.
3.Dupa ce incepe compozitia sa clocoteasca o mai lasam doua minute,apoi luam craticioara de pe foc.
4.Turnam compozita intr-un blender,mixam foarte bine,apoi strecuram totul printr-o sita deasa.Trebuie sa ne rezulta o crema foarte fina.
5.Turnam amestecul in forme ,le dam la frigider si le lasam sa se intareasca.

*Acum pregatim piureul de morcovi:
1.Punem la fiert morcovii in apa cu sare si ii lasam sa fiarba la foc potrivit.
2.Cand sunt patrunsi ii stoarcem de apa,ii punem intr-un blender,adaugam ghimbirul,sare si piper dupa gust,apoi smantana si mixam bine.
3.Cand compozitia a devenit cremoasa rasturnam piureul intr-un castron si adaugam lapte,daca mai este nevoie,pana obtinem un piure de o consistenta potrivit de moale.

*Ouale de prepelita colorate:
1.Fierbem pentru 12 minute cele 12 oua de prepelita.
2.Dupa ce sunt fierte le dam repede sub un jet de apa foarte rece,apoi le decojim.
3.Sase din cele 12 oua le punem in alta craticioara impreuna cu bucatica de ghimbir si cojile de ceapa.
4.Le lunem pe foc si le mai lasam sa fiarba cam 5 minute pana ''iau ''din culoare placuta a cepei dupa care le scoatem si le punem deoparte.

*Sosul de lamaie:
1.Intr-un castronel punem galbenusul,adaugam mustarul,otetul si apoi treptat ulei.
2.Amestecam cu un tel pana ne rezulta o maioneza.
3.Adaugam coaja de lamaie,usturoiul pisat,coaja de lamaie,praful de curry,sare si piper dupa gust,omogenizam totul bine,apoi dam la rece pana in momentul servirii.

*Acum incepem sa pregatim ouale Bonduelle:
1.Intr-un castron punem carnea tocata,adaugam restul ingredientelor-cu exceptia oualor de prepelita fierte-si amestecam bine pana totul este bine omogenizat.Impartim amestecul in 6 portii.

*Pregatim si legumele Bonduelle asa:


1.Pentru inceput dam ouale de prepelita fierte, prin putina faina.
2.Amestecam apoi intr-un castron legumele Bonduelle impreuna cu restul ingredientelor.


3.Dupa ce am terminat de amestecat ambele compozitii,luam cate o bucata de carne,o aplatizam bine si asezam pe mijlocul ei cate un ou de prepelita fiert,decojit si dat prin faina si langa ou, punem putina compozitie de legume Bonduelle.


4.Inchidem cu grija carnea astfel incat sa fie tot interiorul bine sigilat.
5.Rotim apoi usor intre palme bucata de carne pana capata forma unui ou de gaina.

*Pregatim si aluatul prin care vom da ouale asa:
1.Batem intr-un castron bine,bine,bine ouale cu ceapa si patrunjelul ,adaugam laptele si apoi faina cat cuprinde pana obtinem o compozitie ca si pentru snitel.


2.Scufundam ''ouale'' in aceasta compozitie si apoi le tavalim prin pesmetul amestecat cu fisticul pisat.

3.Nivelam intre palme intregul ou si apoi punem ouale la prajit intr-o tigaie mai adanca cu ulei incins.
4.Potrivit focul mai tare la inceput cat sa prinda crusta ,apoi il reducem pentru a se patrunde si in interior.
5.Cand ouale au culoare rumen aurie si sunt prajite,le scoatem pe un prosop de bucatrie.


*Pentru biscuitele din parmezan procedam asa:
1.Incingem o tigaie,punem in ea 6 cercuri de parmezan si le lasam sa se caramelizeze putin.
2.Dupa ce au capatat o culoare rumena ,tragem tigaia deoparte si lasam sa se raceasca.

*Ansamblare:
1.Pe o farfurie intindem piureul de morcovi,asezam apoi un ou Bonduelle taiat in 2,cate o portie din mousse-ul de mazare,1 ou de prepelita colorat,unul alb,si putin din sosul de lamaie.
2.Decoram totul cu fire de chives,frunze de macris,frunzulite de creson si piper macinat grosier.
Pofta mare va doresc!

15 comentarii:

  1. Superba prezentarea, Angi! Mult succes, tinem pumnii :)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt cu adevarat superbe si gustoase

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeule !!!!! M-ai lasat fara grai ...
    ❤ pup si succes !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata senzationak.... ca tot ceea ce iese din mainile tale! Te sarut cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult pentru aprecieri!
      Cu stima!Va salut si eu cu mare drag:-)

      Ștergere
  5. Angelica draga in sezonul urmator vreau sa te vad la Master Chef! :D
    Esti foarte talentata, felicitari!!!
    Pupici <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angela nu ma vad eu pe acolo...cred ca niciodata.
      Multumesc frumos pentru aprecieri si sa sti ca ma bucur tare mult ca iti place:-)
      Te pup si eu!!!!

      Ștergere
  6. Doamne mai Angelica :)) M-ai lasat muta de admiratie!! Pe bune, esti grozava!!! Pe langa prezentare, cred ca e mai mult decat bun ce ai facut tu aici...salivez, admir si plec, ca nu se mai poate :P
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula cat ma bucur ca iti place!!!
      multumesc frumos pentru cuvintele minunate!
      Pupik!

      Ștergere
  7. Superbe pozele tale si farfuria in sine este o mare poveste ,o artista desavarsita !!!!!Nu se merita in nici un caz sa vb de Master Chef ,acolo este doar publicitate si bataie de joc .Refuz sa cred ca astfel de comportament se gaseste in orice bucatatrie de restaurant .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela asa este,din pacate ai dreptate cu Master Chef-ul:-(
      Eu ma bucr tare mult ca iti place ce am pregatit,inseamna ca s-a meritat tot efortul:-)
      Pup cu drag!

      Ștergere
  8. Draga mea, multumesc !! :)
    Dacă nu ţi-e cu supărare, m-am inspirat şi eu din reţeta ta.
    Poop.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...