joi, 13 decembrie 2012

Tarte cu crema de ciocolata si cafea


Ingrediente:
Aluat:
-250 gr. faina
-30 gr migdale macinate
-150 gr. unt
-80 gr. de zahar
-1 ou
-1 praf de sare
-1 varf de cutit vanilie pudra
-1 lingura cafea naturala
-3 linguri de cacao

Crema de ciocolata:
-250 ml. smantana pentru frisca
-225 gr. de ciocolata neagra
-1.5 linguri de cafea ness
-100 gr.cafea boabe
Mod de preparare:

Aluat:
1.Amestecam untul foarte rece taiat in cubulete cu restul ingredientelor pana formam un aluat de consistenta potrivita.Dam aluatului forma unei mingi,pe care o invelim in folie de plastic si o punem la frigider pentru o jumatate de ora.
2.Intre timp, pregatim o forma rotunda cu diametru de 26-28 de cm.,o ungem cu unt si ii punem la baza o foaie de hartie de copt.
3.Scoatem aluatul de la rece si il intindem intre doua bucati de hartie de copt.
4.Taiem aluatul in dreptunghiuri si punem cate o bucata intr-o tava de briose tapetata cu unt.Il presam si il nivelam usor cu mainile,taiem surplusul,dupa care punem tava in frigider pentru 30 de minute.
5.Dupa 30 de minute incalzim cuptorul la 180 de grade.
6.Scoatem tava de briose de la rece si intepam baza fiecarei tarte cu o furculita din loc in loc si punem apoi o hartie cerata sau folie de aluminiu.Deasupra hartiei punem fasole(orez sau macaroane)astfel aluatul nu va creste in cuptor si nu isi va pierde forma.Dam tava la cuptor pentru 25 de minute,sau pana marginile sunt prajite.


7.Scoatem tava,indepartam hartiile cu greutate si o mai dam la cuptor pentru 5 minute,dupa care o scoatem si lasam tartele sa se racesca complet.

Crema de ciocolata:
1.Punem smantana si boabele de cafea pe foc intr-o cratita.
2.Pe baie de abur punem ciocolata la topit pana este fluida.Cand smantana incepe sa fiarba,luam cratita de pe foc,strecuram lichidul de boabele de cafea si apoi adaugam ciocolata si cafeaua ness.
3.Lasam sa stea cateva minute, si apoi amestecam pana ne rezulta o crema potrivit de grosuta.
4.Cand ciocolata s-a racit putin,o turnam in fiecare tarta pana se umple si o dam la rece peste noapte.
A doua zi decoram cu boabe de cafea.
Pofta mare!
\

28 de comentarii:

  1. banuiesc ca boabele de cafea le scoti din crema dupa ce le fierbi,sau nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Pansy,boabele se scot dupa ce luam vasul de pe foc.Am corectat acum,mi-a scapat.Scuze,si multumesc pentru atentionare:-)
      Pupu-te draga!

      Ștergere
  2. Uf, ce m-ai lovit!
    1. Crema de ciocolata cu CAFEA trebuie sa fie nebunie.
    2. Faptul ca se combina doua texturi ma tenteaza in mod deosebit.
    3. Muscatura e belea.
    In concluzie: balesc cu ochii la ele.
    :D
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect de acord cu tine la toate cele trei puncte:-))
      Pup si io!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Bine te-am gasit Catau!
      Ma bucur ca iti plac.Te mai astept cu mare drag pe la mine:-)

      Ștergere
  4. Cata rabdare ai avut sa faci tartele astea minunate! Sunt innebunita dupa cafea, in orice forma! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,cafeaua e grozava in dulciuri,imi place si mie.
      Te pup si io!

      Ștergere
  5. ciocolata ...multa ciocolata...bestiale tartele astea cu ciocolataaaa !!!! si cafea...nebunie !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multzam fata drag!Toate bune pe la tine sau deja esti vacanta?
      Pup!

      Ștergere
  6. un adevarat rasfat! tava o am...exact la fel cu a ta, imi mai lipseste cuptorul:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E tare buna tava aia, asa-i?Mi-e tare draga:-)
      Cuptor de ala fitzos n-am nici io,dar merge bine si asta:-)
      Pup!

      Ștergere
  7. Yamiiii..Astea sunt grozave.Bravo pentru tot ceea ce faci...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce m-asi rasfata cu cateva ciocolatoase de la tine! Pupik!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cata decadenta! Ma si simt in seara de Craciun. Excelenta reteta. O pun pe lista de must do pentru Revelion. Multumim, Angelica.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am vazut intreaga parada.. si am salivat si apreciat fiecare preparat in parte!! Pui atat de mult suflet in tot ceea ce faci.. incat nu pot decat sa te felicit!!
    Minitartele cred ca-s bestiale!! Nu pot decat inghiti in sec :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona multumec frumos pentru toata aprecierea!
      Te pup!

      Ștergere
  11. Foarte faine tartele tale cu ciocolata !! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...