O reteta foarte delicioasa de post ,aspectuoasa,eleganta si la indemana oricui.
Savurati:-)
-500 gr.aluat foietaj
-1 dovlecel lung si subtire
-1 zucchini lung si subtire
-1 vanata lunga si subtire
-1 morcov lung si subtire
-ulei de masline
-sare si piper
-ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
1.Ungem cu ulei o tava rotunda sau ovala, inclusiv pe pereti.
2.Decongelam aluatul foietaj,il taiem in forma ovala mai mare cu vreo 3-4 cm. decat tava si il asezam in tava.
3.Tapetam si nivelam usor si peretii tavii cu aluat,apoi il intepam din loc in loc cu furculita.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjY7XL9rM8h_GZCu-gxOd1za4LqVkilpX4alcQUU4Z4n1W3Z7dXQJhCGW75KVCEm63uLp1TZT0ut4g_mVRiIGJDtTGvQQz7DyIMrZ8nFa85A70mGJyPhEz8jp8f-x8-V5dhetDBxLUw6rI/s640/Tarta+spi....jpg)
4.Dam tava la rece si ne apucam de pregatit legumele.
5.Curatam de coaja dovleceii si morcovul.La vanata ii taiem codita.
6.Dupa ce le-am spalat,le taiem in fasii foarte subtiri si le punem separat la calit in putin ulei de masline,cat sa se inmoaie.Le condimentam cu sare si piper apoi le scoatem in castronele separate.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcyRPJAepiUV07E-apzNG86IA2Qw_ra5b2srmTLebRPu9XRandB0C55MIU-FngvBedDTUqiQWRMGA4UHxZNggkfhLamSbbDBkExIF-MR9YwF1BKzGh9_kVXn25-HS8JuT0WtDf-w0d4uo/s640/tarta+spiralata+abs.jpg)
7.Scoatem tava de la rece si incepem sa asezam legumele aleatoriu de jur imprejur....un rand de dovlecel,un rand de morcov,un rand de vanata...etc...etc,pana se termina toate ingredientele.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuDLbJXduDUeUhGpgZA3G0aGt5lZpf4sHHeEbhjZ4-KWy24I8YrWLX37b5nwnWkjjm0m6h3WNTlziBBga2Djdm7VXiNoQRe9NgroWHJUmorsk1KFdvh8nrsnvgl_-NbpTYEOHMXFqKIyM/s640/Tartaspirala.jpg)
8.Dupa ce am umplut tot mijlocul tartei,dam tava la rece din nou pentru 15-20 de minute sau pentru 10 minute la congelator cat sa se intareasca aluatul pentru a nu creste exagerat de mult.Acum este momentul sa pornim si cuptorul si sa il lasam sa se incalzeasca cat timp tarta sta la rece.
9.Dupa ce timpul de racire a trecut ,scoatem si dam tava la cuptor,la foc mediu pentru 20 de minute sau pana aluatul foietaj capata o culoare rumen aurie.
10.Servim tarta taiata felii, atat rece cat si calda.
Pofta mare va doresc!
Ce frumoasa si colorata este tarta ta! Love it <3
RăspundețiȘtergereMa bucur mult Diana!
ȘtergereMultumesc!
Mamaaaa, cum arată!!! Demențial! Știu sigur că e și bună pentru că am facut și eu o tartă din asta de post cu legume, doar că nu am făcut-o așa aranjată, dar am făcut eu aluatul :)
RăspundețiȘtergereAi dreptate Ile ,este si foarte buna!
ȘtergereTe pup!
Ce imi place cum ai aranjat legumele!
RăspundețiȘtergereAsa-i ca arata mai deosebit?Este si de efect...
ȘtergereTe pup Rocsy!
Tarta arata superb!
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela!
ȘtergereArata bestial!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Teo bucatar!
ȘtergereNo asta da tarta faina!!!! O sa fac si eu asa cand apar legumele de vara. Super Angi
RăspundețiȘtergereTimi abia astept sa vi sa mi-o arati!
ȘtergerePupik!
Si frumoasa si gustoasa.
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
Ai dreptate Medi...bine ai grait:-)!!!
ȘtergereLa fel si tie!
Arata foarte bine :) Trebuie sa recunosc ca tartele cu legume nu sunt printre preferatele mele, dar a ta arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc frumos Andreea!
ȘtergereMa bucur ca iti place!
Te pup si eu:-)
Tarta asta e o opera de arta!
RăspundețiȘtergereFelicitari!
Dana tare mult ma bucur ca iti place!
ȘtergereMultumesc frumos!
ce frumoasa e si e si de post,imi place
RăspundețiȘtergereMa bucur Yaya!
ȘtergereE si tare buna!
Cele bune:-)
Wow, e splendida!! Felicitari!
RăspundețiȘtergere