luni, 23 aprilie 2012

Electrolux ma invita la Cina Regala

Spuma de creveti,ou si avocado
Am avut ocazia sa ''rasfoiesc'' Cartea regală de bucate, scrisă de Alteţa Sa Regală Margareta, Principesa Moştenitoare a României doar ...on line.
Ce parere am si cu ce am ramas de pe urma vizionarii ei? O carte plina de ospitalitate,64 de reţete cu o mare  valoare gastronomică dar si istorică,un adevarat deliciu culinar,stil concis, o desavarsita conduita estetică ,o mare atentie pentru bunele maniere,tradiţii şi culturi, aranjamente ale mesei ,ilustrații foarte frumoase realizate de doi artiști fotografi români din generația tânără, Cosmin Popescu și Sorin Stanciu.Am mai gasit povești de copilărie și adolescență ,dar si întâmplări și descrieri ale personalităților.Ce sa mai zic?Are de toate...aici aflam un regal de maiestrie si inspiratie pentru arta culinara,o delectare unde ne  sunt dezvaluite totodata si genele de lider pe care Printesa le impartaseste cu stramosii sai, distinsi suverani ai Romaniei.

Pentru ca  Electrolux a venit de data aceasta cu o superba provocare de rang nobil,si normal sa fiu usor(sau mai mult )transpusa in lumea regala,plina de printese,o lume de vis si plina de ospitalitate.Din cele 9 retete  propuse in cadrul acestei Provocari,am ales sa pregatesc Spuma de creveti,ou si avocado .Aceasta reteta a fost aleasa de printul Radu pentru a se regasi intre paginile aceastei minunate carti.Varianta originala a fost gasita într-o carte adorabilă de bucate, intitulată I Love Food, scrisă de Lady Laird of Ballindalloch Castle.In plus este preferata printului Radu si este gatita des  la Palatul Elisabeta de către Eugenia.
Imi place varianta prezentata in aceasta carte ,e grozava,ma bucur ca am pregatit-o,mai ca nu i-as fi schimbat nimic,dar pentru ca aveam verde si puteam sa adaptam reteta stilului personal culinar ,eu am ales sa-i aduc inca ceva in plus:file de somon afumat si nu pentru ca reteta in sine nu este super,din contra ,este chiar prea perfecta,ci pentru ca ...avocado-peste-fructe de mare este ... 100%  cea mai buna asociere si o combinatie trazzzznet de buna!!!
Spuma prezentata in fileul de somon afumat,are o nota eleganta si decorul fin ,aproape subtil, este touch-ul final.
Am mai modificat dupa gustul meu crevetii ,le-am dat cate un dus de 1-1.5 minute in ulei de nuci,doar cat sa prinda si apoi sa elibereze acea aroma superba:-)))
Imi place mult ce a iesit si sunt foarte multumita si de redactarea pe care am ales-o sa fie intr-un stil mai ...aparte si sper sa placa si juriului.
                       Atat pentru prezentare,acum urmeaza sa va prezint reteta pentru Casa Regala.
Deci,sa incepem:
(((( 1 ))))
(((( 2 ))))
(((( 3 ))))
(((( 4 ))))
(((( 5 ))))
(((( 6 ))))
Pofta regala va doresc!

24 de comentarii:

  1. Da' ce frumos ai prezentat-o!! Ce-mi place! Bravo, fatadraga!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata perfect!Pentru mine esti printre cei cinci castigatori!... am si eu slabiciunile mele! :*
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Superba prezentare, din toate punctele de vedere ! Succes !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmmm ce frumos! Eu zic ca o sa ne vedem cat de curand la Bucuresti :) Pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh...aici nu stiu ce sa zic,cum o vrea Domnul :-))
      Mersi Brindu' draga!

      Ștergere
  5. Multa multa bafta! Arata senzational!

    RăspundețiȘtergere
  6. Angelica iti urez bafta multa!!! Frumoasa prezentare !! Cred ca ce ai facut tu acolo a fost tare gustos ...mmmm!! Mi-ar fi placut sa ma servesti cu asa ceva :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricand te servesc cu ce vrei tu Lory!
      Mersi frumos draga mea!
      Te tzuc:-))

      Ștergere
  7. Ador tot ce e cu creveti !!!! ;) Bafta multa la concurs !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. bravo,foarte frumos ce ai pregatit!
    si eu am participat la concurs.fiind curioasa din fire,am solicitat celor de la Electrolux lista tuturor participantilor.astfel am ajuns pe pagina ta!
    daca doresti ti-o pot comunica si tie.

    numai bine,
    angela
    mygarden17.blogspot.com
    http://www.facebook.com/AtelierulDeRetete

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Angela.
      Daca doresti sa mi-o trimiti,accept cu mare drag.
      Te mai astept pe la mine:-)
      Te pup!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...