joi, 25 aprilie 2013

Bors cu perisoare de pui

Pentru acest bors am doar cuvinte de lauda,ne-a placut mult,este ...MINUNAT!
Enjoy!
Ingrediente:
Ciorba:
-1 litru de bors
-1 ceapa
-1 radacina de patrunjel
-1 telina mica
-1 morcov
-sare si piper
-ulei
Perisoare:
-1/2 kg.carne de pui (tocata)
-2 oua
-2 cepe potrivite
-1 felie de paine sau 3-4 linguri de pesmet
-100 gr.orez
-sare si piper
-cateva fire de verdeata tocata marunt
-putin ulei
Pentru servit:
-iaurt sau smantana
-leustean
-ardei iute

Mod de preparare:

  • Intr-o oala punem putin ulei si adaugam la calit toate legumele curatate de coaja si taiate cubulete marunte, fiecare cum doreste.
  • Dupa ce le-am calit putin, punem apa peste ele cam de o palma si le lasam la fiert.Cand sunt aproape patrunse, adaugam borsul si le mai lasam sa fiarba la foc mic.

*Intre timp pregatim perisoarele asa:

  • Carnea tocata o amestecam cu ouale, painea inmuiata in apa si stoarsa bine(sau pesmetul), orezul, ceapa tocata marunt si calita in putin ulei, sare, piper si verdeata tocata marunt.
  • Din compozitia rezultata facem perisoare potrivit de mari, le rotim intre palme si apoi le dam drumul in oala de pe foc care clocoteste.Le lasam sa fiarba la foc mic pana carnea este patrunsa si orezul fiert.
  • La final, cand totul este gata adaugam leusteanul tocat marunt, punem un capac pe oala, o luam de pe foc si o lasam sa stea 10 minute apoi o aducem la masa.
  • Servim borsul de perisoare cu  iaurt sau smanata si cine doreste si cu ardei iute!

Pofta mare va doresc!!!

2 comentarii:

  1. ce bine arata, aceasta reteta este sanatoasa, gustoasa si foarte buna cand o imparti cu cei dragi si prieteni, din ce vad in poza a iesit foarte bine si cred ca are un gust specific celui de acasa, bravo ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Aurica!
      Este tare bun!
      Multumesc pentru vizita si te mai astept pe la mine!
      Pup!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...