sâmbătă, 21 aprilie 2012

''Buchet de trandafiri'' II

Am fost invitata de Brindusa,la proiectul Duminica alaturi de prieteni si am pregatit pentru ea acest tort.
Sper sa-ti placa draga mea!
''Buchet de trandafiri'' II
Ingrediente:
Blat:
-340 gr. unt
-85 gr. cacao neagra(de la Dr.Oetker)
-500 gr. zahar fin (sau chiar zahar praf)
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 oua
-280 gr. faina
-1 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita de sare
-250 gr. iaurt (eu am folosit Danone Cremosso si e cel mai super)
Crema:
-400 gr. ciocolata Schogetten alba
-350 ml. frisca
Decor:
-pasta de zahar verde deschis
-pasta de zahar verde inchis
-trandafiri din pasta de zahar rosie cam 30 -35 de bucati

Mod de preparare:
*Blat:
1.Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta.Tapetam cu hartie cerata o tava rotunda cu diametrul de 16 cm. si o punem deoparte.
2.Intr-un bol punem untul, zaharul, esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma, cam 5-8 minute.
3.Adaugam apoi pe rand ouale, batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.
4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .
5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.
6.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le; incepem cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.
7.Impartim totul in 4 cantitati egale,(eu le-am cantarit sa fie cat mai la fix).
8.Turnam o portie din compozitie in tava si o nivelam cu o spatula.Dam tava la cuptor 25-30 de minute sau pana blatul este patruns si trece testul scobitorii.Cand e gata il rasturnam si il lasam la racit.Le coacem apoi si pe celelalte.
Nota:Eu am copt 4 blaturi separat pentru ca am vrut sa fie cat mai egale...insa,intr-o tava  mai mare se poate coace tot blatul odata(in acest caz perioada de coacere va fi mai mare) si apoi taiat in cate felii doriti sa aiba tortul.Eu am taiat in doua fiecare blat( din cele 4) si astfel mi-au rezultat 8 felii.

*Crema:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol pana se topeste ciocolata, dar avem grija sa nu dea in fiert.
2.Cand este topita ciocolata, lasam sa se tempereze si apoi dam vasul la rece pana a doua zi.
3.A doua zi punem crema intr-un bol si o batem cu mixerul pana devine o spuma cremoasa.

*Ansamblare:
1.Ungem foile de blat cu crema, le suprapunem, ungem cu crema tortuletul rezultat si pe lateral.Deasupra tortului punem mai multa crema si o nivelam cu cutitul in asa fel incat sa facem o bolta pe care sa putem aranja trandafirii.Dam apoi tortul la rece.
2.Dupa ce s-a racit bine, il imbracam in pasta de zahar verde asa:
-rupem bucatele din ambele culori de pasta de zahar pe care le modelam cu ajutorul palmelor in fasii lunguiete potrivit de groase(cam de 7-10 mm).
-asezam vertical pe marginea tortului fasii alternate din pasta verde deschis si verde inchis pana imbracam tot tortul de jur imprejur.
-taiem surplusul cu un cutit bine ascutit atat din partea de sus cat si din partea de jos;
-am pregatit pasta de zahar si am confectionat trandafirii .Am facut cam 33-35 de bucati.
-de asemenea am facut si 3 albinute.Am pus albinutele in varful unor sarmulite spiralate .
-apoi am aranjat trandafirii deasupra si apoi am infipt in mijlocul buchetului de trandafiri albinutele pe sarmulite.
Gata...asta a fost tot!!!
Pofta mare s-aveti ..mare de tot!

7 comentarii:

  1. Superb arata!!!! Si sunt convinsa ca e delicios !!

    RăspundețiȘtergere
  2. E delicios Anto...te asigur ;-).Mersi!
    Dia mersi ca ai trecut pe la mine.
    Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai cat de frumos este!! Eu nu am talent la decorat torturile si nici rabdare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie tare mult imi place migaleala,ma relaxeaza.
      Multumesc pentru apreciere.
      Te pup.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...