miercuri, 3 aprilie 2013

Beigli cu nuca

Mi-au iesit 3 sucituri de begli cu nuca de toata frumusetea dupa reteta lui Lia(Bucatareasa vesela).
Sunt tare buni ...de fapt cei mai buni:-)
Spor la treaba si voua!!!

Ingrediente:
Aluat:
-550 gr.faina
-250 gr.margarina sau 125 gr. untura
-2 linguri zahar
-1 galbenus de ou
-1 ou intreg
-20 gr. drojdie proaspata
-150 ml lapte lapte
-1/4 lingurita sare
Umplutura:
-500 g nuca macinata
-100 ml lapte
-zahar dupa gust
-coaja rasa de la o lamaie
Mai avem nevoie de :
-1 ou pentru uns
-1 lingura de lapte

Mod de preparare:
Aluat:
1.Intr-un pahar punem la dizolvat drojdia cu zaharul,sarea si laptele caldut.Amestecam usor cu o furculita pana drojdia se dizolva complet.
2.In alt castron punem faina cernuta ,adaugam margarina sau untura,oul intreg si galbenusul.Turnam si amestecul cu drojdia si apoi framantam bine pana obtinem un aluat elastic.
3.Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la dospit pentru 30-40 de minute sau pana isi dubleaza volumul.


Umplutura:
1.Punem nuca macinata intr-un vas ,punem zahar dupa gustul fiecaruia apoi punem laptele fierbinte si coaja de lamaie.
2.Amestecam bine pana se omogenizeaza si apoi compozitita o impatim in 3 partie egale.O punem deoparte.


Ansamblare:
1.Dupa ce aluatul a dospit ,il impartim in 3 bucati egale.
2.Intidem fiecare bucata in forma de dreptunghi ,in grosime de 3 mm.
3.Pe fiecare foaie intindem umplutura de nuca si rulam starns ,pe lung.
4.Dupa ce am format toti cei 3 beigli,ii asezam in tava in tava in care am pus hartie cerata,ii intepam usor din loc in loc cu o furculita,ii ungem deaupra cu oul batut cu putin lapte si ii lasam la dospit pentru 15 minute.
Cine doreste poate presara deasupra putina nuca macinata.
5.Ii dam apoi la cuptorul incins, la foc mediu, pana sunt aurii.
6.Ii scoatem din tava abia dupa ce s-au temperat putin.
Atat a fost...sunt super gustosi!
Pofta mare va doresc!

12 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...