joi, 28 martie 2013

Tortul cu dorinte a lui Nata:-)

Am facut pentru Nata un tort cu cateva din pasiunile ei.A fost foarte incantata si i-a placut foarte mult mai ales ca era din ciocolata si zmeura...un deliciu de zile mari:-)!!!
La multi ani fata frumoasa si isteata!!!
Sa ne traiesti Nata si sa ai o viata frumoasa ,implinita si imbelsugata!!!
Te iubim!!!!!!!!!!!!!!!

Ingrediente:
Blat:
-340 gr.unt
-85 gr.cacao neagra(22% grasime)
-500 gr.zahar praf
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 oua
-280 gr. faina
-1 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita de sare
-250 gr.iaurt gras
Crema:
-500 gr.ciocolata Schogetten neagra
-450 ml.frisca
-1 lingura esenta de rom
Pentru umplut:
-500 gr.zmeura
Mod de preparare:
Incepem cu Crema:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol pana se topeste ciocolata amestecand constant,dar avem grija sa nu dea in fiert.
2.Cand este topita ciocolata,luam vasul de pe foc ,lasam sa se tempereze si apoi dam la rece pentru 3 ore.

Blat:
1.Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta.Tapetam cu hartie cerata o tava dreptunghiulara de 35 cm lungime si o punem deoparte.
2.Intr-un bol punem untul ,zaharul ,esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma ,cam 5-8 minute.
3.Adaugam apoi pe rand ouale ,batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.

4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .
5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.
6.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le;incepam cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.

7.Turnam intr-o tava dreptunghiulara putin din compozitie si coacem pe rand 5 foi de blat.
Apoi intr-o tava inimioara coacem pe rand 2 blaturi mai groase.
8.Dam tava la cuptor la foc iute pana este patrunsa .Facem testul scobitorii.Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor,se amareste .Cand este copt,scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.La fel procedam si cu celelalte portii ramase.
9.Dupa ce am copt toate blaturile,scoatem crema de la rece si o spumam foarte bine pana este spumoasa si teapana.



Ansamblare:
10.Taiem blaturile inimioare fiecare in doua.
11.Le ungem cu jeleu de zmeura,apoi presaram deasupra zmeura intreaga,punem crema si nivelam bine toata suprafata.
12.Suprapunem blaturile,le presam foarte usor si apoi dam tortul la rece pentru 2 ore.

13.Dupa cele doua ore,il scoatem,il ungem cu crema in exterior si imbracam tortul inimioara in pasta de zahar rosie.

14.Decoram inimioara la exterior cu putin ciocolata alba ,fixam deasupra balerina si gata...avem o cutie muzicala foarte draguta!
15.Ungem fiecare foaie dreptunghiulara cu crema,presaram zmeura peste ,apoi le suprapunem usor si dam tortul format la rece pentru 2 ore.

16.Cand il scoatem de la rece,la mijlocul dreptunghiului facem o scobitura nu foarte adanca pe mijloc...va fi mijlocul cartii.Ungem cu crema exteriorul apoi imbracam tortul in pasta de zahar alba.
17.Facem din pasta de zahar rosie un semn de carte si il punem pe mijlocul cartii.Asezam o floare sau orice alte decoratiuni doriti deasupra,dupa care scriem si dedicatia.
18.Asezam pe un suport de lemn alaturi de carte si cutiuta muzica,bijuteriile,banii,fardurile si nu in ultimul rand medaliile.

Gata!!!Am terminat!Sper sa va placa si voua :-)
Enjoy!!!

8 comentarii:

  1. Belea! :D
    Ai un stil original, avangardist, naiv studiat, foarte reusit.
    Pari ca nu dai importanta detaliilor dar de fapt totul este super.
    Felicitari!
    Esti o artista.
    Jos palaria!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wauuu doamna Kyra,este cea mai misto caracterizare pe care am primit-o vreodata!!!Multumesc frumos pentru apreciri...mult de tot!
      Ce le bune!

      Ștergere
  2. Arata minunat ce ai facut tu aici!! Esti tare creativa, si ai un stil aparte ;) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Paula!
      Ma bucur tare mult ca iti place!
      Te pup:-)

      Ștergere
  3. Imi place mult cartea ! Ai imbracat si lateralul ei in pasta? nu pare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Pansy!Da si lateralul este in pasta de zahar,pensulat cu putin colorant!
      Te pup

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...