miercuri, 14 noiembrie 2012

Halloween pumpkin and chocolate cake


''Halloween pumpkin and chocolate cake''
sau pe romaneste spus....tort cu ciocolata si dovleac pentru Halloween:-)
Boo!!!
Da,da,da....stiu ce o sa spuneti:''ce-i cu tine fata,ca deja a trecut Halloween-ul?''
Stiu, dar din pacate eu nu am avut timp sa il sarbatoresc impreuna cu copiii mei asa ca, in vacanta am decis ca nu putem lasa aceasta sarbatoare imprumutata si de noi, romanii, fara sa ne distram putin, caci tare ne place la sculptat de bostani si la pregatit de dulciuri infricosatoare.Noi ne rezumam doar la partea mai putin macabra a ei.Nu cred ca m-ar tine nervii sa petrec intr-un stil mai infricosator decat cel pe care o sa vi-l prezint mai jos.
Deci, am inceput prin a ne alege din multimea de bostani pe care am avut-o ca si recolta...si au fost destul
de multi.
Ne-am rezumat la cate un bostan fiecare, asta ca sa nu existe discutii intre frati mai tarziu:-))
Fiecare ne-am desenat si mai apoi am sculptat bostanul dupa cum am dorit.Mai jos va arat cateva poze din ce minunatii ne-au iesit.
*asta-i al meu:-)))
 
 Poza asta imi place tare mult,au facut-o copiii mei:-)))
 
si bostanii ''petrecand'' seara.

Apoi am inceput sa facem ceva dulce....hmmmm...ce sa fie?ce sa fie?nici mai mult nici mai putin decat un tort  in forma de bostan infricosator asa...ca de Halloween.Am ales cel mai gras si copt bostan dintre toti si cel mia delicios.Ia uitati-va cat de bine arata, nu-i asa?

Dupa ce dihor-lompele au fost gata, dupa ce tortul pregatit cu o bunatate de dovleac a fost gata, am inceput sa le adaugam un si decor in ton cu sarbatoarea:panze de paianjeni, luminite discrete, bostani urati , lilieci, pamant negru etc,etc.
A fost foarte distractiv si mi-am promis ca la anul sa petrecem din nou de Halloween, sper doar sa fim mai punctuali.
Va invit si pe voi la petrecerea noastra de Halloween.Copiii au fost foarte incantati, au muncit cot la cot cu mine si tare mandra sunt de ei.Distractia a fost pe masura!
Delectare placuta va doresc si cu intarziere un '''
HAPPY HALLOWEEN!
Booo!!!
Si acum pe ecrane urmeaza......
Ingrediente:
Muffins:
-80 gr.faina
-85 gr.unt
-100 gr. dovleac fiert si scurs bine
-60 ml.iaurt
-100 gr.zahar brun
-110 gr.zahar tos
-2 oua mari
-1 galbenus de ou
-1 lingurita praf de copt
-1/4 lingurita bicarbonat
-1/4 lingurita de sare
-1 lingurita esenta de vanilie
-1/2 lingurita ghimbir
-1/4 lingurita scortisoara
-putin colorant portocaliu
Blatul de ciocolata:
-170 gr.unt
-40 gr.cacao neagra(de la Dr.Oetker)
-250 gr.zahar fin (sau chiar zahar praf)
-1/2 baton de vanilie(eu am folosit Bourbon)
-2 oua
-140 gr. faina
-1/2 lingurita bicarbonat
-1/4 lingurita de sare
-125 gr.iaurt (eu am folosit Danone Cremosso si e cel mai super)
Crema:
-400 gr.branza fina
-200 ml.frisca
-2 galbenusuri
-1/2 baton de vanilie(eu am folosit Bourbon)
-200 gr.zahar praf
-100 gr.dovleac fiert,scurs bine si pasat
-1 lingurita esenta de vanilie
Decor:
-pasta de zahar portocalie,verde si neagra
-colorant pudra negru,rosu si portocaliu

Mod de preparare:
-Pornim cuptorul la 250*.
-Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina.
-Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins.

Muffins:
1.Cernem faina ,sarea,praful de copt,bicarbonatul si scortisoara impreuna intr-un castron.
2.Punem intr-un bol mic si amestecam bine iaurtul,dovleacul,ghimbirul razuit si esenta de vanilie.
3.Batem cu mixerul untul cu zaharul pana devine spumos.
4.Adaugam la unt, ouale si galbenusul cate unul pe rand.
5.Reducem viteza la mixer si adaugam alternativ,in trei transe amestecul de faina si cel de iaurt in asa fel incat 6.sa incepem cu faina si sa terminam tot cu faina.Adaugam si dovleacul,foarte putin colorant si omogenizam bine.
7.Turnam compozitia in hartiute mici pentru muffins si le dam la cuptor pana sunt patrunse si trec testul scobitorii.

Blatul de ciocolata:
1.Intr-un bol punem untul ,zaharul si le mixam bine pana devin spuma ,cam 5-8 minute.
2.Adaugam apoi pe rand ouale ,batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.
3.Amestecam intr-un bol faina ,sarea si bicarbonatul .
5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.
6.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le ;incepem cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.
7.Taiem pastaia de vanilie in doua si punem toate semintele in compozitie amestecand usor pana la omogenizare.
8.Turnam pe fundul tavii putin din compozitia de ciocolata apoi asezam haotic jumatati de muffins.
9.Turnam iar deasupra lor putina compozitie,apoi asezam din nou jumatati de muffins.Acoperim cu restul de compozitie ramasa.
10.Dam la cuptor pana blatul trece testul scobitorii.Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar.


Crema:
1.Pe baie de abur punem doua galbenusuri si jumatate din cantitatea de zahar,le batem bine pana devin o spuma tare,apoi tragem vasul deoparte si il lasam la racit.Incorporam semintele pastaii de vanilie si amestecam bine.
2.Mixam separat bine branza fina cu restul de zahar pana se topesc granulele,apoi adaugam amestecul de oua cu vanilie.Mai batem pana se omogenizeaza.
3.Separat batem tare frisca si o adaugam la branza.Punem si dovleacul pasat si amestecam usor totul pana obtinem o consistenta cremoasa.

Asamblare si decor:
1.Taiem fiecare jumatate de ''dovleac'' in doua si o ungem cu crema.Suprapunem cele doua blaturi ,dam cu crema pe toate partile exterioare si apoi dam tortul la rece pentru cel putin doua ore.

Cand este gata il imbracam in pasta de zahar portocalie.

De aici, fiecare ii da ce fata doreste.
Noi l-am facut asa:ochi, nas, gura, sprancene din pasta de zahar neagra.Codita din pasta de zahar verde.
Dupa ce le-am lipit pe acestea, am mai pudrat cu pensula si puin colorant portocaliu si rosu cateva detalii

Am facut si cateva fantome si cativa dovleci:

Acum, alaturi de restul lampinioanelor, sau dihor-lompe cum le mai spune pe la noi, putem sa ne''indulcim petrecerea de Halloween:-)Avem asa:
*tort;

*o pancarda ''Happy Halloween'', niste lilieci;

 *pancarde;

*dovleci si fantome;

 *cateva pancarde;

*sticlute cu otrava;


*iar tort;
Si o imagine seara:-)
Halloween fericit!!!Boooo!!!

17 comentarii:

  1. Cat de frumos arata!! Foarte fain!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa prezentarea! Tortul arata perfect, abia l-am deosebit de dovlecii adevarati din decor! Interesanta ideea de a pune jumatati de muffins in blatul de tort.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu ne suparam , jur !...daca-i cu tort ...sarbatorim de cate ori vrei :)

    RăspundețiȘtergere
  4. fata draga, la anul nu mai fac nimic...venim la tine !!!!
    extraordinar !!!!BOOOOOOOO

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alex vezi ca io nu uit!
      Sa te ti de cuvant!Booo si voua:-))))

      Ștergere
  5. Frumoasa petrecere ai organizat! Ai fost inspirata, ca intotdeauna. Sper numai ca n-ai intarziat de la concurs. Multa bafta! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper si io Rita,am fost cam ingramadita in ultima vreme!
      Mersi mult!

      Ștergere
  6. Perfect este cuvantul care poate descrie cea ia facut tu aici!
    Esti geniala!
    La anul ne chemi si pe noi la party?
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca va chem Alina!Mie imi plac petrecerile si cu cat este mai multa lume...cu atat mai fain!
      Mersi!
      Te pup!

      Ștergere
  7. Superbe toate, de exceptie, ce mai tura vura.Bravo.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tot am dat tircoale si nu pot sa ma abtin sa nu te felicit pt acest tort minunat.Am o intrebare:cum ai dat forma exacta de bostan?prezentarea inedita!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...